Putin och Medvedev öser på i gymmet Image

Putin og Medvedev øser på i gymmet

Bildene på Rysslands sterke menn har kablats ut i verden. Men hva er det vi ser - egentlig?

Med jämna mellanrum kablas det ut bilder på den ryska presidenten Vladimir Putin där han agerar lite på sidan av sin vanligtvis statsmannamässiga och formella miljö. Vi minns alla bilderna från häromåret när en barbröstad Putin fiskade och red på unghästar i ett somrigt Sibirien, eller hur?

Men den her gången var det gymmet som gällde, ingen putande mage för Putin! Dessuten sammen med statsminister Dmitiri Medvedev. De båda politikerna förenade nytta med nöje och passade på att ha ett "informellt möte" i gymmiljö.

Hva er det da vi får se fra datjan i Sotji der treningspasset ägde rum? Vi har gjort vår egen tolkning, og frågat personliga tränaren och före detta världsmästaren i både kung fu och WTKA-K1, Richard Seifert, om experthjälp.

gym1

Både Putin og Medvedev har missat treningstrenden med plagg i funktionsmaterial och mycket färg. Det ser mer ut som herrarna klivit rätt upp från fredagsmyset i soffan och gått vilse in i gymmet. Kanskje har de tittat på någon av Rocky-filmerna och inspirerats av Sylvester Stallones filmkaraktär som gett den gråa träningsoverallen ett ansikte?

Dock finns uppgifter om att Putin inte direkt gjorde något slumpmässigt val när han valde kläder, utan bar en outfit som kostar 25 000 kronor.

Solglasögon av, nu kör vi, da!

Ekspertkommentator Richard Seifert sier: Jeg tror Putin sier "Ærlig talt Dmitri, hvordan ser jeg ut i denne bomullsoverallen?"

gym2

Vi som trodde den ryska träningsregimen innebar medicinbollar och kettlebells - men icke. Putin har tatt på seg gymhandskar modell større og kjører tungt i en roddmaskinsvariant, av Medvedevs blick att döma tyngre än honom.

Notera att Medvedev sportar ett par Nike Air Max, klassikern som 20-årsjubilerar och som du hittar här. Putin er känd för att ha ett stenansikte, något som inte ens endorfinkicken av träning råder bot på.

Ekspertkommentator Richard Seifert sier: Det ser ut som at Putin tenker "Dette var mye lettere da jeg fortsatt hadde hår". Tror kompisen peppar på gjennom å si "I Russland løfter du ikke vektene, vektene løfter deg."

gym3

Lugnet före den stora ansträngningen. Det her er bildet med mest dyp, åpen for tolkning. Det er en avslappnad president som gjør seg redo i cablecrossen. Vikterna är lätta men blicken något tung. Er det teknikktips som uppehåller hans tanker? Situasjoner på Krim, den fine utsikten fra gymmet eller holder han helt enkelt i magen alt hva han kan?

Det er også ordentligt forberett for någon sorts cirkelövning på den orörda handduken. Hvilken cliffhanger!

Ekspertkommentator Richard Seifert sier: Dominatrix all over again, Na Zdorovje!

gym4Oavsett hur den 50-åriga Medvedev hamnat där han hänger, så hänger han där synnerligen lätt för en man med så tungt ansvar på sina axlar. Det finnes helt klart kraft i de der armarna.

Ekspertkommentator Richard Seifert sier: 50 chins of grey, Mr prime minister.