Video: Hur tvättar man sneakers? Image

Video: Hvordan vasker man joggesko?

Frågan om hur du får sneakers vita igen gäckar många. Hvordan skal de egentlig rengjøres? Vi sitter på svaren.

Vita snygga sneakers är ett säkert vårtecken, medan skitiga sneakers är ett lika solklart tecken på att det är dags för tvätt. Helst skal du ikke tvätta sneakers i maskin, då det kan få limmet mellan ovandel och sula att lossna. Det finnes däremot andra knep för att få dina sneakers vita igen och tur är väl det!

Hvordan vasker man joggesko?

Hvordan rengjør man joggesko?

For å få dine joggesko vita igjen må du først utrusta deg med:

  • En myk borste
  • En skål med vann
  • En ren handduk eller trasa
  • Ett skonsamt tvättmedel
  • Et impregneringsmiddel som er beregnet på det materialet som dine joggesko er laget av

SHOPPA NU: Her finner du alt du trenger for å tvätta sneakers och skor.

Så her gjør du:

  1. Ta bort smuts och grus som torkat fast på skon genom att borsta av ovandelen, mellansulan och yttersulan. Borsta yttersulan av din sneaker sist. Det er samme prinsipp som når du vasker en bil - unngå alltid å repa lacken med grus fra fälgarna!
  2. Ta bort skosnörena. De bör tvättas separat genom att du häller det skonsamma tvättmedlet i din skål med vatten. Lägg i skosnörena och låt dem ligga i en timme. Prova att massera dem i lösningen om de är riktigt skitiga. Du kan såklart også bytte ut de gamla skosnörena mot nya, om du vill.
  3. Dags att tvätta själva skon. Häll lite av tvättmedlet på borsten. Sedan är det bara att börja gnugga.
  4. Bruk en håndduk eller trasa for å torka skon, samt få bort eventuell smuts som kan finnas kvar. Låt sedan skon lufttorka i minst ett dygn (OBS! Kom ihåg att ta upp skosnörena ur lösningen efter en timme. Låt dem sedan torka tillsammans med skorna).
  5. Dags att impregnera. Bruk et impregneringsmiddel eller en spray som er laget for det materialet skoene dine er produsert av (syntet, skinn, tyg og så videre).
  6. Når impregneringen er tørket kan du snøre skorna igjen.

Ekstra tips! Nå er dine joggesko rena på utsidan, men du brukar ju heta att det är insidan som räknas. Du kan også spraye innsiden av joggeskoene dine med en luktspray. Vil du ikke legge penger på det? Testa en tepåse eller en kudde fra smellwell, som suger opp både dårlig lukt og fukt!

SHOPPA HÄR: Gett upp på det här med tvätt? Her finner du alle våre fine joggesko!

LÄS MER: Kan man tvätta regnkläder?