Her er Sveriges nye kampoppgjør

Lagom till playoff-matcherna till EM mot Danmark får svenska landslaget ett nytt matchställ. Hva synes du om den nye designen?

I modevärlden blåser tydliga 90-talsvindar, och nu har vindarna tagit sig ända in på fotbollsarenorna. Svenska landslagets nya matchställ är inspirerat av tröjorna som landslaget lirade i under början av 90-talet. På framsidan syns horisontella linjer i två diskret skiftande gula nyanser, landslagsskölden får ta gott om plats på bröstet och halsen är fortsatt rund och har "Sverige" broderat i nacken.

Designet er tatt frem av Svenska fotbollförbundet og Adidas, og det nye matchstället er det tredje i sitt slag siden Adidas ble offisiell tröjleverantör till landslaget 2013. Zlatan Ibrahimovic har i et pressemelding beskrevet den nye designen som "kraftfull" og "annerledes", noe han håper skal innebære suksess i kommende playoff.

Første gang vi får se det nye matchstället er i playoff-matchen mot Danmark den 14. november på Friends Arena. Da får vi se om de gula ränderna kan få danskarna att darra - och bära oss ända till EM.


Erkan Zengin, Zlatan Ibrahimovic og Albin Ekdal viser opp den nye tröjan.

"Det vi har tatt fasta på i designprocessen är dels den stolthet som spelarna känner över att spela i landslaget men framförallt villigheten att ge allt för tröjan och de blågula färgerna. Med den avskalade designen ges landslagsskölden utrymme att symbolisera just detta. Både vi og spillerne er fantastisk fornøyde med resultatet og ser nå fram til å skape mange klassiske fotballsminner sammen med det svenske folket", sier Ninos Icho, brand communications manager i Adidas.