Kattava opas: Näin lasketteluvälineittesi tulisi istua
Hva er det som gjør at det ikke er mulig å bruke flex-indeksiksystemer? Kysyimme K2: n asiantuntijalta, kuinka lasketteluvälineiden tulisi istua.
Hiihdon terminologiaa ei ole helppo seurata - varsinkin jos laskee noin kerran vuodessa. Ehkä olet tottunut vuokraamaan välineet ja siten et ehkä ole koskaan törmännyt flex-indeksin käsitteeseen aiemmin. Ammattilainen auttaa.
Hvordan er det med flex-indeks og hva er det?
- Flex-indeksi on merkitty jokaiseen laskettelumonoon. Se ilmaisee, kuinka kova mono on ja onko se aloittelijalle vai kokeneelle laskijalle. Aloittelijan monossa flex-indeksi on alhaisempi, mikä tarkoittaa, että se on pehmeämpi. Liikkuminen on helpompaa eteenpäin polvia taivuttamalla. Jos olet kokeneempi laskija ja pidät vauhdikkaista laskuista, tarvitset enemmän tukea tiukemmalta monolta, jossa on korkeampi flex-indeksi, selittää Marcus Pupp K2:lta .
- Naisten flex-indeksi on yleensä välillä 70-120, missä 120 on kovin ja 70 on pehmein. Miesten kohdalla luku vaihtelee yleensä 80: stä 140: een. Lukuun vaikuttaa kokemus, mutta toisaalta myös pituus, paino ja se, kuinka vahva olet.
Joten jos olen vahva, pitkä tai painava, voinko valita kovemman monon, vaikka kokemusta ei olisi niin paljoa?
- Kyllä, yleensä, mutta se on erittäin yksilöllistä. Esimerkiksi, jos sinulla on mikä tahansa nivelvamma, se voi auttaa.
Kun olen löytänyt oikean joustavuuden, kuinka löydän oikean koon?
- Monon koko ilmoitetaan sisämittojen mukaan, joka on saman pituinen kuin jalkasi. Joten jos sinulla on 26 senttimetriä pitkä jalka, sinun pitäisi mahtua 26 senttimetrin pituiseen monoon.
Kuinka tiedän, onko mono hyvä?
- Sen tulisi olla tiukka, mutta ei liian. Monon ei tule sattua tai puristaa niin paljon, että jalkasi muuttuu tunnottomaksi. Sinun tulisi voida liikuttaa varpaitasi vähän. Osa taas pitää siitä, että varpaille on vähän lisätilaa kuten juoksukengissä. Osa suosii tiukempaa mallia.
Er du sikker på at du ikke har noe med det å gjøre?
- Jeg er i gang. Nyrkkisääntönä on, että käsivarren kulman tulisi olla hiukan yli 90 astetta, Marcus Pupp sanoo ja lisää:
- Jos mittaat sauvaa tavalliset kengät jalassa, voit ajatella, että kulman pitäisi olla tarkalleen 90 astetta, koska nouset vähän maasta, kun käytät monoja.
Jos sauvan oikean pituuden mittaaminen on vaikeaa, voit hyötyä säädettävistä sauvoista.
Hva er det som skjer med kypärän pitäisi?
- Kypärän tulee istua tiukasti eikä se saa luistaa päässä. Huomaat nopeasti, jos malli on liian iso. Det er ikke noe problem å få tak i en kypert. Kypärä ei saisi roikkua liian kaukana pään takana.
Er du sikker på at du ikke har noe å fortelle meg ?
- Kyllä, laskettelukypärä on merkittävä c-merkinnällä. Det er ikke noe å merke seg, og det er ikke noe å snakke om. Muutoin sopivuus on tärkeintä, Marcus Pupp sanoo ja jatkaa:
- Kypärästä näkee myös pinnasta, jos se on käytetty. Naarmut ja kolhut voivat tarkoittaa, että kypärä on menettänyt osan kyvystään suojata, jolloin se ei ole yhtä turvallinen.
Kuinka tiedän, minkä koon valitsen?
- Mittaa ympärysmitta pään ympäriltä. Det er ikke noe å snakke om, men det er en god idé. Det er ikke noe å snakke om, men det er en god idé.
Kuinka hyvin kypärien ja suojalasien tulisi sopia yhteen?
- Tämä on erittäin tärkeää. Det er ikke noe å snakke om. Sovita niitä yhdessä. Kypärän alareunan ja suojalasien yläreunan välille tulisi jäädä mahdollisimman vähän tilaa, tai kylmä voi yllättää. On tärkeää, että malli on oikeankokoinen myös kasvoillesi, jottei näkyvyys heikkene.
Hva er det som skjer i dag, og hva er det som skjer i morgen?
- Yritän itse välttää yleensä sellaisia reppuja, joissa on paljon irrallisia naruja ja nauhoja, koska ne tulevat helposti tielle. Muuten repussa on aina hyvä olla sekä rinta- että lonkkahihna, jotta voit kiristää reppua vartaloa vasten. Muuten se voi vaikuttaa tasapainoon.
Hva er det som skjer med deg?
- Selkäsuoja on suoja, joka suojaa selkää ulkoisilta iskuilta. Esimerkiksi, jos syöksyt päin puuta tai törmäät toiseen laskijaan, suoja hajottaa törmäyksen voiman. Sen pitäisi istua häntäluun päästä lantiossa aina kaulan alkuun juuri lapaluiden yläpuolelle, sanoo Marcus Pupp ja toteaa:
- Liian pieni selkänoja ei suojaa riittävästi, mutta liian suuri suoja voi vahingoittaa itseään työntämällä kaulaa. Sovitus on kaiken A ja O.
OSTA TÄÄLTÄ: Kaikki lasketteluun
LUE LISÄÄÄ: Testasimme naisten ja miesten lämpimät juoksutrikoot