Stort test! Säsongens nya löparskor för män 2019 Image

Stortest! Säsongens nya löparskor för män 2019

Vårvinterns nyheter har äntligen landat och vi laddar inför löparsäsongen 2019. Så her tycker vår manliga testpanel om de senaste nyheterna från de största märkena.

Det her testet er fra 2019. Klikk deg videre for å se løparskorna öfr män som är bäst i test 2020!

Början av året har bjudit på flera spännande släpp från några av våra största märken, bland annat en rejäl uppdatering av Adidas-favoriten UltraBoost. Uansett om du er nybörjare eller en van löpare kommer du garanterat hitta en modell som passar just dig bland vårens första skörd av löparskor. Scrolla ned for å se hvilke modeller som ble best i test.

Löparskor test

Nike Epic React Flyknit 2Nike Epic React

Märke: Nike

Modell: Epic React Flyknit 2

Rekommenderat pris: 1 595 kroner

Finnes i färgerna: svart, blå och svart/röd

Størrelse: Du som sprungit i Nike innan vet att deras löparskor är små i storlekarna, den här modellen är inget undantag. Det er framför allt ovandelen som upplevs som rätt tight. Välj en storlek större och prova noggrant.

Passform: Smala och tighta. Her får du en sko som sitter som en annen stump.

Komfort: Fleksibel, behagelig og fantastisk ventilasjonsfunksjon. Hittar du riktig størrelse får du en riktigt drömskön löparsko.

Design: Tveklöst en väldesignad sko som är snygg nog att extraknäcka som sneaker. Den känns både snabb och stilren, med precis lagom många detaljer som sticker ut. Det her er en sko som føles veldig ny og frisk.

Sammanfattning:

Som ofte når det gjelder Nike er Epic React Flyknit 2 en oerhört snygg löparsko. Du kan uten problem snöra på dig skorna till vardags och bära dem som sneakers. Men det er ikke bare designen som imponerer på testpanelen, det her er en sko som gjord for snabba spurtar, med mjuk och studsig dämpning. For lengre rundor hade delar av testpanelen dock velat ha lite mer stöd, särskilt i sidled, även om den här versionen har en stabilare hälkappa än förra versionen. Ett stort pluss er at skon andas fantastiskt bra och du glömmer nästan att du har ett par löparskor på dig. For vårens og forsommarens svettiga rundor kommer du vara mer än nöjd med nya Epic React Flyknit på fötterna.

Asics Gel-Nimbus 21Asics Gel nimbus 21

Märke: Asics

Modell: Gel-Nimbus 21

Rekommenderat pris: 1 900 kroner

Finnes i färgerna: svart/röd, svart, blå/grå, blå/svart, svart/gul, svart/lila og grå/silver

Størrelse: Noe små. Vi anbefaler å gå opp en halv størrelse.

Passform: Tåboxen er romsligere enn i föregående version, även om skon på det stora hela upplevs som något liten och tight.

Komfort: Fokus ligger virkelig på komfort i den her skoen. Det er en dämpad sko som ändå inte väger för mycket, utan har en fjädrande och "pigg" löpkänsla i sig.

Design: Mange av Nikes og Adidas sko kan med letthet passere som vanlige joggesko, det kan man kanskje ikke riktigt säga om de här skorna. De ser fremdeles ut som et par joggesko med visuella inslag som är typiska för just löparskor. Kanskje ikke de designmässigt vassaste skorna, men ett par stilrena skor utan störande element.

Sammanfattning:

Hvis du ønsker en pålitelig allroundsko for mengdetrening og virkelig lange pass, er det her et suveränt alternativ. Visst, prislappen svider litt i plånboken og det er absolutt en av de dyrare skorna i testet, men du får på andre siden en rejäl och hållbar premiumsko som kommer att vara med dig lång tid framöver. En väl värd extra femhundring om du springer ofta och länge. Det er en nøytral modell som er ganske stabil. Testpanelen tycker också att den är förhållandevis lätt för att vara en så pass dämpad sko. De känns mjuka samtidigt som du får bra respons och energiåtergivning. Et ekstra pluss i kanten for en ny ovandel i mesh som gjør skon både svalere og mer ventilerende än föregångaren.

Reebok Floatride Run FastReebok_Floatride_Run_Fast.png

Märke: Reebok

Modell: Floatride Run Fast

Rekommenderat pris: 1 395 kroner

Finnes i färgerna: gul/vit och blå/vit

Størrelse: Ganska stor i storleken. Overväg om du ska gå ned en halv storlek.

Passform: Trots att skon upplevs som lite stor är den normalbred och sitter bra på foten. Bekväm och helt ordinär passform.

