PT:n testar: Så bra är trendiga träningskläder Image

PT:n testar: Så bra er trendiga träningskläder

Fashion i all ära, men hur squatvänliga är egentligen modemärkenas träningskläder? Treningsprofilen Sara Wiss har testet tre fine antrekk for å se hvor svettvänliga de er.

Trendiga träningskläder är inte en självklarhet och det är inte alltid lätt att hitta de där perfekt sköna och funktionella träningskläderna som ändå uppfyller de stilkrav du har. Det har J. Lindeberg, Filippa K og Tommy Sport tatt fasta på og skapt kolleksjoner med riktigt snygga träningskläder. Deras fokus er å gjøre deg til en fashionista både på gymmet og i løpesporet.

TreningsprofilenSara Wiss jobber som personlig trener og har konkurrert i både gymnastikk, friidrett og CrossFit. I det her testet har hon fått prova tre set och fått vara vår expert för att se om mode och träning går att kombinera.

- Jeg bor i treningskläder så att träningskläderna känns moderiktiga är nästan enda sättet att känna mig snygg och trendig. Det finnes ofta en snygg, sportig stil även bland modegurus och att mixa mode med träning går att göra både med färg och stil. Jeg elsker å kunne springa mellom PT-jobb, lunsj på stan og trening i samme tights og likevel kjenne meg snygg, sier Sara Wiss.

Hva er viktig for deg når du velger treningskläder?

- Viktigst er at de sitter skönt på kroppen. Har jeg tights så ska de sitta bra utan att klämma åt för hårt eller hasa ned. Sedan vill jag självklart att de ska vara snygga och hålla formen trots att de tvättats flera gånger. Akkurat nå er jeg inne på treningskläder som också känns snygga när jag matchar med vanliga kläder.

Hvilke funksjoner skal treningskläderna uppfylla?

- Jeg bruker gärna specifika träningskläder för en specifik aktivitet. Til eksempel ved løping vil jeg ha en liten ficka for nycklar och så vill jag även ha bra ventilation i plaggen framförallt vid knäveck och armhålor. At man har tenkt til når det kommer til sømmer føles viktig, så at det ikke skalver noenstans. I gymmet vill jag ha något annat och då är det viktigt att det inte är fickor som skaver när jag ligger på rygg. Här behöver också tyget vara så tjockt att det inte blir genomskinligt när man exempel gör knäböj. Träningsmodet känns viktigare och roligare i gymmet än i löpspåret för min del.

Hvem og hva inspirererras deg av når det kommer til treningsmodus?

- Via Instagram får jeg i dagsläget så mycket inspiration både till träning och mode. Privatpersoner på Instagram som jeg inspirererras av er for eksempelAlexandra Bring og Hanna Modig. Begge har stilrena og snygga tränings-outfits som funkar både på og utanför gymmet beroende på hur man matchar plaggen. Hos dem ser du ofta matchande set!

TEST AV: Filippa K

Filippa K

Modell: Filippa K 2-tone seamless legging og 2-tone bra top.

Rekommenderat pris: 599 respektive 649 kroner.

Materiale: I både topp og tights er det 74% polyester og resten er polyamid og elastan.

Passer til:

- Skapat för att vara det ultimata yogasetet är de här tightsen med tillhörande topp från Filippa K ett set som gör att du känner dig inlindad i riktigt mjuka och sköna material. Funkar derfor aller best for lågintensiva träningsformer så som promenader, yoga, dans eller barre, sier Sara Wiss.

Modegrad:

- Det her er et sett for deg som vil føle deg riktig trendig og som samtidig vil ha en ren design med bare noen subtile linjer på sidene som detaljer. Det her lyxiga setet är något mer diskret och klassiskt, men det är på ett sätt typiskt för Filippa K. Modegraden är hög och det känns väldigt trendigt, framför allt att det är så välmatchat med både hög midja på tightsen och den sportiga toppen med eleganta detaljer. Gillar verkligen kombinationen av en hög midja tillsammans med en snygg topp. At det er to enkle band på ryggen av sportstoppen gjør at den blir åpen og fin!

Funksjonalitet:

- Den her sport-toppen er til for medium støtte og derfor er det ikke noe for det mest høyintensiva passet eller for de som trenger mer støtte. I og med at materialet er väldigt elastiskt och följsamt så är setet gärna något jag använder hemma och myser runt i också. Men for att vara så pass mjuka är det här inte tights som för den sakens skull hasar ned, utan de hålls uppe bra tack vare den höga midjan med lite bredare kant. Tightsen är tillverkade utan synliga sömmar, vilket inte påverkar funktionaliteten, utan adderar till den cleana looken. Däremot behöver du tänka på att ha bra trosor under eftersom det kan bli lite genomskinligt när du fäller framåt.

