”Jag är inte fåfäng alls” Image

"Jag är inte fåfäng alls"

Den vältränade solstrålen Sofia Rundström är en av Sportamores härliga modeller. Lär känna den crossfitälskande tvåbarnsmamman närmare!

Tross at Sofia Rundström, 30, har modellert for Sportamore siden våren 2011 blir hon sällan igenkänd på stan. Men når det skjer, er det bare positive reaksjoner.

- De som kjenner igjen mig tycker att det är jättekul och frågar om jag får kläderna som jag fotas i och om jag provar alla kläder, säger hon.

Till vardags jobbar hon som säljare och varvar det med att stå framför kameran.

Hvordan kom det seg at du begynte å modellere?

- Den første grejen gjorde jeg da jeg var 16 år for tidningen Frida. De søkte en modell for en dag og castingbyrån de samarbetade med antog mig. Modellandet har aldrig varit något jag livnärt mig på utan en extragrej som är kul vid sidan om. Just Sportamore sökte jag själv till. Våren 2011 skrev jeg til kundtjänst och frågade var de fick sina modeller ifrån. Det førte til at jeg fikk komma in och provfota och sedan dess har jag varit en av modellerna.

Er du alltid så glad som du ser ut til å være på bilderna?

- Haha, vanligvis faktisk. Jeg er en veldig glad person. De eneste gangene jeg ikke er glad når jeg fotografererras er når jeg er sulten, men det går jo raskt å fikse, haha.

Hur och vad tränar du?

- Jeg har alltid trent. Jeg er dansare i grunden men slutade när jag fick mitt första barn när jag var 21 år och började gå på gymmet i stället. De siste årene har jeg holdt på med crossfit. Jag tränar mellan tre och fyra gånger i veckan, kortare intensiva morgonpass ena veckan och lite längre kvällspass andra veckan, beroende på om jag har barnen eller inte.

Hvorfor begynte du med crossfit?

- Det er en veldig rolig treningsform der passen ser väldigt olika ut och man ofta jobbar mot tiden. Jag har också fastnat för crossfit eftersom jag har svårt att svettas och crossfit är en av få träningsformer som fått mig att svettas. Jag vill svettas efter ett pass för att känna att jag fått ut något av det och även fast crossfitpass ofta är korta kan jag vara helt dyblöt av svett efteråt. Siden jeg har to barn er det ikke optimalt å være borte på gymmet i to-tre timer uten å trene en time og ge järnet passar perfekt.

Hva er din favorittøvelse?

- Det er clean and jerk, altså frivend. Det er veldig rolig og føles som at det tar så mange øyeblikk i samme øvelse.

Hva spiser du en vanlig dag?

- Akkurat nå er jeg i en eggperiode og pleier å begynne morgonen med te eller kaffe, en eggsmørgås og vitaminer, mineraler og omega-3-tillskott. De dagene jeg jobber brukar jag ta med en till äggsmörgås och äta med en proteinshake innan lunch. Lunchen består alltid av matlådor hemifrån, jag tycker om köttfärs, så har ofta sådana rätter med mig. Ibland kan en matlåda enbart bestå av köttfärs med grönsaker och ris eller potatis. Sedan äter jag ingenting förrän det är middag. Har jeg min vecka med barnen så lagar jag husmanskost, annars äter jag samma sak som jag åt till lunch.

Hva slinker ned når du vil spise noe onyttigt?

- Jeg er torsk på Daimglass og skulle kunne äta upp en hel bytta om samvetet tillät. Jeg tycker att man får äta allt så länge man gör det i lagom doser och ser till att man får i sig allt det grundläggande som är bra för kroppen.

Hvor langt har du kommet?

- Folk tror nok at jeg er mer fåfeng enn hva jeg er. Jeg sminker meg bare når jeg skal ta bilder for Sportamore, aldri til hverdags. Så jeg skulle si at nei, jeg er ikke fåfäng alls.

Hva synes du om at vi på Sportamore ikke retusjerer våre bilder?

- Det liker jeg! Når folk gir komplimanger så kan jeg stolt si at det er jeg på bildene. At det er naturlige bilder gir et bra signal utåt. Vi har veldig snygga och fräscha modeller på sajten, de som jag har träffat i verkligheten ser ut som de gör på bild. Men att vi inte retsucherar ställer ju högre krav på modellen och det har jag fått äta upp när jag haft en bad hair day, haha.

Hva klikket du senest på fra Sportamore?

- Jeg er torsk på crossfit-kolleksjonen fra Reebok så det jeg senast klickade hem var en sporttopp och nya strumpor från den kollektionen. Jag har flera par av de strumporna sedan innan, så klickar hem samma storlek men i annan färg.

sofia

Fakta

Navn: Sofia Rundström.

Alder: 30 år.

Bor: Södertälje.

Familj: Två barn, en dotter som är sex år och en son som är nio år.

Gör: Säljare och en av Sportamores modeller.