Så tränar Sportamore-modellen Johan Image

Så trener Sportamore-modellen Johan

Kanskje kjenner du igjen Johan Lindqvist som modell her på Sportamore? Når han ikke står foran kameran finner du ham troligen i en CrossFitbox. Så her ser hans treningsopplegg ut i høst.

Johan Lindqvist er ikke bare modell, han er også PT, stuntman og CrossFitatlet. For Sportamore magazines läsare avslöjar han alla sina träningshemligheter.

Hvordan trener du en vanlig uke?

- Jag tränar ungefär tio pass i veckan. Det låter kanske mycket men jag har två vilodagar och vissa av mina pass är återhämtningspass då jag sitter på airbiken i 45 minuter och trampar i lugnt tempo, så långsamt att jag kan kolla på en serie samtidigt. Akkurat nå ligger mitt treningsfokus på CrossFit, så det er mye olympisk løft, gymnastikk og wodar, forteller Johan Lindqvist, som har en inspirerende Instagram-konto.

Hva har du for treningsmål for høsten?

- Ett av mine mål med høsten nådde jeg allerede i helgen som gikk, da jeg konkurrerte i CrossFit på Solid fitness challenge på Stockholm stadion. Neste mål er å delta i Roslagen open i begynnelsen av november og jeg siktar på en topp 15-plassering.

johanSå her er vi vana å se honom!

Hvordan trener du for å unngå skader i jobben som stuntmann?

- Det mesta har jag att tacka min bakgrund som gymnast där jag har fått i det mesta med fallteknik och kroppskännedom. Etter gymnastikken ble det mer trening i form av parkour, freerunning og tricking, som jeg også trener i dag. Jag tackar bara ja till de jobb som jag känner att jag behärskar, än så länge har jag inte behövt tacka nej någon gång förutom en gång då det var en grej med bilkörning.

Du verkar träna väldigt funktionellt, finns det någon övning du gör bara för utseendets skull?

- Det mesta jag gör är ju för CrossFiten nu och jag har ett program som jag följer. Det er gjort av en person som heter Blaine McConnell. Men jeg kan si at jeg gjør litt ekstra bicepscurls og magträning!

Hva er ditt beste treningstips til Sportamore magazines läsare?

- Finn rolig trening! Oavsett om du gillar att springa, klättra eller boxas är det viktigt att hitta det där som är så roligt att du kommer fortsätta göra det. Dessuten er det viktig å ha et mål med treningen, stort som lite.

Hva klikket du senest på fra Sportamore?

- Ett par riktigt grymma Nike Metcon 2 och ett linne från Wyte.

johan lindqvistPsst! Vil du se Johan Lindqvists stunt? Här är hans show reel och här är hans tricking reel.

LÄS MER: Vi har testet CrossFit Nano 6.0