Sommarens bästa löparlinnen Image

Sommerens beste løperbukser

Sommarlöpning kräver lätta, luftiga lin för maximal svalka. Vi har testat sex nya godbitar från några av våra största märken. Så her tyckte testpanelen om dem!

Det her testet er allerede pasé! Her finner du vår siste test av treningslinnen for löpning.

Wyte SelinaWyte - Selina.jpg

Märke: Wyte

Modell: Selina

Rekommenderat pris: 229 kronor

Finnes i färgerna: rött, blått och svart

Passform: Tack vare en bra längd på linnet åker det inte upp när du springer utan sitter där det ska hela rundan. Storleken er også midt i prikken.

Komfort: Väldigt mjukt och skönt linne utan sömmar eller liknande som skaver. Tyget er ganske tjockt og suger opp fukt bra, men føles litt varmt når du er ute og springer riktigt varma dagar. I övrigt full pott!

Design: Snygg enkel modell med bra lengde. Axelbanden sitter tätt upptill och har samma modell som en klassisk sport-bh, vilket är bra om du inte vill att den ska synas. Testpanelen gillar verkligen den höga halsringningen, supersnyggt.

Sammanfattning: Som helhet er det her ett funksjonellt och snyggt löparlinne för dig som gillar en stilren, klassisk modell utan konstigheter. Skönt, snyggt och enkelt att matcha med alla typer av underdelar. För stekheta sommardagar blir linnet något varmt, men för svala morgon- eller kvällsjoggar alternativt ett lugnare pass är det här en mjuk och skön kompis. Pluss i kanten for den litt lengre modellen.

Adidas Adizero TankAdidas - Adizero Tank.jpg

Märke: Adidas

Modell: Adizero Tank

Rekommenderat pris: 449 kroner

Finnes i färgerna: vit

Passform: Passformen er relativt avslappnad, men har du timglasformad kropp med generös byst och smal midja så sitter den något tight över bröstet och sedan lite väl löst över magen.

Komfort: Tyget er maksimalt ventilerende på baksiden og så tunt at det er lite gjennomskinlig. Også rammesiden er ventilerende og holder deg tørr når du springer, også en supervarm sommardag. Det er en ultralett linne som du ikke kjenner at du har på deg når du springer eller sykler.

Design: Moderne design med mönstrad ovandel og helvit nederdel. Snyggt kors i ryggen som dock gör att sport-bh:n syns under, men det tycker många i testpanelen är snyggt!

Sammanfattning: Skönt med ett träningslinne med en mer diskret V-ringning som inte är så djup. Det gjør at linnet aldri risikerer å hamne fel, uansett hvor du rör dig. Designet gjør linnet enkelt å matcha med allt och du känner dig faktiskt snabb i modellen! Det ultralätta, tunna tyget gör det perfekt för svettig sommarlöpning.

Nike Tailwind Tank GXNike - Tailwind Tank GX.jpg

Märke: Nike

Modell: Nike Tailwind Tank GX

Rekommenderat pris: 399 kroner

Finnes i färgerna: beige, svart och vit

Passform: Løs, generøs passform med dyp ermhål. Eftersom linnet går högt upp i halsen och är rätt långt känner du dig aldrig naken trots att sidorna lämnas relativt bara. Sitter helt riktig.

Komfort: Så skönt linne! En løs modell som er så herlig at vi ogärna tar av oss det her linnet. Du kan bruke til nesten all slags trening og også som sportswearlinne. Tyget er mykt og meshpartiet baktill gjør det skönt ventilerande.

Design: Verkligen snygg design som du känner dig både fin, snabb och stark i. En modell som är smickrande på de flesta och funkar för i princip all slags träning. Nike vet hur man kombinerar stil och funktion och här har de verkligen lyckats.

Sammanfattning: Förutom att det här är ett av de snyggaste linnena i testet är det också ett av de skönaste. Den løse modellen gjør Tailwind Tank til en dagsform som går til alle tider. Noen ganger vil man ikke ha noe som strammer eller viser for mye, men kanskje ikke heller vil springa i en jättestor t-skjorte. Da er det her en perfekt val som dessuten er skönt ventilerande. Siden det er så generøst i modellen tycker delar av testpanelen att det blir lite mycket tyg under löprundan, men det är verkligen en smaksak. Linnet fladdrar inte omkring utan sitter där det ska.

