Spana in nya Nike Shield-löparskorna Image

Spana in nya Nike Shield-löparskorna

La ikke mørkt, bløtt og kaldt vær hindra deg fra å springa. Med Nike Shield håller sig fötterna torra och lagom varma under löprundorna i vinter.

Nike Shield er vinterens beste venn. Shield er en teknologi som Nike bruker seg av i skor og klær som skal være vind- og vannavvisende, slik at du som bruker dem holder deg varm og tørr når du springer. Du kan altså springa i din favorittmodell, som Pegasus, Lunarglide eller Free, men i en mer väderanpassad version.

Hva skiller skjoldskinnene fra de vanlige løvskinnene?

- At de er vind- og vannavvisende og har en innerstump som består av et skjoldmembran. Denne kan du se om du lyfter på plösen och kollar inuti skon. Også mesh-ovandelen på skjoldet er tilpasset etter dårlige vær. Den er behandlet med DWR, som står for Durable Water-Repellent, så at ikke heller meshen drar åt sig vatten och tynger ner skon, säger Stine Tomb, produktspecialist på Nike, som själv plaskat med skorna i pölar under sina joggingrundor, samt testat skorna på löpare i Nike Run Club. Hittills har ingen som testat dem blivit blöt om strumporna.

- I år kom ju snön och kylan överaskande tidigt, vilket också innebar slask och väta veckan efter. Har du en vannavisande sko som håller dig torr och varm under hela passet har du heller ingen ursäkt för att ta dig ut och springa. I och med att trafiken brukar krångla mycket när snön kommer kan jag rekommendera att köra transportlöpning med sina nya Shield-skor i stället, säger Stime Tomb och skrattar.

Har du tilpasset sulorna på Shield-versionerna också?

- Ja, om du kollar på sulan på Free RN distance, Lunar Epic Mid og Lunarglide 8 så kommer du se at mönstret ser lite annorlunda ut än på standardversionen. Mönstret är inspirerat av vinterdäck som pressar undan vattnet när de är i rörelse, vilket ger bättre friktion mot marken. Vi eksperimenterte med ulike mønstre før vi fant det vi syntes var best for våre løsninger. På øvrige modeller med Shield, Pegasus og Structure har vi samme mønster som på standardversjonen, men har lagt til Sticky Rubber i yttersulan, noe som gir et virkelig bra grep.

Reflekterar Shield-löparskorna?

- Løpeskinnene har reflekterende detaljer, men i motsetningen til forrige år var ikke vårt hovedfokus det her året å få til ekstra synlighet, uten å holde foten tørr og varm. En Shield-löparsko blir litt varmere enn standardversjonen fordi den ikke er like åpen i ovandelen. Vi har derimot behållt en del av refleksdetaljerna eftersom det såklart är viktigt att du syns när det är mörkt ute. Du kan finne reflekterende detaljer på swooshen, snøren og i visse tilfeller også på hälkappan. Vill du veta var skon reflekterar så tipsar jag om att du tar en bild med blixt på skorna, så kommer reflexerna fram väldigt tydligt.


nike löparskorLite vann er ingen match for Nikes løparskor med Shield.

LÄS MER: Nye Nike Air Zoom Structure 20 er enda mer stabil

LÄS MER: Äntligen är nya Lunarglide 8 här!