Kari Traas sneakers är äntligen här! Image

Kari Traas joggesko er fantastisk her!

Kari Traa er kända för sina grymma underställ i fina mönster och färger. Nu släpper märket för första gången ett par sneakers.

Det inbitna tränings- och outdoormärket Kari Traa tog ett kliv åt sportswear-hållet redan i våras med en active wear-kollektion. I dag tar de ytterligare en steg mot att räknas som vårt go to-märke även när det gäller en sportig vardagsstil: nu lanseras äntligen deras efterlängtade sneakers Fus och Fres.

Skorna ingår i kampanjen Run the show, som handlar om att inspirera kvinnor till att våga ta plats och bestämma över sitt eget liv, utan att bry sig om vad andra tycker.

- Vi har lenge fått høre fra jenter som bruker våre klær at de vil ha Kari Traa-skor, og hvem elsker ikke skor? Så for ett par år siden begynte arbeidet med å ta fram våre egne skor og nå er vi supernöjda med resultatet, sier Linnea Bengtzing, markedsansvarlig på Kari Traa i Sverige.

Hva er inspirasjonen bak skorna?

- Siden vi er et merke av jenter, for jenter har alle beslutninger i prosessen blitt tagna med tanke på tjejers behov og preferanser. Färgerna är inspirerade av höstens Kari Traa-kollektion som går mycket i mörkblått, vinrött, ljusrosa, ljusgrönt och rostfärgat. Skorna går därför superbra ihop med alla våra kläder. Men funkar såklart också bra till dina vanliga jeans.

Kari Traa sneakersFres har ett mjukt materiale ved framfoten som har god ventilasjon. Finns i färgerna vit, grön, svart och rosa. Rekommenderat pris är 999 kronor.

Berätta om modellerna Fus och Fres!

- Fus och Fres er perfekte hverdagskor for en aktiv livsstil. De har samme stil, men overdelene skiller seg ut. Fus har en slip on-konstruksjon så den er superlätt att få på och av. Resåren vid mellanfoten gör att skon sitter perfekt på foten och sidopanelerna i mesh ger extra ventilation och komfort, säger Linnea Bengtzing och fortsätter:

- Fres har ett mjukt, ventilerat och stickat material vid framfoten. Sidopanelerna ger stöd för mellanfoten och hälpartiet är mjukt vadderat med neopren. Begge skorna har formgjuten innersula og kompresjonsgjuten mellansula i en gummiblanding som gir høy komfort, støtdemping og støtte. Yttersulan er i slitstarkt gummi med halksäkert mönster.

Hvem skal kjøpe de her skorna?

- Tjejer som vill ha en skön och snygg vardagssko som passar en aktiv livsstil. De passar perfekt när du vill ha något snyggt på fötterna och vara redo för allt. Med de her kan du ta en promenad i stället för att ta bussen hem, dansa hela natten utan att få ont i fötterna och ge dig ut på alla möjliga spontana äventyr.

Kari Traa sneakersFus har en slip on-konstruksjon som ser til at du raskt kan få på og av skon. Finns i färgerna blå/blå, blå och orange. Rekommenderat pris 899 kronor.

Ni går allt mer åt sportswear-hållet, är det ett medvetet val?

- Etter at vi lanserte active wear i våras var det naturlig for oss å tilföra sneakers for å få en komplett streetwear-look. Vi vet at Kari Traa-tjejerna lever aktivt liv der komfort og bevegelsesfrihet er viktig samtidig som det skal se bra ut. Derfor passer det oss perfekt at fritiden står så sterkt i motebildet, ingenting er ju bättre än klänning och sneakers på dansgolvet!

Hva synes du selv om skorna?

- Jeg elsker sneakers og er så peppad på å få begynne å bruke våre modeller. De er så vakre og fine på foten. Jag har beställt Fres i vitt, supersnygga till ljusa jeans och bruna ben nu i augusti. Och så har jag beställt Fus i orange som jag tycker är så fina och jag ser fram emot att få matcha med våra plagg från höstens kollektion.

SHOPPA HÄR: Vårt store utvalg fra Kari Traa

LÄS MER: Mönstermani möter natur i Blaccs nya träningskollektion

LÄSMER: Nå finnes Nike Pegasus 35 i metallicrosa