Packa det här till Vansbrosimningen Image

Pakk det her til Vansbrosimningen

Er du en av dem som skal gjennomføre Vansbrosimningen på lørdag? Her får du en liste over alt du trenger å pakke med deg, slik at du kan legge fullt fokus på å simulere de tre kilometrarna.

vansbro
Alt pekar på att solen kommer skina över deltagarna i simloppet. Foto: Mickan Palmqvist, Ateljé L-foto

På lørdag kommer 8 400 personer til å hoppe ned i Vanån for å simulere 2 000 meter medstrøms og siden 1 000 meter motstrøms i Västerdalälven.

Väderleken pekar mot att årets simlopp kommer att bli en ganska behaglig upplevelse temperaturmässigt.

- Det er 17-18 grader i Vanån og 16 grader i elven. Vädret ser bra ut så temperaturen i älven kan nog stiga någon grad till, det ska mycket till att man kommer att frysa i sin våtdräkt, säger Madelene Håll, presskontakt för Vansbrosimningen.

Blir du trött på vägen finns det flera bryggor utplacerade längst med sträckan som du kan pausa vid.

På konkurransedagen er det smart å ladda upp med en rejäl frukost som gör att du står dig ett par timmar. Ta gjerne med en vannflaska til start, men drick inte för mycket.

- Eftersom många bär våtdräkt, som är tajt och klämmer åt är det inte bra att bära för mycket vätska i kroppen. Det finns vätskestation under loppet, säger Madelene Håll.

Packlista att checka av inför Vansbrosimningen

  • Våtdrakt

    Kjøp en væsketrakt tilpasset etter din simulering. Dräkten holder deg varm og beskytter mot solens stråler. Men glöm inte att provsimma med den innan loppet för att se att den sitter bra.

  • Mjukgörande salva

    Smörj in halsen, nacken, armveck och knäveck innan du sätter på dig dräkten för att förhindra skavsår.

  • Vattenfast solkräm och solstift

    Våtdräkten ger kroppen skydd mot solen, men glöm inte att smörja in ansiktet.

  • Simglasögon

    Köp ett par simglasögon som är anpassade för simning i öppet vatten, dina ögon kommer att tacka dig.

  • Håndskar og sokker

    Om du lar fryseren stå er det fint å ha et par håndskar og sokker i neopren (men uten simhud mellom fingre og tår) på deg når du simmer. Men det gjelder enbart för dig som simmar i motionstävlingen, handskar och sockor är bannlyst för elitsimmarna i startgrupp 1 och 2.

  • Håndduk og duschtvål

    Etter loppet er det mulig å ta en varm dusj. Ta med deg en stor handduk og en duschtvål med en oppiggande doft som hjälper dig att ladda om batterierna.

  • Bekväma, oömma skor

    Ha ett par sköna och oömma skor som du kan ha på dig innan starten på loppet så att du slipper bli kall om fötterna.

  • Overdragskläder

    Det er fint å bytte til bekväma kläder efter loppet.

vansbro
Behöver du pausa under loppet kan du vila vid sådana här bryggor som finns utplacerade längst med banan. Foto: Mickan Palmqvist, Ateljé L-foto

Fakta

Vansbrosimningen

Når: Lørdag 4. juli.

Var: Vansbro.

Når: Första starten sker klockan 10 Därefter skickas startgrupperna i väg med 12-15 minuters intervall fram till cirka klockan 15.

Om: Sedan 1971 er Vansbrosimningen en del av En svensk klassiker. Genomsnittstiden for en motionär som genomför simloppet är 69 minuter.