Samtalsämnen efter helgen: Svensk sprintseger Image

Samtalsämnen efter helgen: Svensk sprintseger

Har du varit upptagen med Luciafirande hela helgen och missat all sport? Lugn, her er det viktigste du trenger å vite.

1. Superrysare

Sverige tok VM-gull i innebandy for damer etter å ha finalebesegret Finland på straffar. Stor matchvinnare ble Amanda Delgado Johansson som gjorde avgjorde i den sjette straffomgangen. Det var Sveriges femte raka VM-guld.

2. Krashlandning

Sveriges damer åkte ut ur VM-turneringen i handboll med huvudet före. Hemmanationen Danmark vann åttondelsfinalen med 26-19 etter å ha avgjort matchen allerede i første halvlek. I paus ledde danskorna med hela 15-7 och svenska laget kunde inte resa sig inför 12 000 jublande hemmafans. Nu väntar närmast OS-kval i mars för svenskorna.

3. Bra gruppe?

Irland, Italia og Belgia blir motståndet för Sverige i gruppspelet i EM till sommaren. En svår lottning verkar de flesta vara överens om. Italia var den store nitlotten som det absolutt sterkeste laget i seedningsgruppen to. Belgien är världsetta på rankingen, men hur bra är de egentligen undrar många? Svårslagna är de, hursomhelst. Nyckelmatchen blir den første mot Irland 13. juni i Paris. Vinner Sverige den kan det räcka för att gå till åttondelsfinalen som en av grupptreorna.

gruppVärldmästarna Tyskland fick en bra lottning och lär enkelt ta sig vidare från grupp C.

4. Seger-Stina

Stina Nilsson er Sveriges nästa stora längdskidåkarstjärna. 22-åringen slo gjennom stort i VM i Falun i vintras og ble med tre sølvmedaljer "Silver-Stina". Det epitetet kan det være dags å skrota nå. I helgen tog Nilsson sin första världscupseger när hon vann sprinten i Davos före ett koppel norskor.

5. Ny andreplass

Frida Hansdotter er uten tvekan Sveriges beste slalomåkare. Det beviste hon åter i helgen när hon kom på andraplats i världscupen i Åre. Det var Hansdotters, som fyllde 30 år på tävlingsdagen, 14:e (!) andraplats i världscupsammanhang. Två segrar har också blivit i karriären. På VM i vintras ble hon, just det, tvåa.