Slutbertyg:

- Det her er et jättefint sett som verkligen är skönt och mjukt! Det er et perfekt sett for den uttänkta aktiviteten (yoga, barre, dans), men i gymmet rekommenderar jag något med mer stöd och stabilitet. Derimot kommer jeg mysa runt mycket i det här hemma och matcha med andra kläder också.

TEST AV: J. Lindeberg

J Lindeberg

Modell: J. Lindebergs Elaina Compression Poly og Alyssa Poly Jersey.

Rekommenderat pris: 1 195 respektive 699 kroner.

Materiale: 62 % polyamid og 38 % elastan i tightsen. 87 % polyester og 13 % elastan i t-shirten.

Passar for:

- Det her er et sett for deg som vil ha klær som gir litt mer stabilitet og kompresjon. Ved löpning og styrkepass er det her et sett som kan hjelpe deg på traven tack vare den tighta passformen. Det får deg til å pusha det lilla extra genom att du också känner dig snygg och bekväm.

Funksjonalitet:

- For träning som gör att du svettas lite mer är det här setet perfekt eftersom det inte visar några svettfläckar. Jeg blir alltid svettig i just armhålan når jeg har t-skjorte, men det her føles ikke så blött trots att jag var rejält svettig när jag testade den. Materialet torkar med andra ord väldigt snabbt! Med den siste teknikken av kompresjonsmateriale er det her et sett som funkar perfekt i løpspåret eller i gymmet. Selv om det er en høy midja på tightsen så har de også en snøring på innsiden, noe jeg uppskattar om jeg ska ta ett löparpass och inte vill att de ska hasa ned. Jeg skulle säga att det här setet klarar alla typer av rörelser.

Modegrad:

- J. Lindeberg har lyckats fånga det klassiska sportsmodet! Riktigt stilrent och snyggt med sin blå färg mot de röda/vita revärerna på sidan av tightsen, vilket ger en cool uniformkänsla. Älskar också att tröjan är lite längre bak och rätt rak i modellen. Det ger ett väldigt snyggt fall i tyget. Det her er klær jeg vil ha både i og utenfor gymmet. Jeg känner att jag ändå sticker ut, fast på ett lite mer klassiskt sätt. Når jeg testet det så fikk jeg mange komplimanger.

Slutbetyg:

- Jag älskar det här setet. Ger full pott i betyg på tightsen för de passar perfekt på ett gympass. Coolt og stilrent!

TEST AV: Tommy Sport

Tommy Sport

Modell: Highwaist Legging Logo og T-skjorte med colourblock.

Rekommenderat pris:699 respektive 799 kroner.

Materiale: 75% polyester og 25% elastan i tightsen. 92% polyester og 8% elastan i t-shirten.

Passar for:

- Tightsen er tillverkade i en lite tjockare kvalitet och är tänkta att användas vid såväl gymträning som konditionsträning där rörlighet är nödvändigt. T-skjorter er også tilpasset for bevegeligere trening, men fungerer til eksempel bedre ved den typen trening der du holder deg litt mer upprätt eftersom den er rätt rymlig.

Funksjonalitet:

- Material og kvalitet gjør at du kan bruke det her settet ved ulike typer aktiviteter, men det jeg har testet er fremfor alt styrketrening og löpning. Jeg tycker att setet sitter bra och tightsen stramar åt på ett skönt sätt med den höga midjan, trots att de saknar snörning. Pluss at de funkar alldeles perfekt att böja sig i utan att de blir genomskinliga. T-shirten som er litt større i størrelse har derimot ikke stretch i nedre del vilket gör att den blir lite stum just där. Det er dock inget som stör eftersom den är tänkt att vara lite större i modellen.

Modegrad:

- I det her settet får jeg en snygg, sportig look og jeg skulle si at det her passer perfekt å bruke også utenfor gymmet til vita sneakers. I og med at t-shirten også er vit så kjenner jeg at jeg vil bruke den nå under våren og sommeren for en litt mer nøytral look. Den kanske nästan är lite för fin för intensiv träning. Färgblocken längst ned adderar en enkel men cool detalj. Finishen på tightsen er snyggt glansig vilket adderar lite skimmer över hela setet och gör att det känns som att jag är lite mer välklädd. Kul att det går att matcha med många andra plagg från Tommy Sport!

Slutbetyg:

- Jeg synes det er fint materiale og er i stort sett et riktigt funktionellt set. I och med att jag känner att jag vill använda det här setet även när jag inte tränar känns det som att de har lyckats bra med att få till en hög modegrad.

Vil du følge Sara Wiss på Instagram så finner du henne på @sara.wiss.

SHOPPA HÄR: Se alla våra träningstights

LÄS MER: Välkommen Filippa K Softsport