Bäst i test: Sport-bh för löpning Image

Bäst i test: Sport-bh for löpning

Når du løptränar är det viktigt med en riktigt bra sport-bh som ger dig rätt stöd. Her er 2020:s beste modeller for løping.

SHOPPA HÄR: Sport-bh:ar for löpning

Hvilken sportsbransje er best for løping? Det beror förstås på din kroppsbyggnad och vad du sysslar med för löpning. Vårt testpanel har fått springa i flera olika modeller, anpassade för liten, medel och stor byst. Les vår test for å se hvilken sport som er best for løping.

God fukttransport

Reebok RE Racer Bra.jpgModell: RE Racer Bra, Reebok

Det beste med sport-bh:n: At den transporterar fukt så bra, perfekt for deg som svettas mycket!

Testpanelen säger:

Det her er en superfin, färgglad sport-bh med medelhögt stöd. Den passar därför dig med liten till medelstor byst. Transporten av fukt er optimal og det som hyllas mest av testpanelen.

- Den her sport-bh:n går hem hos mig som svettas mycket! Vadderingen är medel och går att ta ut om man vill. Jag valde däremot att ha vadderingen i under löppassen, säger en testare.

Testpanelen både löptränade och cirkeltränade i sport-bh:n och behövde inte rätta till eller anpassa modellen någonting under något av träningspassen, vilket bara det är ett toppbetyg. Designet er også noe som uppmärksammas.

- Jag tycker att det är en snygg design för den som vill ha lite färg och jag tror att den kommer passa väldigt fint under sommaren när man dessutom är lite solbränd. Det her är sport-bh:n för dig med medelstor byst och som vill ha en skön och behaglig partner under löp- och träningspassen.

For deg med stor byst

Abecita Dynamic.jpgModell: Dynamic, Abecita

Det beste med sport-bh:n: Att axelbanden är breda och mjuka. De skär inte in i axlarna ens hos dig med tung byst.

Testpanelen säger:

Den her sport-bh:ns främsta egenskap är de supermjuka axelbanden som lyfter utan att skava. Du som har en tung byst kommer til å bli glad for at banden ikke skär in i huden på axlarna. Modellen har spänne baktill vilket gör att omkretsen går att justera i tre olika lägen. Bh:n har ikke supermycket vaddering, men kommer med kupor som gir bra støtte.

- Det er vel ikke direkt för designen du köper den här bh:n, men å andra sidan spelar det inte någon roll när komforten är så pass hög, säger en testare.

Mellan brösten finns ett ventilationsparti som släpper igenom luft för att hålla dig torr och fräsch hela löppasset igenom. Alla i testpanelen är överens om att den här sport-bh:n från Abecita är en ny favoritkompis i löpspåret.

Finns även i vitt.

En sommarfräsch favorit!

asics_Tokyo_Bra_–_2.jpgModell: Tokyo Bra, Asics

Det beste med sport-bh:n: Ventilationsförmågan, som är hög tack vare meshpartierna i ryggen.

Testpanelen säger:

Det her er en veldig bra sportsbh i standardmodell for deg med liten til middelstor byst. Bakre del av bh:n er helt gjord i mesh vilket gör att du slipper bli dyngsur på ryggen när du springer.

- Jag känner mig torr och sval hela passet, säger en testare.

Dessuten er den pigga mintgröna färgen som passar perfekt på sommaren en fin detalj att Asics-loggan är i reflekterande material. Bra om du springer når det begynner skymma. Testpanelen är överens om att sport-bh:n inte skaver någonstans, och att kuporna i bh:n är rätt väl tilltagna, vilket ger extra stöd under löprundan.

Testvinnaren!

Shock Absorber Ultimate Run Padded Bra.jpgModell: Ultimate Run Padded BH, Støtabsorberende

Det beste med sport-bh:n: Den gir virkelig maksimal støtte, også til deg med skikkelig stor byst.

Testpanelen säger:

Den her sport-bh:n kammar hem höga poäng i alla kategorier, och beskrivs som att "ha allt". Den passer ifølge testpanelen både for löpning, men også annan träning som hiit-pass och styrketräning.

- Man skulle kunne säga att den är som en kärlekshistoria för dina bröst, säger en testare.

Testpanelen är minst sagt väldigt imponerad över stödet som den här sport-bh:n ger. Det er stor sjanse for at du aldri har testet en sport som er like bra som den her. Du kan springa utan att få minsta obehagskänsla i brösten. Den holder verkligen upp brösten, utan att trycka in dem så att du får svårt att andas för att du måste spänna åt så hårt. Modellen har to knäppningar, en med två hyskor som har tre olika lägen i omkrets, och ett övre spänne. Axelbanden har fem forskjellige lengder du kan justere mellom.

- Ventilationen är utmärkt, bh:n blir bara lite blöt precis under brösten efter ett riktigt svettigt löppass. Hvis du vil ha en komfortabel elsklings-bh med superstøtte, kan du stoppe leta nå!

Chockande bra!

Swegmark Movement.jpgModell: Movement, Swegmark

Det beste med sport-bh:n: Fantastiskt att en så mjuk sport-bh kan ge så bra stöd!

Testpanelen säger:

Den här är en sport-bh som håller vad den lovar. Modellen har vadderade axelband och fyra hyskor baktill som går att spänna åt på tre olika nivåer, vilket ger perfekt passform. Om du er mellom to storlekar i omkrets är ett tips att gå upp, för den är något tight. Den sitter verkligen perfekt och på plats utan minsta tillstymmelse till skav, vilket är grymt om du ska springa eller göra burpees.

- Om du er på jakt etter en sport med maks støtte som likevel er behagelig har du hittat rätt, säger en testare.

For deg som i vanlig fall kjører dubbla sport-bh:ar är den här bh:n good enough utan att du behöver säkra upp med en till. Kvaliteten överlag känns jättebra, precis som i Swegmarks andra bh:ar. Testarna har tvättat sport-bh:n i maskin med tvättpåse och det går utmärkt.

Finnes også i svart og blått.

SHOPPA HÄR: Sport-bh:ar for löpning

LÄS MER: Tre enkle intervaller du kan kjøre overallt