Houdini tar miljön på största allvar Image

Houdini tar miljön på största allvar

Få varumärken kan konkurrera med Houdini när det kommer till att värna om miljön. Företaget har en egen miljövänlig resebyrå och i höst kan du börja hyra kläder i butik.

Houdini har i snart 20 år gjort klær for den aktive naturälskaren, klær som passar lika bra på ett fjäll, ett hav eller i skogen. Miljötänket har alltid vært en rød tråd i selskapets profil og den förstärks för varje år.

- Vi kallar det egentligen inte miljöarbete, vi säger bara arbete för vi vill att det ska vara självklart att tänka på miljön, säger Magnus Ryde på Houdini och fortsätter:

- Vi vill att det ska vara bra kläder i alla led, att det ska vara produkter vi kan stå för. Det jobber vi stenhårt for. Därför gör exempelvis inte sportspecifika produkter utan kläder som fungerar överallt.

LÄS MER: Du har vel ikke savnet at Houdini gjør klær for barn?

Ett annat led i miljötänket är Houdini Travel som arrangerar hållbara äventyrsskidresor. Prosjektetsmygstartade i vintras men i höst kommer utbudet att dubblas. Idén bygger på fire prinsipper: Rimliga destinationer som inte innebär onödigt resande, minimerad flygtid eftersom flyget i särklass är det mest miljöpåverkande, att transporttiden utnyttjas för arbete eller att lära känna sina medresenärer och att ekologiskt och närproducerat prioriterasras så långt det går.

houdiniPower Houdi er Houdinis mest klassiske plagg som er beroendeframkallande skön.Ordinarie pris 1 895 kroner. Her finner du alle Sportamores klær fra Houdini.

Nästa steg i samma tänk för Houdini har blivit att erbjuda en hyrestjänst för skalkläder.

- Den har blitt testet på nettet under sesongen og responsen har vært veldig bra. Nu till nästa vinter är tanken att du ska kunna hyra kläder och utrustning även i våra fysiska butiker, säger Magnus Ryde.

Än så länge kan du hyra plagg för en helg eller veckovis. Utmaningen nå for selskapet ligger i å løse logistikken.

- Det er en dyr tjänst men många är beredda att betala och tycker det är skönt att slippa ha massa kläder hemma som används några få gånger om året.

Houdini tar också vara på de få reklamationer de får in och ser till att laga kläderna som de sedan antingen säljer begagnat eller skänker till välgörenhet.

- Vi vil at alle våre klær skal brukes så lenge det går, det er derfor vi selger dem, sier Magnus Ryde.

LÄS MER: Träna upp dig inför vandringen

LÄSMER: Fördelarna att resa med Houdinis Liquidkläder