Craft Breakaway SingletCraft - Breakaway Singlet.jpg


Märke: Craft

Modell: Breakaway Singlet

Rekommenderat pris: 299 kroner

Finnes i fargerna: svart, rosa, turkos og grön/turkos

Passform: Längden är helt perfekt för löpning. Det åker varken upp eller korvar sig när du är ute och springer. Det er akkurat så løst som vi vil ha en løparlinne.

Komfort: Her har du en riktig skön överdel. Linnet smiter åt där det ska samtidigt som det är lite lösare nedtill. Åpningen i ryggen gir skön ventilation under svettiga pass. Riktigt skönt material!

Design: Det er en basic løparlinne som er enkelt uten at for den skull bli trist. Ryggdetaljen er snygg men gör det något svårt att hitta en sport-bh som passar under, om du inte vill att den ska synas.

Sammanfattning: Det finnes mange pluss med det her linnet, men det som gjør Breakway Singlet til en ny favoritt er uten tvekan komforten. Materialet gjør at du ikke alls kjenner deg svettig når du springer. Du kjenner deg torr även under hård konditionsträning. Det er lett og mjukt mot kroppen, i en lengde som er helt perfekt for löpning.

Röhnisch Dorit Run RacerbackRöhnisch - Dorit Run Racerback.jpg


Merke: Röhnisch

Modell: Dorit Run Racerback

Rekommenderat pris: 499 kronor

Finnes i färgerna: vit

Passform: Det her linnet er tightare upptill och svänger ut nedtill, vilket gör det som mest passande för dig med mindre byst som är bredare runt magen. A-formen passer kanskje ikke alle, men på flere kvinner i testpanelet satt linnet som en smekk.

Komfort: Under löpning sitter linnet bra og bekvämt utan att "åka runt" eller glida upp. De skurna ärmhålen gör att det finns noll risk för hårda kanter som stör under rundan. Ventilasjonen er god og nøyaktig lagom for sommarlöpning.

Utforming: Linnet er så snyggt! Kul med en løparlinne som er litt annerledes når det kommer til både form og mønster. Vi gillar reflexdetaljerna både i det skurna sprundet i ryggen och loggan uppe vid halsen. Supersnyggt!

Sammanfattning: Som helhet er testpanelen riktigt nöjd med det här fina linnet som känns både kul och annorlunda. Materialet passer absolutt for sommarlöpning og komforten er høy. Det sitter som det skal. Refleksdetaljerna är kanske lite överflödiga för den här säsongen, men ser åtminstone snygga ut! Ekstra pluss for at linnet er gjort i gjenvinningsbart materiale.

Nike Breathe Tank ElastikaNike - Breathe Tank Elastika.jpg

Märke: Nike

Modell: Breathe Tank Elastika

Rekommenderat pris: 349 kroner

Finnes i färgerna: vit och svart

Passform: Storleken är lagom och linnet är precis så löst som ett löparlinne ska vara utan att det fladdrar för mycket tyg. Du med lengre overkropp kan tycka att modellen blir något kort.

Komfort: Siden tyget er supertunt føles det knapt at du har noe på deg. I vitt blir linnet nästan genomskinligt. Ett så luftigt tyg i en ganska öppen modell gör det underbart att springa varma sommardagar. Men om det ikke er riktig varmt ute kommer du frysa. Perfekt for löpning inomhus på gymmet!

Design: Enkel look med et par små detaljer som gir det lille ekstra. Fint "Just do it"-trykk på bryst og akselbånd i annen farge som livar upp en i övrigt basic design. I princip alla sport-bh:ar både syns igenom tyget och skymtas i bak, vilket är värt att notera.

Sammanfattning: Klassisk Nike-slogan som, hur löjligt det än låter, faktiskt peppar en när man kastar en blick i hallspegeln. Det lätta tunna tyget gör det här linnet optimalt för svettiga pass i sommarvärmen men tyget är nästan i tunnaste laget. Huden syns igenom och du känner dig lite naken utan ett par högre tights. Komfortmässigt finns inget att klaga på förutom att axelbanden är pyttelite hårda, men det är inget som stör. Som löparlinne på sommarsemestern er det ett säkert val!

SHOPPA HÄR: Spana i alla våra träningslinnen

LÄS MER: Nya Ascis Gel-Kayano 25 - for deg som overpronerar

LÄSMER: Våre beste löparshorts!