Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män Image

Test! Bästa Nike-kläderna och skorna för män

Nikes treningskläder och skor är uppskattade av många tack vare det breda utbudet, den snygga designen och den höga kvaliteten. Vi lät vår testpanel prova mjukisbyxor, skor och andra träningskläder för herrar.

En stor testgruppe bestående av treningssugne menn fikk teste at svettas i treningskläder och skor från Nike och sätta betyg på funktionalitet, passform, design och annat som är viktigt när det kommer till träningskläder. Så her ble resultatet.

Tett multifunksjonell tröja

Nike Pro Top LS - HERR.jpg

Modell: Pro Top LS.

Finnes i färgerna: Svart/vit, svart/rutigt.

Passar till: Allt i kyliga väder: löpning, cykling, som basplagg vid skid- eller snowboardåkning och liknande

Det her var ekstra bra: Materialet oppleves som perfekt: varmere når det trengs, svalkar når det gjelder og tilfører viss kompresjon.

Sammanfattning: Det her er virkelig en mångsidig tröja som testpanelen höjer till skyarna. Den er vintilerande och andas bra. Den håller också värmen när du står stilla, det täta tyget skyddar en del mot vinden, men när man kommer upp i värme och börjar svettas så hjälper den dig kyla ner genom ventilation. Den går å bære for seg selv eller med en tunnare tröja eller jacka over. Modellen er tight och åtsmitande, men väldigt följsam, vilket gör att den inte alls är begränsande. Tröjan passar även för inomhusträning, något som förvånade testpanelen.

- Jeg trodde at jeg skulle bli for varm siden den er gjord for lavere temperaturer utomhus, men tvärtom så svalkades jag så snart jag blev varm i kläderna. Den passade väldigt bra inomhus, säger en testare.

- Det känns verkligen som att Nike har hittat den perfekta balansen i kompressionskläder som också håller värmen bra. Skulle jeg ha ett par byxor och strumpor i samma tyg hade jag aldrig behövt använda något annat, säger en annan.

Skumkulor i sulan ger dig studs

Nike_JoyrideRunDual.png

Modell: Joyride Dual Run.

Finns i färgerna: Röd, svart, vit och grå/gul.

Passar till: 10-kilometersrundan och för motionären.

Det her var ekstra bra: Att den passar dels som löparsko men även som en snygg sneaker till den sportiga vardagsoutfiten.

Sammanfattning: Joyride Dual Run har små, små skumkulor i hælen og mellomfoten for å gi deg ekstra bra dämpning, som tilpasser seg etter bare din fot. Testpanelen tycker att skorna är mycket sköna och att det känns som att kuta på små moln. De sitter bra runt foten och ger gott om stöd.

- Skon ger en ganska studsig känsla, lite som React-modellen, säger en testare.

Ovandelen består av mesh med en del hull, vilket ventilerar väl och kan kännas som i svalaste laget vid kalla temperaturer. Det löser du enkelt med ett par varmare löparstrumpor, påpekar en slug testare. Vid hälen sitter en ögla, som gör det lätt att få på sig skon, något som uppskattas av flera testare. Joyride passar dig som inte tränar inför längre lopp som maraton, utan mer för dig som joggar på låg eller medelnivå eller kanske drar på en gammal skada. Joyride er et skikkelig fynd for deg med trötta menisker!

- Det her er en perfekt sko for den som vil begynne å løpträna eller for den glada motionären. Eller for den som vil ha en riktigt snygg sko att använda till vardags - de är nämligen ljuvligt sköna att gå i också, avslutar en testare.

Sportige joggesko

Nike Revolution 5 - HERR.jpg

Test av: Revolution 5

Finnes i färgerna: Blå, svart/vit, svart/grå, vit og svart/vit/gul.

Passar till: Promenader, arbetet, vardags samt lugnare löppass.

Det her var ekstra bra: Designen! Skorna är sjukt snygga, enligt våra testare, och finns i flera färger.

Sammanfattning: Med komforten i fokus har Nike skapt Revolution 5 - den perfekte kombinasjonen av en løparsko og en sneaker. Om du tidigare ägt ett par Tanjun kommer du att känna igen dig i den typ av mixsko. Det absolut bästa med den här skon är som sagt komforten, dämpningen är mjuk och innersulan likaså.

- Jag skulle inte säga att det är en superbra löparsko men den funkar för kortare distanser i lugnt tempo, säg om du är på semester och har glömt löparskorna hemma, säger en testare.

De är med andra ord inte lika tekniska som Pegasus eller Infinity från Nike, men de gör ett bra jobb om du inte har tillgång till ett par andra löparskor. De er derimot grymma till dig som går mycket på jobbet och till långa promenader. Designet er det som får høyeste betyg. Sjukt snygga till både street-looken, jeans och kostymbyxor!

Stabil og tålig treningsko

Nike Metcon 5 - HERR.jpg

Test av: Metcon 5

Finnes i färgerna: Svart/vit/gul, grå/gul, svart/vit/grå, svart/beige og svart.

Passar till: Högintensiv träning med mycket hopp samt tunga lyft.

Det här var extra bra: Alle små detaljer som gjør at du kan utføre alle øvelser innen X-fit.

Sammanfattning: Metcon er Nikes stolthet når det kommer til høyintensiv trening. Skon har skapats för att kunna kombinera ett träningspass innehållandes hopp och burpees med repklättring, handstand push ups och tunga lyft.

- Självklart kan du ha Metcon 6 även till vanlig styketräning, men det är på de högintensiva passen som verkligen visar alla sina finesser, säger en testare.

