Nice shot, mr President! Image

Godt skutt, herr president!

Hvem sa at sport og politikk ikke hører sammen? Kolla in de här politikerna när de idrottar, med mycket känsla och lite mindre finess.

Vi begynner med det ferskeste eksemplet av en politiker som klivit ner fra talarstolen og inn på planen. Londons färgstarke borgmästare, tillika rugbyentusiast, Boris Johnson var i veckan i Japan för att prata handelsrelationer. Väl där deltog han också i en rugbymatch med tioåringar. Det var så kalt "touch-rugby" der taklinger ikke er tillatt uten en berøring av motstandaren räcker för att erövra bollen. Men Boris var all in så att säga. Den japanska pojken på bilden ska efter omständigheterna må bra men har klagat på lite ryggont.


borisFor drottning och fosterland. Boris Johnson lot ikke noen skjortedragning stoppe ham i Japan.

Obama og Cameron spiller pingis. Det var i mai 2011 at de to regjeringslederne dannet dobbeltpar i en gympasal i det sørlige London. Obama, kjent for sin store sportsintresse og en erkänd basketspelare, visade sig behärska bollen betydligt bättre än sin brittiska kollega. Cameron hadde uppenbara problem och fick efteråt kritik för sitt svaga fotarbete och bristande teknik av den brittiska landslagstränaren i pingis.

table"Spelade ni bara cricket på Eton?" "For christ's sake, jag är premiärminister inte spinndoctor".

Putin på hal is. Den russiske presidenten vet alt om å dominere på mer eller mindre rettferdige måter. Forra veckan firade han sin 63-årsdag med att ta på sig hockeyutrustningen och spela några minuter i den gamla OS-arenan i Sotji. Presidenten rapporteras ha "dominerat" och gjort hela sju mål. Av bilderna att döma var dock försvarsspelet i motståndarlaget lika rörligt som statyerna i Gorkijparken.


vald2"Att göra mål på de här nissarna är ju enklare än att lura säkerhetsrådet i FN".