Så tränar nya Blacc-modellen Marvin Tay Image

Så tränar nya Blacc-modellen Marvin Tay

Häcklöparen Marvin Tay er i sinnessjukt god form. Så her tränar han en vanlig vecka.

Marvin Tay holder på med friidrott på elitnivå og tävlar för Spårvägen friidrottsklubb i Stockholm. Den grenen han er spesialisert innenfor er 110 meter lang. Nå er han også ny modell for klädmärket Blacc.

Hvordan trener du en vanlig uke?

- Siden jeg satsar på friidrott lägger jag ganska mycket tid på min träning. Under uppbyggnadsperioden tränar vi som allra mest och tuffast och då blir det träning sex dagar i veckan och dubbla träningspass på en dag kan förekomma. Under tävlingsperioden tränar vi inte lika hårt, utan då är det mer fokus på att kunna prestera och leverera bra resultat. En vanlig vecka kan bestå av två pass styrketräning och tre löpningspass då vi tränar sprint, uthållighet samt löpteknik. Dessutom har vi ett träningspass med fokus på spänst, då vi till exempel gör explosiva hopp, säger Marvin Tay.

Hvordan motiverer du deg til å trene så mye?

- At jeg konstant strävar efter att utmana mig själv. Jeg har som mål å bli så bra som jeg noensinne kan bli. Alla människor har olika förutsättningar vad gäller fysik, så man kan bara utgå från sig själv, och därför känns det som ett rimligt mål. Eftersom jag lämnade Malmö för Stockholm för att ta min idrottskarriär till nya höjder känns det som att jag blir ofta påmind om mitt mål bara genom att befinna mig i Stockholm, säger Marvin Tay, som berättar att han är född och uppväxt i Rosengård i Malmö och har ursprung från Ghana i Västafrika.

Hva gjør du om du ikke har lyst til å trene?

- Det er veldig sjelden en slik dag oppstår, siden jeg har gjort det til en daglig rutine å trene. Selvklart förekommer sådana dagar ibland, och då brukar jag köra alternativ träning. Jag tränar på ett annorlunda sätt mot vad jag brukar, men som fortfarande uppfyller målet med träningspasset.

Hva har du for treningsmål i høst?

- Målet er å være i bedre form enn hva jeg var förra hösten och därmed kunna höja min basnivå, så att jag kan fortsätta utveckla mig till att bli "Super-Marvin"!

marvin tay
Følg den her snabba killen på Instagram @Marvin.Tay.

Vem är ditt träningsförebild?


- Om jeg skal være helt ærlig så har jeg ingen treningsbilder som for eksempel Zlatan, Rafael Nadal eller Usain Bolt, som visse andre har. Jeg synes at det er vanskelig å bare bli inspirert av et resultat, i stedet får jeg inspirasjon fra den "vanlige" personen som trener i gymmet eller er ute og gnuggar i løparslingan som jeg kan se jobber hardt for å oppnå sitt mål. Det kan være litt vanskelig å forklare, men jeg utgår fra den indre kampen som jeg tror at hver enkelt person har.

Hvordan føles det å være modell for Blacc?

- Att vara modell för Blacc är bland det roligaste jag har varit med om som modell, det var verkligen en härlig energi från hela teamet. Det var en kombinasjon av nöje og alvor og det tror jeg at bilderna speglar. Det går å träna på allvar och ha roligt samtidigt, det går oftast hand i hand även om det kan vara svårt att tro för vissa.

Hvilke plagg fra Blacc-kolleksjonen gillade du mest?

- Jeg gillade verkligen den lite tunnare långärmade tröjan jag fick bära. Den hadde en superb passform og materialet var helt fantastisk mjukt. Sedan föll jag verkligen för den blå västen, den var helt galet snygg!

marvin
Blacc er kända för sina mönstrade träningskläder för kvinnor, men herrkollektionen som är bra för både löpning och träning, är extremt stark i höst.

LÄS MER: Ja! Vi har fått inn nyheter fra Blacc