Ja, de här sex udda sporterna existerar faktiskt Image

Ja, de her sex udda sporterna existerar faktiskt

Känns fotboll, innebandy och ishockey lite för vanligt? Da kanskje du i stedet lockas av å rulla nedför en kulle i en stor gummiboll, å snorkla i en mose eller å stryka på ett berg? Spana in de här sex udda sporterna och se om någon faller dig i smaken.

1. Zorbing

Har du alltid tenkt på hvordan det skulle føles å være en hamster som springer over gulvet i sin lille gummiboll? Zorbing gir deg sjansen til å oppleve den følelsen. "Sporten" går ut på at du kryper inn i bollen, selv eller med to kompisar, och sedan rullar nedför en kulle. Du behöver inte oroa dig för att slå dig på stenar eller annat, bollen är stötskyddad.


2. Undervannshockey

Her slipper du både beskyttelse og skridskor. Undervattenshockey spelas på botten av en pool. Spelet går ut på at spelarna ska lyckas slå över pucken till motståndarsidan genom att använda korta, små klubbor. Utmaningen ligger i at lyckas slå pucken åt rätt håll innan du måste upp till ytan och hämta luft.


3. Mossesnorkling

Snorkling pleier vanligvis förknippas med glasklara vatten och fiskar i regnbågens alla färger. I mose-snorkling bruker du ikke snorkel for å kunne se så mye som mulig uten å gli inn i vann i øyne, nese og mun. Sporten går ut på å på raskast mulig tid ta seg gjennom en 55 meter lang mose med snorkel og simfötter. Deltagarna får inte använda traditionella simtekniker utan får enbart använda simfötterna. Mästerskapen anordnas i Wales.


4. Shack-boxning

For deg som vil bruke både knopper og kroppen. Nettopp som navnet antyder er det her en hybrid mellom shack og boxning. De to deltagarna alternerar mellan att försöka få shackmatt och försöka få till en knockout. Matcherna kan bestå av uppemot elva rundor av både shack och boxning innan en vinnare kan koras.


5. Kuddkrig

Ja, det går å tävla i kompis-övernattningens vanligaste inslag i high schoolfilmer - kuddkrig. Nettopp som i filmerna er det her en aktivitet som enbart riktar sig till tjejer som både vill testa sin styrka och brottas på ett kreativt vis.


6. Ekstrem-strykning

For deg som liker ekstremsport men også tycker om välstrukna kläder. I extrem-strykning tas strykbräda och strykjärn med til alla möjliga, och omöjliga platser, ut på kajaker, in i grottor, i skogen och till vattenfall. Når du får en adrenalinkick av å klättra opp til for eksempel et berg, kan du koble av med en stunds strykning. Sporten herstammar från Storbritannien.