Sommarsporterna som förbränner mest Image

Sommarsporterna som förbränner mest

Somriga aktiviteter som beachvolleyboll, strandpingis, simning, fotboll och surfing är inte bara kul, utan även bra träning som kan förbränna upp till 600 kalorier på en timme.

strandpingis

Strandpingis

Blir du rastløs av å ligge og sola? Pakk ned et strandtennis-sett og utmana en kompis. Om du orkar spille i en time forbränner du 400 kalorier.

Simulering

Den ultimata sommarsporten som dessutom är skonsam mot dina muskler. Om du simmar i ett jämnt tempo i en timme förbränns cirka 500 kalorier.

Jogga

Når solen allerede värmer tidigt på morgonen kan det kännas för jobbigt att springa i ditt vanliga tempo. Men om du ger dig ut på en lugn joggingrunda i en timme bränner du ungefär 400 kalorier. Glöm inte att ta med vätskebälte bara så att du inte blir uttorkad.

surfing

Surfing

Når du surfer får både bena og de balanserende musklene jobbe hardt. En timme på brädan ute i vattnet gör att du förbränner 220 kalorier.

Brännboll

Jobbigare än det ser ut, åtminstone om du är i ett lag som går in för att vinna. En timmes slag, kastande och sprintande runt planen förbränner upp till 400 kalorier.

Kurv

Dra ihop ett gäng kompisar och utmana varandra på en basketmatch utomhus. Gjennom å drible, skjuta og springa i en timma bränner du 450 kalorier.

Fotball

Forutsatt at du jagar etter bollen og ikke står og såsar ved backlinjen kan den populære bollsporten forbränna upp till 600 kalorier i timmen.

Frisbee

Frisbee er ikke en sport som setter forbränningen på maxlåga men faktum er at kastandet, og ikke minst springandet etter frisbeen når den åker fel, kan bränna 200 kalorier i timmen.

beachvolleyboll

Beachvolleyboll

Å slå bollen over nettet, springa korta ruscher för att träffa den och kasta sig ned i sanden ger en förbränning på 480 kalorier i timmen.

Paddla kajak

Alla som paddlat kajak vet att mjölksyran i armarna sällan är långt borta. Medan du glider fram over vattnet förbränner du 340 kalorier i timmen.

ridning

Ridning

Att rida ger core-musklerna en omgång. En timme på hästryggen förbränner cirka 270 kalorier.

Vandring

Å vandra i fjällen är inte bara en upplevelse för alla sinnen, det kan vara rejält jobbigt och tungt också. Vandra i en timme och du bränner över 400 kalorier.

Fotnot: Kaloriførbrukningen er enbart ett generellt mått. Hvor mye bare du forbrenner beror på din alder, ditt kjønn, muskelmasse, lengde og andre faktorer.