Höstens bästa fritidsskor för barn 2017 Image

Höstens bästa fritidskor för barn 2017

Vattentäta, sköna och tillräckligt slitstarka för höstens alla utomhuslekar. Her er fritidsskorna för barn som är bäst i test!

Med ett par vanntette fritidskor blir regnruskiga höstdagar på dagis eller i skolan betydligt torrare och skönare. Fritidsskor er dessuten både smidige og rørlige - perfekt for barn med vår i bena!

Vår juniorpaneI har testet fem ulike modeller fra Superfit, Viking, Salomon, Kavat og Merrell slik at du kan finne rett par til akkurat ditt barn.

Psst! Hvis du er usikker på hvilken størrelse du skal velge, kan du lese den her smarte guiden.

Superfit Sport 5 Gore-Tex Kid

Test: Superfit

Märke: Superfit

Modell: Sport 5 Gore-Tex Kid

Rekommenderat pris: 749 kroner

Omdöme: En stabil vardagssko.

Testpanelen säger:

Superfit Sport 5 er en favoritt hos mange. Skon er perfekt når barn leker fleksibelt på dagis eller i skolen, uansett vær.

- Min sønn er fornøyd. Han tycker att de är sköna och gillar att det är lätt att röra sig i skorna. De sitter stadigt på foten och passar bra att ha på förskolan, säger pappan till en av testarna.

Gore-Tex-membran i skoen gjør at skon andas og klarar höstens väta mycket bra. Den enkle forslutningen med kardborrebånd gjør det lett for ditt barn å selv sette på og ta av seg skoen.

- Jeg opplever modellen som veldig stabil sammenlignet med andre skor vi har testet. Sulan er ganska hård och oflexibel, säger en förälder.

For att hålla skon fräsch kan du enkelt ta ut innersulan som är gjord i skinn.

Superfit Sport5 finnes i flere forskjellige modeller og farger, du finner dem her.

Viking Sagene GTX

Test: Viking

Märke: Viking

Modell: Sagene GTX

Rekommenderat pris: 799 kroner

Omdöme: Skön och rörlig med bra grepp på blöta underlag.

Testpanelen säger:

Du som leter etter en barnsko som passer perfekt for høstdager på forskolan kommer ikke til å bli besviken på Vikings Sagene GTX.

- Skorna är lägre i modellen, vilket gör dem rörliga. Har du barn som elsker å springa, leka, klättra og hoppa er de suveräna, säger en förälder.

For fjøs som har fjær i bena er det enkelt å ta på og av. Det vanntette Gore-Tex-membranen på skorna beskytter ditt barns føtter mot regn og rusk.

- Om skon blir fuktig kan du enkelt ta ut innersulan og la den torka, sier pappan til en av testarna.

Vid regniga dagar kan du behöva en stövel eller en sko med ett högre skaft som komplement till ditt barn, då skorna är av en lägre modell.

Hos oss finnes Viking Sagene GTX også med høyt skaft og kommer i to farger, du finner samtlige modeller her.

Salomon Speedcross CSWP J

Test: Salomon

Märke: Salomon

Modell: Speedcross CSWP J

Rekommenderat pris: 899 kroner

Omdöme: Snabbsnörad barnsko för alla väder.

Testpanelen säger:

Sköna, lätta och true to size - modellen Speedcross er et solklart valg for deg som leter etter en sko med bra kvalitet.

- De er mjuka och sköna att ha på foten. Min dotter upplevde inte ens att hon hade helt nya skor på sig, säger en av föräldrarna.

Skorna är testade i olika väderlekar och klarar höstens väta mycket bra. For barn som har bråttom ut på rasten er skorna snabbsnörade, vilket gör dem enkla att få på och av.

- Ditt barn kan hoppa hopprep, leka kull och spela fotboll på rasten utan problem. Skorna är så lätta att springa runt i, säger mamman till en av juniortestarna.

Greppet på skon ger ett tryggt och säkert grepp, vilket gör att ditt barn kan leka fritt även på våta underlag. Designen får tummen opp av testpanelen.

- Min datter og hennes kusiner som er i samme alder syntes at skorna var jättefina. De gillade färgerna, säger mamman.

Salomon Speedcross for barn finns i två färgsättningar och du hittar dem här.

Kavat Halland WP

Test: Kavat

Märke: Kavat

Modell: Halland WP

Rekommenderat pris: 749 kronor

Omdöme: Miljövänlig, snygg och slitstark klassiker.

Testpanelen säger:

- Snygga och slitstarka sneakers som först var lite hårda bak vid hälen, men snabbt mjuknade och blev bekväma, säger en mamma i testpanelen.

Halland från Kavat är en barnsko som passar perfekt för lek och vår under hösten. Den smarta gummiförstärkningen längs med kanterna och framme vid tån gör att skorna håller bra, även om de släpas längs hårda underlag som asfalt vid springlekar och cykelrace.

- Skorna står emot väta från marken bra, men det betyder inte att de är ett substitut för gummistövlar, säger mamman.

De to kardborrebanden på skorna gör på- och avtagning enkelt för små fingrar. De er dessutom tillverkade av ett återvunnet material i både sula och ovandel. Akkurat som Kavats andre skomodeller er de frie fra PVC, teflon, PTFE og andre fluoriserende kolväter.

- De lysgrå sulorna på skorna gör att skorna även kan användas inomhus. Ditt barn kan ha dem i gymnastiksalar utan att de lämnar avtryck eller spår på golvet, säger föräldern till en av testarna.

Kavats modell Halland finns i flera färgsättningar och du hittar dem här.

Merrell Capra Bolt Low Lace Vanntett

Test:Merrell

Märke: Merrell

Modell: Capra Bolt Low Lace Waterproof

Rekommenderat pris: 699 kroner

Omdöme: Slitstark och vattentät allroundsko.

Testpanelen säger:

Snygga och sköna, men något små i storleken. Modellen Capra Bolt Low Lace Waterproof er en allroundsko for barn som liker å være utendørs i alle slags vær.

- De var veldig enkle å gå og springa i, sier ett av barna i testpanelet.

Skon har en bra passform og sluter om foten på et skönt sätt, vilket gör att skon varken glappar eller skaver när ditt barn leker och stojar utomhus.

- Första dagen upplevde min son skorna som lite hårda på ovansidan, men efter en dags användning blev de mjuka och sköna, säger en av mammorna i testpanelen.

Det vanntette materialet holder ditt barns føtter torra under regniga dagar, vilket är ett stort plus. Värt att tänka på innan du klickar hem de här dojorna är att de knyts med vanliga skosnören och alltså passar bättre för lite vuxnare barn. Och de är inte försedda med reflexdetaljer även om de silvriga detaljerna lätt kan förväxlas med reflexer.

Du finner Merrells modell Capra Bolt Low Lace Waterproof i to farger her.

LES MER: Guide: Slik finner du riktig skostorlek til barn

LÄS MER: Kjøp riktig vinterjakke til ditt barn