Så bra träning ger en studsmatta Image

Så bra trening ger en studsmatta

Studsmattan er ikke bara till för barnen, den går även utmärkt att använda för att träna på ett effektivt och skonsamt sätt!

Att hoppa på en studsmatta ser kanske inte jobbigt ut, men är riktigt effektiv träning. Faktum er at om du ikke er en fan av å jogge så kan du bruke noen minutter på å hoppe på en studsmatta i stedet.

- Ti minutters hopp på en studsmatta eller en trampoline tilsvarer 33 minutters løping. Att springa innebär påfrestning för dina knän och höfter, men att hoppa på en studsmatta är lika skonsam träning som att cykla. Det er dessuten grym trening for din core! sier Shaun Wood.

Han er en velkjente freerunner fra Australia som nylig flyttet til Sverige for å være med og starte opp Bounce, Europas største trampolinpark like sør for Stockolm, som også huser et stort parkour- og freerunningområde.

- En annan av de största hälsofördelarna med att hoppa på en studsmatta är att kroppens gifter rensas ut: för varje hopp du gör pressas lymfkörtlarna ihop för att sedan förstoras, något som gör att de släpper ifrån sig gifter.

bounceSnart kommer det finnes ulike typer av gruppetreningsklasser, både aerobicsliknande pass og akrobatik, på Bounce! Foto: Pressbild

Shaun Wood har selv brukt trampolinhopp i rehabiliteringssyfte. Han var med om en motorsykkelolycka där han bröt båda armarna. Eftersom han inte kunde aktivera armarna började han hoppa på trampolin som en del av sin aktiva rehabiliteringsträning.

- Etter to måneders hopp hadde jeg økt ti kilo i vekt og kjente meg sterk igjen. Det er en personlig historie der jeg opplevde at trampolinhoppning hjalp meg.

Bounce har bare vært öppet några veckor, men redan lockat besökare i alla åldrar.

- Alla kan komma hit och träna utifrån sin egen förmåga! Det her er et miljø der du kan fly en stund og fly inn i en fantastisk verden. Og träningen här är både rolig och säker, det finns statistik från liknande hoppcenter runt om i världen som visar att skaderisken är en på 10 000 hoppare.

shaun woodShaun Wood har over 53 000 følgere på Instagram, følg ham du også på @shaunwood! Foto: Marcus Gustafsson

LÄS MER: Kom i gang med freerunning!