Så bra är nya fotbollsskon Adidas Predator Image

Så bra er nye fotballsskon Adidas Predator

Adidas mest kjente fotballsko gjennom tidene er tilbake: Predator. Vi lot et testpanel med både menn og kvinner ta rede på hvordan bra nye Predator 18+ 360 Control egentlig er.

Snart drar utomhussäsongen i gang og det er dags for nye fotballsskor. Säsongens mest hajpade fotbollssko är nya Predator från Adidas. Den kommer i en rekke varianter, men vi lot vårt testpanel prøve Predator 18.1 FG, som passer deg som spiller på grått. Det er egentligen en herrsko, men är minst lika populär bland damer, så därför har vi låtit både damer och herrar testa fotbollsskon.

Predator

Testpanelen med herrar säger:

Det som utmärker den här skon mer än något annat är hur skön den är. Komforten får toppbetyg av den manliga testpanelen.

- Väldigt skön passform som omsluter bra med det strumpliknande skaftet. Skon känns mjuk och följer foten extremt bra. Det er bekvämt att den strumpliknande konstruktionen följer med även i snörningen, eftersom du då får väldigt god stabilitet och stöd, även vid snabba riktningsförändringar, säger en av testarna.

En annen sak som alle påpekar i testpanelet er at skon er så snygg. Den enkla designen gick hem hos alla.

- Ruggigt snygg! Jeg trodde ikke jeg skulle si det her, men det er en magisk sko som er värd varenda krona. Färgkombinationen svart och guld är världsklass! Det er bare å titta på vilka spelare som lirat med Predator tidigare, så behöver man inte säga så mycket mer, säger en annan av testarna och nämnerna Zinedine Zidane och David Beckham.

Når du spiller i Predator får du bra känsla och bollkontroll och dobbarna ger mycket bra grepp både på natur- och konstgräs.

- De ger bra grepp och fin kontakt med bollen och underlaget. Jag skulle säga att skon är väldigt mångsidig men passar kanske framförallt till en spelare som gillar att ha mycket boll, fördela bollen och styra spelet, som till exempel en mittfältare.

Testpanelen med damer säger:

Det som tjejerna fick i speciellt uppdrag att hårdtesta gällande nya Predator var passformen. Siden det er en "herrsko", vil vi forsikre oss om at den også er et bra kjøp for kvinner eller ikke. Och visst är skon en hit, alla i testpanelen tycker att de passar minst lika bra för kvinnor.

- Skorna har en åtsittande passform, är ganska smala och formar sig väldigt bra efter fötterna, säger en av testarna och får medhåll:

- De sitter åt precis som de ska, så pass att de till och med är lite svåra att komma i. Men när du väl kommit i dem vill du inte ta av dem för det är riktigt grymma fotbollsskor, säger en annan testare.

Ovandelen er gjord i så kallad "Controlskin" och du får faktiskt bra bollkontroll med de här skorna.

- Som anfallare är det här en drömsko! Du får en ekstremt bra touch og har grym følelse for bollen med skorna. Det känns som att du är ett med bollen! Du kommer til å sende opp mange spillere på läktaren for å kjøpe korv med denna sko, säger en annan testare.

I nya Predator får du bra fäste med dobbarna, och de fungerar lika bra på både naturgräs och konstgräsplaner. Strumpan effektiviserar kontakten mellan fot och sko, så att du får en känsla av att de smälter samman till en enhet. Dessuten gillar testpanelen designen med svart och guld, som får dig att glänsa på planen.

- Jeg synes helt klart at de her skorna er värda priset! Vill du ha en sko som får deg til å känna dig lika snabb och teknisk som Marta och lika säker som Lisa Dahlkvist när hon satte straffarna under OS, då ska du absolut köra på dessa!

LES MER: Adidas Predator er tilbake