Idrottsmassage kan göra dig smärtfri Image

Idrottsmassage kan göra dig smärtfri

Har du fått av din trening og elsker å få massasje? Da finnes det en skön lösning i sikte - idrottsmassage.

Ordet idrettsmassasje gjør kanskje at du tror at behandlingsformen utelukkende er til for den som idretter på høyt nivå. Men det stämmer inte, får du ont i knäna av att gå i trappor kan idrottsmassage vara en metod för att komma till rätta med problemet.

Hva skiller idrettsmassasje fra vanlig massasje?

- Vanlig massasje er mer avslappende mens idrettsmassasje er mer behandlende. Vissa idrottare kan må bra av att gå på vanlig massage för att nervsystemet ska koppla av, men oftast mår de bäst av en lite djupare behandling där man behandlar fascian, stretchar och trycker ut triggerpunkter som kan hindra rörelser. Idrottsmassage sjunker också djupare in i musklerna, och ofta använder massören inte bara händerna utan även till exempel armbågarna, säger Martin Nilsson, massageterapeut på kliniken Sthlm physique.

massageDu behöver inte ha ont för att gå på idrottsmassage, utan kan gå i förebyggande syfte.

Gjør det ont å få idrettsmassasje?

- Det kan det absolutt gjøre. Vissa förespråkar att det inte ska göra ont men ofta krävs det att man går ned på djupet och finns det en triggerpunkt måste man hitta den.

Hva gir massasjen for effekt?

- Den ger ökad rörlighet och smärtfrihet, att man bryter en form av smärtcirkel, att man känner att man får bättre aktivitet i musklerna och att spänningar släpper.

Hvor lenge dröjer det innan jag märker någon skillnad?

- Det er väldigt olika, du ska ha känt en skillnad efter tre behandlingar men det kan krävas fler än så innan du är återställd. Om du ikke kjenner noen forskjell etter tre ganger må du kolla etter andre behandlingsalternativ. Det er også bra å vedlikeholde kroppen med å gå på idrettsmassasje en gang i måneden.

Passar idrottsmassage för alla?

- Ja. Fast personer til eksempel personer med benskjørhet ska vara försiktiga med den här typen av behandling, i övrigt klarar de flesta personer av en djupare behandling. Hos oss går personer med ulike idrettsbakgrunder, alt fra NHL-spillere til gamle damer på 80 pluss som har hatt når de stavrer til løpare og crossfittare.

Kan jeg gjøre komplette øvelser til behandlingen?

- Absolutt, selv om det er veldig individuelt, men generelt sett kan man si at styrkeøvelser, stretching og aktiveringsøvelser kan rekommenderas å gjøre ved siden av massagen.

Blir jeg en bedre idrettsutøver om jeg får idrettsmassasje?

- Ja, det kan få deg til å träna oskadat längre och det brukar göra att du bli duktigare, får bättre rörlighet och mer kontakt med musklerna. Det er kjempebra å gå på idrettsmassasje også i forebyggende øyemed.