Komfort: En mjuk dämpning och en bra passform gör de här löparskorna riktigt sköna, men det är framför allt den oerhört låga vikten som gör dem till vinnare.

Design: Helt okej, inget att klaga på men inte heller de snyggaste skorna i skoskåpet. Tydlig sportskänsla, ingen modell som skulle kunne misstas for sneakers.

Sammanfattning:

Det er uten tvekan en av de letteste skoene som testpanelet noensinne snørte på seg. Du undrar nästan om det verkligen ligger ett par skor i lådan när du först får hem dem. Sjukt lett! Trots en låg vikt är de förvånansvärt stabila. De er perfekta för intervallpass eftersom de är så smidiga och lätta. Skorna andas väldigt bra och ger en sval känsla även under lite längre, svettiga rundor. Det her er en stor fordel framfor forsommaren, men akkurat nå, i slasket, kommer vätan in och gör fötterna blöta. Men med tanke på at vi går mot lysare og varmare tider er det et smart og komfortabelt kjøp. Testpanelen tycker att du får rätt mycket sko för pengarna här eftersom de funkar både för löpning, promenader och en och annan pass på gymmet förutsatt att du inte lyfter för tungt.

Saucony Triumph Iso 5Saucony_Triumph_Iso_5_SE.png

Märke: Saucony

Modell: Triumph Iso 5

Rekommenderat pris: 1 795 kronor

Finnes i färgerna: blå/orange

Størrelse: Passform: True to size.

Passform: Ingen sko for deg med smala fossingar, men perfekt for alle bredfotade löpare.

Komfort: Den fantastiska dämpningen gör det riktigt skönt att nöta många mil. Skon er bra oppbyggd og sitter komfortabelt på foten. Den er fleksibel uten å bli sladdrig. Smart system med den store plösen som er tjock och fastsydd under snörningen. Den hamnar alltid rätt och klämmer inte någonstans även om du snörar åt hårt.

Design: Inte de mest diskreta skorna, men är du ett fan av trenden med klumpiga sneakers kommer de här löparskorna falla dig i smaken.

Sammanfattning:

Komforten er virkelig på topp i Sauconys nye Triumph Iso. Noen testpersoner som har hatt problemer med helsesporet når de springer i andre skorsteiner, kunne komfortabelt kjøre videre i den her modellen. Dämpningen är grym! Lar du etter dämpade löparskor måste den här modellen vara en av de bästa på marknaden. De er dyra, men absolutt värda sitt pris. Du får ikke så mye støtte, men har du et nøytralt steg räcker det gott och väl. Sulan är som sagt tjock och rejäl, vilket ger den där väldämpade och trygga känslan du önskar när du springer, men det ger också en speciell look. Inte ett par skor som kan extraknäcka som sneakers men testpanelen tycker att det är coolt med en chunky modell! Något annat som är värt att nämna är den välventilerade ovandelen. Du ser i prinsippet tårna rakt genom meshen - skönt på vårkanten och sommaren, mindre härligt så här års... Når det er tørt og varmt kommer derimot de her skorna til å være givna favoritter.

Craft X165 Engineered

Craft löparskorMärke: Craft

Modell: X165 Engineered

Rekommenderat pris: 1 195 kronor.

Finnes i färgerna: grå/gul, blå/orange och svart/vit.

Størrelse: True to size, velg din vanlige sneakerstørrelse.

Passform: Testpanelen gillar att skon är lite, om än väldigt lite, bredare än många andra skor på marknaden. Hvis du sammenligner med Nike Pegasus, som har en avlång passform og ikke gir det høyeste støtten etter ett par kilometer, er X165 Engineered automatisk stabilisert fordi overflaten på sulan er bredare.

Komfort: En veldig lett sko som ikke gjør så mye väsen av seg oget löpturen, og det er väl precis det man vill. Den sitter der nere som en liten kompis og hejar på hvert steg.

Design: Alla testare håller med om att designen hade kunnat vara lite roligare. Inget som påverkar din löpupplevelse, utan enbart en yttre defekt.

Sammanfattning:

En veldesignet sko som gjør seg best for rundor mellom 5 kilometer og milen. Når du springer og lander på hälen merker du verkligen av dämpningen i bakre delen av sulan som får dig att studsa fram. Framtill är mellansulan betydligt tunnare, och där kan både rötter och stenar göra sig påminda om du väljer att springa i lite mer ruffa förhållanden. Derimot, for asfaltslöpning eller grusstigar med mindre kornstørrelse er dette en superbra sko! Noe att påpeka är att snörningen kan vara lite klurig. Du får pilla litt for å kunne dra åt ordentligt. Väl på foten sitter skon som gjutet. Craft er trots allt ett varumärke som står för kvalitet, och även om detta fortfarande är bland deras första löparskor är X165 Engineered en väldigt bra löparsko, till ett väldigt bra pris.

