Simon Skölds selfietips Image

Simon Skölds selvtips

MMA-fighteren Simon Sköld forteller om smeknamnet som förföljer honom, vem han helst vill möta i ringen och vilken selfie som egentligen är bäst på gymmet.

Hvor ofte vasker du dine treningskläder?

- Hver dag trener jeg aldri i brukte klær. De senaste åren har jag varit sponsrad så jag har sjukt mycket kläder men innan det körde jag i använda grejer, säger Simon Sköld.

Hva gjør du på gymmet når ingen ser deg?

- Da speglar jag mig försöker få till coola poser, haha.

Hvor viktig er fåfängan som drivkraft for din trening?

- Inte alls längre men den var jättestor när jag var yngre. Det viktige nå er å være bra, ikke snygg. Tränar du hårt och blir bra så kommer musklerna också.

Hva er den beste måten å trene på?

- Det må være den i bar overkropp i spegeln. Den er fin.

Du skal snart bli pappa, hvordan kommer du til å forklare hva MMA er for ditt barn?

- At det er en sport som du ikke får utøve noen år i klubben når du har nådd en viss alder. Det er en regel i samfunnet akkurat som at du ikke får kjøre bil før du er tilstrekkelig mogen.

Hvem vil du helst møte i buren?

- Jag skulle vilja möta Nicklas Bäckström igen som jag förlorade min första match mot. Det var jämt men nu skulle jag ta honom.

Beskriv din klädstil när du tränar!

- Jeg har alltid tights, for å slippa skrapsår, jeg har langärmat og långa tights som skydd.

Hva sier du til de som synes MMA er et organisert barslagsmål mellom to havnakna snubbar?

- Jeg brukar fråga om de kan reglerna, hur du gör om du vill gå en match. Det brukar visa sig att okunskapen är stor. Åsikterna är oftast helt känsomässiga. Med fakta er det lett å argumenta, skaderisken er ikke større enn andre sporter, det er organiserat och säkert. Ser du en hel galla og ikke bare knockarna i ett sammandrag märker du också vilken bra stämning det är mellan deltagarna.

Hva er du egentlig bra på?

- Jeg har en grym evne til å huske filmreplikker fra filmer jeg synes om.

Simon om sina olika artistnamn i MMA genom åren

The Anaconda:

- Du får det navnet du ikke vil ha, i begynnelsen av min karriere tränade vi ett grepp som kallas "the anaconda choke" och jag fick verkligen inte till det. Då började mina träningskompisar kalla mig The Anaconda så klart och det hängde med in i buren till första matchen.

Toyboy:

- Det var någon tidning som kallade mig Camillas (Läckberg reds.anm) toyboy när vi precis blivit ihop. Då drev jag med det och tryckte upp t-shirts till mina polare där det stod "Team Toyboy" som de hade på min nästa kamp. Det var kul då men nu känns det sådär.

The Gentleman:

- Det var Camillas idé og jeg gillade det direkt. Det känns mer passande nu, jag har inga planer på att byta.

dipsLäs en längre intervju med Simon Sköld här och kolla in hans träningstips här.