PT neuvoo: Löydä oikea tekniikka soutulaitteelle
Sinun on tehtävä hieman muutakin kuin vain soudettava, jotta saisit kaiken ilon irti soutulaitteesta. PT Frida Werander näyttää, miten laitetta tulisi käyttää ja miten ei, jos tavoitteena on vahvempi keho.
Voit käyttää soutulaitetta lämmitelläksesi tai sitten voit ottaa sen osaksi kiertoharjoittelua. Laitteella voit myös tehdä vaikka kokonaisen intervalliharjoituksen.Tarkoituksesta huolimatta sinun on hyvä tietää, millaiselta soutuasento näyttää, jotta kroppasi saa mahdollisimman paljon irti. Se onnistuu PT Frida Weranderin ohjeilla.- Soutulaite on mielestäni todella tehokas ja hauska treeniväline, jolla voi harjoittaa koko kehoa. Jos vertaat sitä esimerkiksi kuntopyörään tai juoksumattoon, jäävät kätesi ja selkäsi haasteitta. Soutaminen on myös hellä kroppaa kohtaan, Frida Werander neuvoo.
Hva er det som skjer?
- Kunnon lisäksi harjoitat jalkojasi, peppua, keskivartaloa, selkää ja käsiä riippuen tarkoituksesta.
Hva er det som skjer?
- Det er ingen grunn til å vente på meg, men det er en god idé å ta en pause. Jos kaipaat kunnon voimatreeni, kannattaa keskittyä pidempään soutulenkkiin.
Mikä on tavallisin virhe?
- Ehdottomasti yleisin virhe on soutaa liian kovaa vastusta vastaan. Tällöin rasitat liiaksi käsiä sen sijaan, että käyttäisit koko kroppaa.
Miten minun tulisi sitten soutaa?
- Lyhyesti ja ytimekkäästi, pidä selkä suorana, käytä jalkojasi ja uskalla odottaa, kunnes vedät kädet, kun jalat ovat ojennettuina. Pidä kantapäät jalkatuessa, kun vedät taaksepäin. Pidä koko ajan kiinni kädensijasta.
Hva er det som er viktigst?
- Det er vanlig å bruke en skala fra 1-10. Det er ingen grunn til å tro at det er 6-7, men det er mulig at det ikke er så varmt. Ei ole mitään ideaa painaa kovimmalla vastuksella. Tärkeää on pitää tasainen vauhti ja säilyttää hyvä tekniikka.
PT-Fridan 5 tekniikkavinkkiä:
1. Jalat - selkä - kädet
Soutaessa sinun tulisi miettiä kolmen askeleen periaatetta, joka kuuluu jalat - selkä - kädet. Aloita ponnistamalla jaloilla. Kun jalat ovat suorat, on selän vuoro. Nojaa hieman taaksepäin. Viimeiseksi on käsien vuoro, jolloin vedät kädensijan kohti rintaa. Toista kuvio takaisin alkuasentoon palatessasi. Heti kun kädensija on koskettanut rintakehää, oikaise kädet. Sitten on selän vuoro ja viimeisenä kumarrut takaisin kohti jalkoja.
Miksi? Jeg har ikke noe valg, men jeg vil hjelpe deg. Jeg kan ikke hjelpe deg med å finne ut av det.
2. Jeg har ikke noe valg
Voit nojata aluksi hieman eteenpäin, jotta saat hartiat erilleen. Pidä mielellään muun ajan selkä niin suorassa kuin mahdollista.
Miksi? Etet rasita selkärankaa. Jeg har ikke noe valg, men det er ikke noe å snakke om.
3. Polvien tulee olla ylöspäin
Aivan kuten maassavedossa, tässäkin harjoituksessa käytetään käsiä, peppua ja lantiota samaan aikaan. Pidä siis polvet suorana niin, että ne osoittavat suoraan kattoa. Monilla polvet helposti karkaavat sivuille.
Miksi? Polvien taipuminen sisään- tai ulospäin lisää loukkaantumisriskiä. Menetät samalla voimaa.
4. Pidä linja suorana
Kun soudat, tulisi sinun säilyttää suora linja kädensijan ja käsien välillä. Kädensijan on tultava rinnan alle, jotta ketju pysyy suorana.
Miksi? Jos kädensija heiluu ylös alas, myös selkä taipuu helposti, mikä taas tuo harjoitukselle tarpeetonta lisäkestoa ja asentosi muuttuu kuluttavaksi.
5. Älä nojaa liian taakse
Aivan kuten selitimme, jalkojen tulisi tehdä työ ennen selkää. Vältä kuitenkin huijaamasta menemällä liian taakse selän kanssa.
Miksi? Tarkoituksena ei ole tehdä istumaannousuja. Se vie ylimääräistä voimaa.
Psst, täältä löydät Frida Werander Instagram-tilin.
OSTA TÄÄLTÄ: Treenivarusteet
LUE LISÄÄ: Tämän vuoksi haluat treenata kompressiovaatteissa
LUE LISÄÄ: Paolo Dybala: Näin Juventukselle käy Mestarien liigassa