Nya Blacc-modellen Sofias träningsschema Image

Nya Blacc-modellen Sofias träningsschema

Sofia Johnsson er ny modell for Blacc. Vi har tatt reda på hur hon tränar för att vara i så fin löparform.

Sofia Johnsson springer 400 meter hekk for Hässelby SK på elitnivå. Nå frontar hon höstens löp-kollektion för klädmärket Blacc, som innehåller massor av fina löparkläder, med bland annat tights, t-shirts och linnen. Så her tränar hon för att bli en så duktig häcklöpare som möjligt.

Du er en ny modell for Blacc, hvem er du egentlig?

- Med min energiske og nyfikne personlighet har jeg alltid vært interessert i trening og friluftsaktiviteter i ulike former. Jeg kombinerer elitidrott med studier til sivilingeniør på KTH. Jag trivs med många bollar i luften samtidigt, säger Sofia Johnsson, som också säger att hon njuter av vardagens kaffestunder.

Hvordan trener du en vanlig uke?

- Beroende på sesong varierer både mengden og kvaliteten på treningen. Oftast består en veckas träning av fyra olika löppass, ett styrkepass med skivstång och en kombinerad cirkelträning. De fyra löppassen varierar från korta sprintintervaller till längre pass för syrauthålligheten och även mer aerob distansträning. Jeg gjør også et hoppstyrkepass for å utvikle en aktiv fotografering og eksplosiv bevegelse i løpet.

Hva motiverer deg til å trene så mye?

- Sammen med mine trenere forsøker jeg å skape varierende treningspass som er utfordrende samtidig som de er tilpasset etter mine styrkor. Förutom tydliga delmål är en stor motivationsfaktor min härliga träningsgrupp och träningsläger tillsammans utomlands. Framför allt mår jag väldigt bra av att träna, man blir beroende av endorfinerna!

Hva er din favoritt?

- Når det gjelder löpning så har jeg alltid älskat att springa gräsdiagonaler barfota över en fotbollsplan. Intervallerna är väldigt skonsamma och det är lätt att skapa en fin och hög kroppsposition. Loppen kan fåras med gang eller joggvila på kortsidorna beroende på önskad intensitet. I gymmet er knäböj och bulgariska split en favorit.

Hva har du for treningsmål for i høst?

- Å øke treningsmengden i sammenligning med tidligere år. Det kommer til å innebære noen dobbeltpass og også lengre intervaller og distanse. En ökad mängd träning innebär samtidigt mer återhämtning i form av vila, rörlighetsträning och behandlingar.

Hvilke plagg fra Blacc-kolleksjonen gillade du mest?

- Svårt! Det var mye som jeg syntes var bekvämt och snyggt. Jag gillade den ljusa skaljackan och även den fodrade jackan. Väldigt praktiska och snygga plagg som kan användas både som överdragsjackor inför gymmet och till löpningen året om!

sofia johnsson
Følg Sofia Johnsson på Instagram @Johnssonsofia!

LÄS MER: Så tränar nya Blacc-modellen Marvin Tay