Till skon får du en inläggssula som förvandlar skon till en lyftarsko. Några i testpanelen hade önskat en något högre hälkappa eftersom den blir aningen kort när du lägger i extrasulan baktill. Andra finesser är förstärkningarna på sidorna som ser till att du kan klättra i rep utan att slita på skorna, samt den lilla utbuktningen bak vid hälen som gör att du glider obehindrat längs väggen vid handstand push ups. Passformen er true to Nike, så gå opp en størrelse mot hva du har i andre merker. Skon är normal till något bred. Sammanfattningsvis en stabil och tålig favorit i träningsgarderoben.

Stilren og ventilerende t-skjorte

Nike Dry Miler Top SS - HERR.jpg

Test av: Dry Miler Top SS

Finns i färgerna: Vit, svart og gul.

Materiale: 100 % polyester.

Passar till: Löpning och all typ av träning på gym.

Det her var ekstra bra: Ventilasjon. Tröjan har ekstra ventilerende mesh på akslene og i stort sett hele ryggpartiet. Du kan svette ordentligt utan att känna dig för blöt eller varm.

Sammanfattning: En perfekt löpartröja som andas och transporterar bort fukt på ett väldigt effektivt sätt. T-shirten fra Nike er skapad for löpning men gör sig minst lika bra i gymmet. Du kan også bruke den året rundt, så det er virkelig den perfekte t-skjorten å ha i treningsgarderoben. Det som drar ned helhetsbetyget er at syntetmaterialet suger opp svetten og luktar ordentlig etter ett pass. En petitessfråga som inte påverkar komforten under själva passet utan snarare passet dagen efter om du tränar i samma tröja två dagar i rad. Til sist råder det delade meningar kring den stilrena designen. Nike visar att även den mest avskalade tröjan kan kännas modern med hjälp av noga utsatta detaljer kring axlarna, samtidigt som vissa testare tycker att den är lite för basic.

Bastights med mye stretch

Nike Pro Tights - HERR.jpg

Test av: Pro Tights

Finnes i färgen: Svart.

Materiale: 90 % polyester og 10 % elastan.

Passar till: All typ av träning, även löpning även om tightsen saknar ficka.

Det her var ekstra bra: Följsamma bastights som både kan bäras under shorts eller som ett fristående plagg.

Sammanfattning: Klassiska bastight som levererar det du förväntar dig, varken mer eller mindre. Testpanelen vill slå ett slag for de noga utplacerade sömmarna som minimerar skav och irritation. Materialblandingen med elastan er også ekstremt elastisk og följsamma.

- Den följsamma stretchen i panelerna gör att tightsen aldrig hindrar rörelser vid aktiv träning. De funkar även fint att bära under shorts om man gillar det, säger en testare.

Midjan anses vara precis lagom hög och du lämnar ingen glipa mellan tights och t-shirt när du gör dina favoritsquats. Du kan også springa i tightsen, men var da medveten om att de inte har någon ficka för varken telefon eller nyckel. De tunna, svarta tightsen är däremot lätta att matcha med då de håller en avskalad design. Vill du vara trendig och synas får du sätta din prägel med andra tillbehör.

Mysig hettegenser i stilrent design

Nike Club Hoodie - HERR.jpg

Test av: Club Hoodie

Finns i färgerna: Grå, svart og gul.

Materiale: 80% bomull og 20% polyester.

Passar till: Vardags, till och från gymmet samt jobbet (om du inte har en specifik dresscode eller utrustning).

Det her var ekstra bra: Den mjuka insidan som gör att du vill bo i den här tröjan 24/7.

Sammanfattning: En klassisk Nike-hoodie med en innerside i borstadfleece. Och ja, precis den mysiga känslan du får upp i huvudet när du läser "insida i borstad fleece" är det du får av den här tröjan. Insidan är extremt len mot huden, och du behöver inte (eller snarare vill inte) ha någonting under för att det här hoodien ska kännas bekväm mot huden.

Passformen er loose fit, samt noe stor i størrelse. Så ligger du mellom to og ikke vil ha en overdrivet stor tröja kan du med fordel ta den mindre størrelsen. Tröjan har en kängruficka med samma mysiga insida som resten av tröjan, samt en justerbar huva som däremot inte har en insida i borstad fleece. Det her er en basfavoritt som finnes i flere farger, derimot er designen aningen for avskalad. Den hadde kunnat vara lite roligare, även om det är en baströja. Frågan är dock, vilken färg ska du klicka hem?

De ultimata gråa byxorna

Nike Nsw Club Jogger - HERR.jpg

Test av: Nsw Club Jogger

Finns i färgerna: Grå og svart.

Materiale: 80% bomull og 20% polyester.

Passar till: Vardagshäng samt att ha till och från gymmet.

Det her var ekstra bra: Passformen sitter perfekt på alle i testpanelen!

Sammanfattning: Hvis du googler "gråa mjukisbyxor" er det akkurat det du får opp. Nsw Club Jogger er en klassisk modell på en mjukisbyxa som har en normal passform som anses normal i størrelse. Mudd nedtill och en dragsko i midjan samt raka benlängder.

- Det er virkelig den mest klassiske passformen du kan få. Det positive er at den virkelig passer alle kroppsformer, sier en testare.

Materialet er en blanding av bomull og polyester. Men till skillnad från hoodien ovan så har de här byxorna ingen borstad fleece-insida, vilket vissa av testarna saknar. Andra menar att det är att föredra eftersom du kan bli aningen svettig av fleece vilket de helst inte blir på benen. Den grå kulören är fin men vissa i testpanelen hade önskat något mer nytänkande som får byxorna att känna aningen mer trend och 2020-tal. Annars er det kort og gott en avskalad byxa som gör jobbet. Inget för träningspasset men du kan med fördel ha dem när du går till och från gymmet.

LÄS MER: Skillnaden mellan Nikes löparskor

SHOPPA HÄR: Flere klær og skor fra Nike