Løpskalender 2020 - løp du ikke må gå glipp av

Har du lyst til å løpe et løp i 2020? Vi er med! Her er info om de morsomme løpene du ikke må gå glipp av. Snør på deg skoene og kom igjen!

Satser du på å løpe et løp i år? Eller kanskje du gjør det hvert år? Vil du løpe et løp med venner fordi det er gøy, eller skal du slå din egen personlige rekord på maraton? Enten du er en glad hverdagsmotionist eller eliteløper, finnes det et løp for deg! Her er noen som er verdt å få med seg i løpet av året.

Rundt om i verden: Stadion Marathon

Tid og sted: 18. januar, Stockholm Stadion.

Distanse: Maraton (4,2 miles), halvmaraton (2,1 miles) og 10 kilometer.

Detaljer: Du løper rundt stadion, enten 14 eller 28 runder. Løpere født i 2003 eller tidligere er velkomne til å løpe hel- og halvmaraton. Det er ingen aldersbegrensning på 10-kilometeren.

Løp på is: Sollentuna Vinter 21 km

Tid og sted: 15. februar, Edsvik konsthall, Sollentuna.

Distanse: 21 kilometer.

Detaljer: Dette er den ene halvdelen av Sollentuna Sommer Vintermaraton. Løpet går på og rundt isen på Edsviken i Sollentuna. Andre halvdel løpes 29. august på samme sted. Hvis du løper sammen med en venn, får du en todelt medalje når du har passert målstreken.

Farger og fest: Color Obstacle Rush

Tid og sted: Malmö 9. mai, Göteborg 16. mai, Jönköping 23. mai, Norrköping 30. mai, Örebro 6. juni, Västerås 13. juni, Stockholm 27. juni.

Distanse: 5 kilometer.

Detaljer: Color Obstacle Rush er et morsomt løp med hinderløype, skum og fargepulver. Fargepulveret må du kaste på deg selv eller andre, det blir fargerikt og morsomt! Løpet arrangeres påras på syv forskjellige steder rundt om i Sverige. Det er heller ingen tidtaking, så du kan like gjerne gå eller danse deg gjennom hele løypen!

Rundt Göteborg: Göteborgsvarvet

Tid og sted: 16. mai, Göteborg.

Distanse: Halvmaraton, dvs. ca. 21 kilometer.

Detaljer:Som navnet antyder, går Göteborgsvarvet rundt Göteborg. Løypen er 21 097,5 meter for å være nøyaktig, og over 60 000 løpere deltok i fjor, noe som gjør det til et av verdens største langdistanseløp.

Klassikeren: Stockholm maraton

Tid og sted: 30. mai, Stockholm.

Distanse:Maraton, dvs. ca. 4,2 mil.

Detaljer: Med start og mål på Stadion i Stockholm er Asics Stockholm Marathon et klassisk løp som mange drømmer om å gjennomføre. Alle som fullfører løpet, får medalje, Asics-skjorte, goodiebag, diplom og kanskje det beste av alt: en varm dusj.

tjejmilenÅ løpe et løp trenger ikke å være en prestisjegreie. Det arrangeres mange forskjellige løp rundt om i Sverige hvert år, og du finner helt sikkert et som passer deg!

Hvem løper verden rundt: Tjejmilen

Tid og sted: 29. august, Gärdet, Stockholm.

Distanse: 10 kilometer

Detaljer: Tjejmilen er en løpsfest for jenter og kvinner i alle aldre, og henvender seg til alle løpere. Du kan velge å løpe på tid eller løpe for moro skyld, noe som betyr at du kommer deg gjennom løpet i fred og ro. Løp, kutt, jogg, gå. Det viktigste er at du har det gøy!

Gigantisk terrengløp: Lidingöloppet

Tid og sted: 25.-27. september, Lidingö utenfor Stockholm.

Distanse: 30 kilometer

Detaljer:Lidingöloppet er et arrangement for hele familien. I løpet av tre dager kan du, avhengig av hvilken startgruppe som passer deg, løpe utfordrende terrengløp. De fleste startene går 26. september. Lidingöloppet er verdens største terrengløp.

Slipp løs dyret i deg: Tjurruset!

Tid og sted: 3. oktober, Stockholm.

Distanse: 5 eller 10 kilometer.

Detaljer: Et morsomt terrengløp der du får løpe i bakker, gjørmete myrer og våte sumpområder. Kalvruset, som er for jenter og gutter mellom 9 og 15 år, har samme opplegg, men du løper 3 kilometer i stedet for 5 eller 10.

For natteravnene: Midnattsloppet

Tid og sted:Stockholm 15. august, Helsingfors 29. august, Malmö 5. september, Göteborg 12. september.

Distanse: 10 eller 5 kilometer.

Detaljer: Det unike med Midnattsloppet er det sene starttidspunktet. Løpet har et festivalpreg og handler om at du som løper skal ha det så gøy som mulig. Løpet arrangeres i fire byer i Sverige og Finland i løpet av august og september. Påmeldingsavgiften inkluderer tidtaking, live tracking og en deltakerskjorte fra Adidas.

Flott løp midt i byen: Stockholm halvmaraton

Tid og sted: 5. september, Stockholm.

Detaljer:Både eliteløpere og mosjonister deltar i Stockholm Halvmaraton. Du løper midt i byen med start og mål ved Slottet, Riksdagshuset og Operahuset. Kom som du er og ha en flott dag!