Här finns Sveriges bästa golf Image

Her finnes Sveriges beste golf

Flere av Sveriges beste golfbaner ligger i Skåne og er ikke bare rolige og velskötta, de ligger også tätt som strössel på en mjukglass. Inom en timmes bilfärd kan du nå nästan 70 olika banor. Med andre ord kan du raskt pröva lyckan någon annanstans om puttarna inte trillar i som du vill.

Vill du börja med att beta av de finaste kan du börja på Sveriges sydvästligaste udde där Falsterbo GK ligger. Det er landets eneste 18-håls linksbana av klassisk britisk snitt og akkurat som på öarna är vinden en faktor. Byarna från både Öresund och Östersjön sätter lätt sina avtryck i scorekortet om du inte är med på noterna. Precis som de 90 (!) sandbunkrarna.

Etter rundan nere på Skånes nästipp är det bara att sätta sig i bilen och ta E6:an cirka sju mil norrut till Barsebäck G & CC. Sveriges mesta tourbana är ett måste för varje golfälskare. Är Masters Course for svår kan du ta dig an den andra 18:hålsbanan, Donald Steel Course. Begge banorna har en varierande karaktär och blandar fina skogshål med vattennära parkhål där vindarna gör sig påminda. Vill det sig illa kan en felbedömning göra att du missar hela konungariket och landar i Öresunds kalla vatten.

Etter en forhåpentligvis strålende dag på Barsebäck ligger neste golfbane bare en halvtime utenfor Helsingborg. Vasatorps GK anses vara nordvästra Skånes finaste bana och få invändningar efter ett besök. Park- och skogbanan kräver att du plockar fram ditt bästa spel om du ska lämna med ett leende.

Er Danmark for nært? Ta bilen tilbake til PGA of Sweden National utenfor Malmö. På de gamla slottsägorna pågår ett av Sveriges mest ambisiøse banprojekt sedan 2000. Banarkitekt er den verdensberømte britten Kyle Phillips. Faller ikke banan i smaken lär klubbhuset i tegel garanterat göra det.

Men ska du bara ränna runt på västkusten och duffa? Nei, selvsagt ikke. Cirka fem millioner østover ligger Elisefarm GC i Hörby kommune. Knappt ti år gammel har banan skaffet seg et rykte som en av Europas mest spennende nye baner. Den färdigbyggda 18-hålsbanan (en till är under konstruktion) är en präktig hedbana med yvig ruff som kräver sin spelare.

Om det fortfarande rycker i armarna så är som sagt nästa bana aldrig långt borta. For å ytterligere nevne noen gullkorn i Skånebunkern bør du kika i Ljunghusens GK som ligger en velriktat drive fra Falsterbo.

Bokskogen GK utanför Malmö är också värd en omväg. Nettopp som Kristianstad GK ved Hanöbuktens strand.