Stort test: Halksäkra vinterskor med dubbar Image

Stortest: Halksäkra vinterskor med dubbar

Du skal ikke trenge hasa dig fram längs gatorna bara för att det är vinter - skaffa ett par rejäla och halksäkra promenadskor! Vi har testet de beste modellene, og dette er det halkfrie resultatet.

Det kan være både svårt och jobbigt att vara ute och röra på sig under vintern, inte minst på grund av is och snö på vägen. Men frukta icke, nu kan du gå säkert med ett par halkfria promenadskor med enastående grepp. Vårt testpanel har vært ute og spatsert på vinterunderlag og kommet fram til hvilke vinterskor som holder måttet.

FÖR HENNE

Reiser sko for utendørsaktiviteter

Salomon_-_Shelter_Spikes_CS_WP_DAM.jpgModell: Shelter Spikes CS WP

Märke: Salomon

Passar dig som: Vill ha en rejäl sko för utomhusaktiviteter.

Sammanfattning: Gillar du promenader och skogsvandringar är det här skon för dig. Skon er ganska bred i passformen, och med god plats för tårna. Den er normal i størrelsen, så kör på samma du brukar ha i andra skor. Skons ovandel i softshell er helt vanntett og sulan har hardmetalldubbar som gjør at du står stadigt på isiga vägar och även i djupare snö.

Den her modellen gjør seg best i vinterlandskapet der dubbarna og det tykke materialet virkelig får komme til sin rett. Eftersom dubbarna inte är dynamiska, vill det säga att de inte anpassar sig efter underlaget, bör du inte gå runt i den här modellen när det är barmark, när du går in i en galleria eller någon annanstans inomhus. Du som vet med deg at du kommer til å bringa flertalet timer ute i vinterlandskapet har hittat rätt modell. Flossad insida i en kontrasterande färg som värmer gott och är mysig och mjuk.


Ny variant av storselgeren

Icebug_-_Ivalo3_BUGrip®_DAM.jpgModell: Ivalo 3 BUGrip

Merke: Icebug

Passar dig som: Vill ha ett par rejäla promenadskor med högt skaft.

Sammanfattning: Her er ett par riktigt varma och rejäla promenadskor med dynamiska dubbar av karbidstål. BUGrip som tekniken kallas, gör att dubbarna åker in när du går på hårt underlag som asfalt, men åker ut när det behövs. Därför kan du bära de här skorna på vilket underlag som helst, även om du går in i en affär under promenaden.

- Jag har tidigare haft Metro2 från Icebug och det här är en variant av den skon, fast med högra skaft, säger en testare.

Ovandelen på kängorna är vattenavvisande, vilket gör att du utan problem kan promenera länge med hunden i snöblandat regn och ändå inte bli blöt om fötterna. Skon er normalt i størrelse og relativt bred i passformen. Det finnes gott om plats längst fram vid tårna.

En klassiker med dynamisk dubbar

Icebug_-_Metro2_M_BUGrip®_DAM.jpgModell: Metro2 W BUGrip

Merke: Icebug

Passar dig som: Vill ha en trygg och säker promenadsko som värmer.

Sammanfattning: En storfavoritt hos testpanelet. Det her er en klassiker fra Icebug som er både snygg, varm och säker. Den her modellen har en dynamisk dubbar som åker inn når du går på hardt underlag så som asfalt samtidig som dubbarna fäster i er. Det gjør skon helt sikkert på alle underlag. Modellen er romslig i størrelse og du får lett plass med en ekstra sokkel om du skulle ønske det. Den har en vannavvisende ovandel i mocka og en slitstark och vattentät sula.

- Sulan pekar lite uppåt framtill och passformen är ganska bred. Den er skön och bekväm, men kanske inte den mest eleganta skon, säger en testare.

Det beste med skon er at den er veldig varm og klarar flera minusgrader, samt sulans grepp. Vinterns vinnare för kalla fötter!

FOR HONOM

Favorit bland herrarna

Merrell_-_Vego_Thermo_Mid_LTR_WP_HERR.jpgModell: Vego Thermo Mid LTR WP

Märke: Merrell

Passar dig som: Vill gå runt i stan under de allra halaste förhållanden och ändå inte stå på näsan.

Sammanfattning: Den her skon fra Merrell er utrustad med den berömda Vibram Arctic Grip-sulan som greppar is, snö och klinkers utan minsta problem. Siden skon ikke har noen dubbar kan du bruke den også på barmark og innendørs uten å repa golvet. Se til å gå presist som vanlig så du verkligen aktiverar alla delar av sulan, i stället för att trippa på tå. Om du kjenner med hånden under skon känns materialet ungefär som sandpapper. Ett säkert val för dig som vill ha något utöver det vanliga.

- De är ganska breda i passformen, så du får lätt plats med en extra strumpa i, säger en testare.

Skon anses passa perfekt både inne i stan såväl som på landet, så vida det inte är meterhögar med nysnö. Modellen er både stilren og snyggast i testet. Full pott!

Snygg og trygg med dynamisk dubbar

Icebug_-_Metro2_M_BUGrip®_HERR.jpgModell: Metro2 M BUGrip

Merke: Icebug

Passar dig som: Vill ha ett säkert kort så du kan promenera utan minsta problem i vinter.

Sammanfattning: Klassikern från trygga och snygga Icebug är något stor i storleken och därför rekommenderas du ta en storlek mindre i den här modellen, alternativt ha en eller två extra sockor i skon. Metro2 er en klassisk ut og gå-sko med fantastisk grepp. Skons sula är vattentät, så grunda vattenpölar är inget problem. Däremot är ovandelen i mocka endast vattenavvisande, vilket kan vara bra att tänka på. Kronan på verket är dubbarna som är dynamiska. Med andre ord blir de hårda på is og snø mens de blir mjuka och åker in i sulan när du går på hårda underlag som golv och asfalt.

- Perfekt for lange promenader, sier en entusiastisk testare som provat skorna i skog og isig mark.

Inget rubbar denna modell med dubbar

Salomon_-_Shelter_Spikes_CS_WP_HERR.jpgModell: Shelter Spikes CS WP

Märke: Salomon

Passar dig som: Vill ha en rejäl känga för utelek och promenader.

Sammanfattning: Det her en rejäl känga från Salomon för dig som vet med dig att utelek och promenader på halt underlag kommer ta upp din fritid i vinter. Med en stabil og greppsäker sula i kombination med metalldubbar finns det inget som rubbar Shelter Spikes CS WP. Tenk derimot på at dubbarna ikke går inn i sulan når du eksempelvis går på asfalt eller innendørs i en forretning. Bruk derfor modellen der den gjør seg best: i naturen. På plussiden finner vi skons vattentäta ovandel och att modellen (bland annat tack vare fleecetyget på insidan) är väldigt varm och bekväm.

- Jeg kommer definitivt ikke frysa i de her skorna. Underbart! säger en testare.

SHOPPA HÄR: Vårt breda utbud av vinterkängor

LÄS MER: Gå säkert i dubbade kängor från Icebug

LÄS MER: Köp kängor i julklapp - stor presentguide