Ny Balance VongoNB_Vongo_SE.png

Märke: New Balance

Modell: Vongo

Rekommenderat pris: 1 595 kronor

Finns i färgerna: blå/vit

Størrelse: True to size, kjør på din vanlige.

Passform: Storleken føles "vanlig", men det er likevel en veldig bred sko. Du med smala fötter bör se dig om efter annan modell.

Komfort: Pronasjonsstödet längs hela insidan ger en ombonad och trygg känsla. For bredfotade löpare är det ett väldigt skönt val men du med smala fötter, eller du som letar efter en lätt känsla, kommer inte tycka lika mycket om Vongo.

Design: Den her skon prickar definitivt in trenden med chunky skor. Snyggt og enkelt!

Sammanfattning:

Har du bredare føtter og leter etter litt mer plass i framfoten? Da er Vongo helt riktig modell for deg. Den rejäla sulan har ett trendigt, klumpigt utseende som är suveränt för alla som inte trivs i de senaste årens betydligt lättare och snabbare modeller. Mellansulan i Fresh Foam er skapad i ett stycke för en mjukare löprunda och du får en skön sko som ger fullt godkänd dämpning. Men med tanke på den klumpiga sulan hade vi räknat med att dämpningen skulle vara ännu bättre. Är du van vid exempelvis Adidas UltraBoost eller Nike Epic React märker du att den här sulan är fastare och inte lika mjuk i fotisättningen. Känslan blir lite stum og passer best for kortere rundor der fokus ligger på stabilitet snarere enn komfort og dämpning.

Under Armour HOVR Sonic 2UA_HOVR_Sonic_2_SE.png


Märke: Under Armour

Modell: HOVR Sonic 2

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Finnes i färgerna: svart/orange och svart/vit

Størrelse: Kör på din vanliga.

Passform: Passar normalbreda fötter och sitter som en löparsko ska. Inga konstigheter.

Komfort: Det tar kanskje noen turer innan du vänjer dig vid skorna, men när du väl sprungit in dem är det ett par nya favoriter. Du får derimot ikke så mye støtte. Stort pluss for at meshen håller fötterna svala, skönt!

Design: Snygga, svarta löparskor med en cool färgaccent som sticker ut.

Sammanfattning:

Det finnes to saker vi liker ekstra mye med de her skorna. Det første er designen: De er snygga och känns moderna utan att bli för spejsade. Det andre er den grymma ventilasjonen: Du kan springa många mil utan att fötterna känns för varma eller svettiga, med andra ord är HOVR Sonic 2 givna för sommaren 2019. Det vi ikke liker like mye er den noe snåla dämpningen som stundtals gjør löpsteget hårt. Du får ikke heller så mye støtte og känslan blir något sladdrig, särskilt om du är van vid en mer stabil sko. Helhetsintrykket er at HOVR Sonic 2 leverer en komfortabel løprunde der du stolt kan gli fra løppasset ut på stan for å flashe dine nye skor, spesielt med tanke på at føttene ikke føles det minste svettiga. En siste detalj som er mer av en rolig grej enn et stort pluss, er at du kan ansluta skorna till Under Armours app Map my run där du ser detaljerade mätningar och statistik för dina löprundor. Siffrorna är kanske inte lika pålitliga som de från din pulsklocka men det är ändå en cool funktion som vi uppskattar.

Adidas UltraBoost 19Adidas_UltraBoost_19_SE.png

Märke: Adidas

Modell: UltraBoost 19

Rekommenderat pris: 1 795 kroner

Finnes i farger: blå/vit, vit/grå og svart/vit

Størrelse: Passformen er stram, men størrelsen er presis som vanlig.

Passform: Betydligt tightare än föregångaren, så om du har ett par gamla UltraBoost kan det ta några gånger innan du vänjer dig.

Komfort: Er det en myk og behagelig sko som står högst på din önskelista rekommenderar vi varmt UltraBoost 19. Det her er et par riktigt, riktigt mjuka skor med den välkända Boost-dämpningen som ger känslan av att flyga fram på moln. Dröm!

Design: Adidas vet hvordan man gjør løsparskor som väcker ha-begär och nya UltraBoost är inget undantag. Mange har brukt akkurat den her modellen som joggesko og det kan du gjøre også med den nye versjonen, også om den andas lite mer löpning än tidigare. Fräsch och vårig look.

