Kombinera spinning och styrketräning på Urban Ride Image

Kombinera spinning och styrketräning på Urban Ride

Den amerikanske trenden med kombinert spinning og styrketrening har kommet til Sverige. På Urban Ride i Stockholm får du konditionen og bygger en sterkere overkropp.

I USA har Soul Cycle, spinning med innslag av styrketrening, lenge vært en trend. Og nå har treningsformen kommet til Sverige gjennom Sofia Ryan og Tom Ryan som nylig startet Urban Ride i Stockholm.

- Vi startet Urban Ride fordi Tom og jeg oppdaget den typen treningsform som vi hadde kommet for å elske i New York. Tom har en skadad fot og jeg har en knäskada vilket ledde till att vi för tio år sen började med indoor cycling i New York. Etter å ha flydd til Sverige i tre år siden har vi gått på mange bra spinningpass i Stockholm men saknade styrkan og helkroppsträningen, sier Sofia Ryan.

Urban Ride tilbyr tidseffektiv trening, perfekt for alle stressede storbyer. Ett pass er 45 minutter langt så du kan være ferdigtrent og dusjad på en time.

- Vi har som alle andre mye i vardagen og 45 minutters trening for hele kroppen er et vinnende konsept. Dessuten tror vi på affärsidén att inte ta en medlemsavgift utan att deltagarna betalar per gång.

Hva skiller Urban Ride fra vanlig spinning?

- Til forskjell fra vanlig spinning som fokuserar endast på kondition lägger vi till en styrkedel för överkropp. Det er fem til sju minutter med lätta hantlar där vi tränar axlar, biceps, triceps och bröstrygg och vi har även ett moment under passet där vi aktiverar core mer än i vanlig spinning. Utover det har hver instruktør koreograferat sitt eget pass med tap-backs, push-up og crunches.

LÄS MER: Spinning for nybörjare

Hva gir Urban Ride for treningseffekt?

- Den største effekten blir naturligvis at du får bedre kondisjon, det er selve grunnlaget i vår trening. Men styrkedelen i passet gir også en sterkere overkropp. Du bestemmer selv på hvilket nivå du vil ligge. Vi har kunder som kommer flere ganger i veckan och vill bli starkare och få bättre kondition och vi har gravida kvinnor som vill kunna träna skonsamt under sin graviditet. Alla tränar på sitt sätt för att få ut mest av varje pass.

Må jeg gilla spinning for å gilla Urban Ride?

- Nei, det her er noe helt annet enn spinning. Våre kunder forteller at 45 minutter går väldigt fort eftersom vi har så många olika moment och vi har hört att "det känns mer som dans på cykel än träning".

LÄS MER: Få ut mer av spinningen med spinningskor

urban ride
Till Urban Ride behöver du inte packa med något annat än träningskläder. Du får låna både sykkelskor och handduk. I omklädningsrummet finns duschtvål, schampo, hårsnoddar och andra skönhetsartiklar att använda. Foto: Pressbild

Fakta: Urban Ride

Var: Norrtullsgatan 1, Stockholm: Norrtullsgatan 1, Stockholm.

Antall plasser på ett pass: 35.

Antall pass per uke: Cirka 15.

Les mer på: Urbanride.se