Sportamores kunder har testat Nike Free Run Distance Image

Sportamores kunder har testet Nike Free Run Distance

Vi lät 12 personer provspringa i Nike Free Run Distance. Her er deras omdöme: En lett og fleksibel løparsko som sitter veldig bra på foten.

Är du van att träna i Nike Free kanske du väljer bort Nike Free Run Distance som löparsko enbart på grund av namnet. Men det skal du ikke gjøre, ifølge Sportamores testpanel. Ovansidan på skon är densamma som på klassiska Free, men den är satt på en sula som du kan springa längre i, en sula som inte "vanliga" Free har.

- Klart bedre enn forventet! Jag trodde att det skulle vara en sko som endast passade för korta intervaller, men den passar absolut för snabb distans och lite längre pass, skriver en av testarna i utvärderingen efteråt.

LÄS MER:
Vi har testet den nye Nike Free Run Distance

Testgruppen er også överens om att den här skon passar bäst för dig som sysslar med framfotalöpning, alltså har ett löpsteg där du landar på framfoten snarare än på hälen. Tanken stemmer överens med filosofin bakom skon, nämligen barfotalöpning men med stöd och skydd av en sko. Foten rör sig på ett naturligt sätt, men skon hjälper till att stärka fötterna.

- Passar for medeldistans eller intervaller. Enligt mig är den främst till för dig som är van att springa på framfoten, påpekar en medelavancerad löpare i testgruppen.

- Bra kontakt med underlaget, men lite for platt for asfalt. Du får et veldig nøytralt løpesteg. Du kjenner verkligen ditt löpsteg när du springer, nästan så att du kan tårna greppa marken under dig. Perfekt for medellånga sträckor, uppger en tredje person.

Strumpliknande passform

En annen sak som stack ut i testet var deltagarnas höga betyg för passform och snörning.

- En väldigt lätt och följsam löparsko som smiter åt bra runt foten, skriver en av testarna som är löpare på avancerad nivå.

Tack vare en stickad ovansida som andas bra tyckte många av löparna att skon satt som en strumpa på foten. Hällorna för snörena är fästa i sulan, så när du snörar skon smiter det åt runt hela foten, vilket gör att den sitter som gjuten efter just din fot.

- Den sätter sig skönt runt foten, smiter åt precis lagom och sitter där under hela löppasset, tycker en löpare efter att ha testat skon.

- En superskön sko som satt lite som en strumpa på foten. Jättesnygg också! skriver en nybörjarlöpare.

Liten i størrelsen

Det som drog ned betyget for passformen fra å bli 5 av 5 var at Nike Free Run Distance er liten i størrelsen.

- Jätteskön sko men liten i storleken, påtalar en testare som tyckte att det var skönt att släppa ut foten i frihet efter testlöpningen.

En annan löpare tycker att skon är mindre än så:

- Det er en skön allt-i-allo-sko, men pytteliten i storleken. Gå opp en hel størrelse, ikke bare en halv, om du tenker kjøpe ett par.

Resultatet av testen er at Nike Free Run Distance kammar hem hela 4,2 av 5 i helhetsbetyg. Kanskje ikke bare for den lette löpkänslan, men også tack vare vare plus i kanten for designen.

free run distance
Nike Run Free Distance finnes både for HERR og DAM.

LÄS MER: Löparskotest: Nike Air Zoom Structure 19

LÄS MER: Våre kunder elsker Lunartempo 2

LÄS MER: Derfor har våre kunder testet Nikes löparskor