Sammanfattning:

UltraBoost 19 er på mange måter en helt ny sko om man sammenligner med föregångaren. Den er mer avansert med en tettsittende passform og en fastere dämpning. Du får 20% mer Boost i mellansulan enn tidigare, vilket är tänkt att ge en mindre svampig känsla när du springer. Det her synes testpanelet virkelig märks, känslan i UltraBoost 19 är mer stabil och inte lika "lös" som föregående versioner. Du får fortsatt den der mjuka, studsiga känslan men det känns inte som att springa i en strumpa. Det er definitivt en sko for de som ønsker komfort som høyeste prioritet, og en supersko for alle som planlegger å springe lange runder uten minste tendens til skoskav. Liten brasklapp for at ovandelen er i ventilerende mesh som ikke tåler väta. Lämna dessa snyggingar hemma tills vädret är lite vårigare.

Puma Hybrid Runner RocketPuma_Hybrid_Rocket_Runner_SE.png

Märke: Puma

Modell: Hybrid Runner Rocket

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Finnes i färgerna: svart/flerfärgad och svart/röd

Størrelse: Puma er generelt ganska stora i storlek och det är även den här modellen. Gå ned nesten en hel størrelse sammenlignet med din vanlige.

Passform: Väldigt breda. Testare som vanligtvis väljer en halv till hel storlek större i löparskor för att få lagom bredd hade gott om utrymme här, till och med för mycket plats.

Komfort: Ovanlig sula som gjør den fantastisk myk og fleksibel. Den følger fotens bevegelser i hvert steg. Sulan er delt i tre og sitter sammen med to mjuka "leder" som gjør skon ekstra böjlig, den följer verkligen med fotens rörelser på ett suveränt sätt.

Design: Det tar några sekunder innan du vant dig vid den spejsade, prickiga sulan men utseendet växer med tiden. De er futuristiske og väldigt unika, helt klart ett roligt inslag i garderoben! Det er kul at snöra på sig de här skorna och det smittar av sig på löpningen.

Sammanfattning:

Mjuka, lätta och luftiga löparskor till en förvånansvärt schysst prislapp. Testpanelet er positivt overrasket over Pumas nye løpestil. At springa på asfalt är en fröjd i de här skorna vars tredelade sula ger en helt ny typ av flexibilitet. Passformen får löpningen att kännas naturlig, det är som att springa med mjuka trampdynor i stället för med skor. Eftersom sulan inte har något mönster i sig rekommenderar vi dem främst för asfalt och löparbanor där greppet inte är lika viktigt. Utseendet er litt av en vanndelare - det ser ut som noe ur filmen Blade Runner - men om du liker looken (det gör i alla fall vi!) så får du en jätteskön och mjuk löparsko att kicka igång säsongen med. Det du ska ha med dig innan du klickar hem Hybrid Runner Rocket är att skon är väldigt bred. Du med smale føtter bør se deg om etter en annen modell. Ett tips er å gå ned minst en halv størrelse mot din vanlige, gjerne en hel. Du får ganska lite stöd vid fotleden, den sitter mer som en strumpa än en sko, men känslan är ombonad, mjuk och följsam.

Hoka One One NapaliHOKA_Napali_SE.png

Merke: Hoka One One

Modell: Napali

Rekommenderat pris: 1 495 kroner

Finnes i färgerna: svart/blå

Størrelse: Snäppet liten i storleken.

Passform: Napali har en smalare framfot än många andra löparskor, vilket kan göra det lite trixigare att välja storlek. Det er ingen sko for deg som pronerar.

Komfort: Det tar några gånger att springa in skon och den är inte särskilt flexibel. Men når du løper et par kilometer, mykner den.

Design: Akkurat som Hoka One Ones övriga skor, så er Napali knappast noe for deg som vil ha en ren og stilren dojja. Det här är som att sätta en monstertruck på fötterna, vilket går hem hos vissa och inte hos andra. Syns gör du i alla fall.

Sammanfattning:

Napali ser ut som en riktig bjässe, men den er betydligt lättare än man kan tro. Du får mye driv i steget og en skjuts fremover. Vissa menar att den inte är helt olika de senaste versionerna av Nikes Lunarglide. Hoka One One er kända för sin dämpning och Napali kommer inte göra dig besviken, du får ordentligt med dämpning. Det er definitivt litt av en "springa på moln-känsla" som fans av Adidas UltraBoost kan kjenne igjen. Däremot menar vissa testare att den höga platån får skon att kännas lite ostabil när du springer, men det beror helt på hur ditt löpsteg ser ut. Napali er en nøytral sko for vardagsmotionären som behöver en kul sko som piggar upp en tråkig tisdagsjogg. Den er förlåtande och bjuder på en skön resa, även om det kanske inte sker på rekordtid. Pluss for at den tjocka dämpningen är skonsam för både knä och höft.

SHOPPA HÄR: Löparskor

LÄS MER: 10 skäl till att älska Saucony Kinvara

LES MER: Nye UltraBoost 19 er her!