Så här tränar du på en assault bike Image

Så her trener du på en angrepsykkel

Assault bike er sykler som mange har en hatkärlek til, først og fremst for at det er det mest intensive og krevende redskapet for din konditionsträning. Så her bruker du den!

Har du noen gang gått på et CrossFit-pass har du sikkert testet en assault bike, treningsmaskinen som er så mye värre än den ser ut. Till skillnad från en vanlig träningscykel använder du både under- och överkroppen när du tränar på en assault bike. Det er den maskinen som kan drive opp din puls rejält på bara några sekunder men det är upp till dig själv hur hårt du klarar av att pusha dig. Ju hårdare du pressar pedalerna och handtagen, desto större motstånd gör cykeln.

Emma Ekstedt er personlig tränare och driver träningsföretaget StarkMamma i Varberg. Där kör hon bland annat mammaträning, löpcoaching och crosstrainingpass. Träning är en stor del av Emmas vardag och hon kör själv en blandning av styrketräning, löpning och yoga.

- Jeg både elsker og har angrepsykler! Det er et grymt redskap for konditionstrening som er tidseffektivt og kan bli galet jobbigt på väldigt kort tid. Perfekt for intensive intervaller og når du vil ha pulstoppar i ditt treningspass. Men den funkar även för längre intervall- och konditionspass. Cykeln utmanar dina gränser av vad du tål i trötthet och mjölksyra, och med ett tjockt pannben kan du ta dig långt, säger Emma Ekstedt.

Hva er trikset for å faktisk bruke sin overfallssykkel og ikke la den bli en vaskeinnstilling hjemme?

- Se til å bruke den regelmessig og på forskjellige måter. Inkludera den i uppvärmningen, ditt hiit-pass, styrkepass, avsluta ett pass med en assault bike-tabata eller sitt och kör längre med lägre intensitet. Hemligheten er altså å variere treningen. Se også til at du blir van vid den och ser möjligheterna till olika användningsområden.

Hvordan bruker du din stormkjøre?

- Jeg bruker den ofte så godt som i hvert pass. Väldigt ofta redan under uppvärmningen eftersom den involverar hela kroppen, men även som avslutning på ett pass när jag verkligen vill köra slut på mig själv. Ofta har jeg den som inslag i kombination med till exempel olika styrkeövningar och kortare intervaller.

Om du har en skade og dermed ikke kan belaste en viss del av kroppen til hundre prosent kan du selv velge om du vil legge mer trykk på pedaler eller håndtagen. Du kan også bruke sykler som bare overkroppsträning genom att låta fötterna vila på stöden i stället för att trampa.

EmmaEkstedtSjekk inn Emma Ekstedts Instagram @starkmammavarberg for herlig treningsmotivasjon!

EMMAS 3 ASSAULT BIKE-PASS

#1. Varva med styrketräning

Sätt upp ett styrkepass innefattande övningar så som marklyft, armhävningar, squats och liknande. Någonstans i mitten lägger du in 10 cal assault bike. Med andra ord att du kör på tills skärmen visar att du har förbränt 10 kalorier, vilket är det vanligaste räknesättet på maskinen.

#2. Avslutt med en tabata

Etter et styrkepass kan du gjøre det enkelt for deg selv og velge programmet "tabata" på din assault bike. Da får du både en fin og konditionskrevende avslutning på ditt treningspass.

#3. Våga maxa!

Redo for en rejäl utmaning? Skippa dagens styrkepass og testa det här konditionspasset som bara innefattar en assault bike. Psst, glöm inte att vila emellanåt.

  • 1 x 25 kaliber
  • 2 x 20 kaliber
  • 3 x 15 cal
  • 4 x 10 cal
  • 5 x 5 cal

SHOPPA HÄR: Alle våre treningsmaskiner

LÄS MER: Så unnger du å bli syk når du springer på høsten

LÄS MER: Stortest! Våre beste pulsklockor i alle prisklasser