Test: Så bra är Nike Air Zoom Pegasus 37 Image

Test: Så bra er Nike Air Zoom Pegasus 37

Nikes kanskje bästa löparsko genom tiderna har lanserats i en ny upplaga. Så her tycker vår löparambassadör om nya Nike Air Zoom Pegasus 37 - mer dämpad än någonsin!

Elitlöparen, och vår löparambassadör, Charlotte Karlsson har sprungit i mängder av olika löparskor och har i skrivande stund ett femtiotal olika modeller hemma. Nå har turen kommet til å teste Nikes nye løparsko Air Zoom Pegasus 37, en av våre absolutt populäraste modeller. Charlotte Karlsson har gett sig ut i spåret tillsammans med sin syster, löparen Elisabet Karlsson, för att se hur bra den nya skon egentligen är. Så her bra er Pegasus 37 - når vi frågar dem!

SHOPPA NU: Nike Air Zoom Pegasus 37 for DAM og HERR.

Test: Nike, Pegasus37

pegasus 37 testbild

Fallhøyde: 10 millimeter.

Vekt: 238 gram i dammodell og 255 gram for herrer.

Skons beste egenskaper: Mångsidigheten, som gjør at den passer både nybörjare och elit, intervaller och distanspass.

Det hade kunnat vara bättre: Hälkappan är aningen hård och behöver mjukas upp lite innan den sitter perfekt, tycker Elisabet Karlsson, medan systern upplever att den sitter bra redan från första början.

- Det er som en drøm for en löpare att snöra på sig Nike Pegasus 37. Jag känner direkt att det här är en sko som kommer användas flitigt, säger hon.

Mjuk og skön dämpning

Det finnes mange felles nämnare för nya Pegasus och tidigare modeller. Designet er veldig likt, så vel som känslan i löparskon. Men det finnes også visse oppdateringer.

- Redan första turen är det som att jag svävar över asfalten. Skon ger skönt gensvar och det känns som att jag får ut mycket energi i steget, berättar Elisabet Karlsson.

Medan mellansulan i till exempel Pegasus 36 är tillverkad av gummi stoltserar Pegasus 37 med en sula av lättviktsskummet React (som finns i bland annat Nikes Epic React Infinity Run). Därtill har en dubbelt så tjock luftkudde placerats ut under framfoten.

- Skon smiter åt skönt längs hela foten, är flexibel och lagom mjuk samtidigt som den ger bra support. Dämpningen är också grym trots att den är väldigt lätt, tycker våra testare.

NORMAL I STØRRELSE MEN ANINGEN BRED

I övrigt är Pegasus 37 true to Nike i storlek (det vill säga lite mindre än vad andra varumärken är reds. anm.). Kjøp samme størrelse du har i Nike Pegasus 36 eller andre skor fra markedet.

- Jag har smala fötter och skon känns därför lite bred för mig. Det brukar innebära att den sitter perfekt för dig med normalbreda fötter och dessutom funkar för dig vars fötter är lite bredare än snittet, berättar Charlotte Karlsson.


Underlag, distanser og løpartyper

Mange løparskor med mye dämpning tenderar att kännas lite klumpiga och tunga, men det gäller inte Pegasus. Dertill är skon flexibel, vilket möjliggör för fotens naturliga rörelsemönster.

- Jeg vil si at skon passar alla löpare under distansrundor upp till ett maraton. Det finnes inget krav på framfotslöpning här, förklarar Charlotte Karlsson och hennes syster tillägger:

- Fotvalvet og sulan har skön support för även mig med ett högt fotvalt och underlagsmässigt passar den garranterat för både asfalt och bana, men även lätt terräng.

SHOPPA NU: NIKE AIR ZOOM PEGASUS 37 FOR DAM OCH HERR.

Sammendrag

Det som framför allt imponerar på våra testare är mångsidigheten hos löparskon, som gör den till ett bra val för både löpare och elit.

- Nike Pegasus 37 er verkligen en bra bassko att ha i träningsgarderoben, då den kan användas för många olika typer av träningspass och av de flesta löpare.

Sist men ikke minst er det på sin plass å også kommentere designen (for visst shoppar man alltid litt med øynene også?).

- Den lyse färgen är snygg men inte så praktisk, konstaterar Elisabet Karlsson, medan systern är mer entusiastisk:

- Jeg synes at den er jättesnygg, både i farge og form! Det er helt klart en sko som kan konkurrere med mine joggesko til hverdags.

SHOPPA HÄR: Alle nyheter fra Nike

LES MER: Hvilken joggesko fra Nike er best?