Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020 Image

Träningsskorna för herr som är bäst i test 2020

Det er dags å ta treningen til nye nivåer med ett par nye treningskor for innenhustrening. Her er sesongens treningskor for menn som er best i test.

For å få ut det meste av din trening er det viktig at du er rett utrustad - da er de skor du trener i minst sagt viktige. Derfor har vårt rutinerade testpanel gjort halva jobbet åt dig. Så her tycker de om årets bästa träningskor, efter att ha svettats i dem på gymmet!

Testets CrossFit-favoritt

Reebok - Nano X.jpg

Test av: Reebok, Nano X

Finnes i färgerna: Svart/orange, vit/grå, svart/lila, orange/svart, svart/röd, vit/grön, blå/grå, svart/vit, grön och lila.

De beste egenskapene: Den perfekte blandingen av bekvemmelighet, stabilitet og smidighet.

Passar: Högintensiv träning, CrossFit, gym och cirkelpass.

Sammanfattning:

Reeboks stolthet Nano er en CrossFit-sko som ble lansert for første gang i 2011. Sedan dess har träningskon uppdaterats varje år för att ständigt bli ännu bättre och anpassa sig efter atleternas favoritövningar. Den senaste upplagan (sko nummer 10) heter Nano X och är, enligt våra testare, den bekvämaste skon so far.

- Reebok har överträffat sig själva! Den tjocka, högre hälen och snörningen gör skon till den bekvämaste träningsskon jag har testat, säger en nöjd testare.

Oavsett övning sitter Nano X som gjutet på foten. Dubble unders, olympiska lyft och armhävningar är ingen match. Mange CrossFit-øvelser har en tendens til å bli for platta slik at kortere løp ikke funkar, men så er ikke fallet i den her skon.

- Nano X er like stabil som föregångaren, Reebok Nano 9. Den her träningsskon är däremot mjukare och smidigare, vilket jag gillar skarpt!

Reeboks skor er som kjent noe store i størrelse så ligger du mellom to kan det være bra å velge den mindre. Ovandelen kan også töja sig något så var inte rätt om skon sitter lite tight till en början.

Grym allroundsko for HIIT-passet

Nike - Free x Metcon 3.jpg

Test av: Nike, Free Metcon 3

Finnes i färgerna: Svart/vit, svart og grå.

Passar: Høyintensiv trening og gym.

Beste egenskaperna: De grymma kombinationen av bekväm dämpning och en bred sula som gör att du står stadigt även vid något tyngre lyft.

Sammanfattning:

Kör du mycket cirkelträning med pulshöjande övningar där hopp och studs kan förekomma? Da er Free Metcon 3 noe for deg. Superskon fra Nike, som ej ska förknippas med vanliga Metcon, är en stabil och dämpad träningssko som passar all typ av träning förutom renodlade lyftarpass.

- Om du trener i vanlige Metcon tidligere kommer du til å merke at den her treningskonseptet ikke gir samme markkontakt, noe som gjør at du bør unngå tunge løft. Däremot har jag provat att göra front squats med låg vikt och det går utmärkt, säger en testare.

Sulan på Free Metcon 3 er mjukare och mer dämpad än vanliga Metcon, vilket gör modellen perfekt för cirkelpassen och högintensiv träning. Tack vare den breda sulan får du stabilitet i snabba sidledsförflyttningar mellan olika övningar.

- Precis som på Metcon har den her skon förstärkningar på sidorna av skorna så att du kan klättra i rep utan att slita för mycket på modellen. Jag gillar även ovandelen som är av slittålig mesh, säger en testare.

Kort og gott; en grym allroundsko!

Langsmal treningsko med utstickende design

Puma - LQDCELL Hydra.jpg

Testet av: Puma, Lqdcell Hydra

Finnes i färgerna: Svart och vit.

Passar: Styrketräning och gruppass.

Beste egenskaperna: Bekvämligheten och greppet som gör att du kan träna obehindrat.

Sammanfattning:

De her träningsskorna från Puma har en långsmal passform och riktar sig därför till dig som har långa och smala fötter. Har du en annan form på fötterna bör du redan nu titta efter en annan modell. Känner du dig däremot träffad av beskrivningen? Kul, läs vidare!

- Du får ett bra stöd kring häl, bra grepp vid både box jumps och burpees och du kan även till viss del lyfta lite tyngre i skorna. Allt som inte är renodlade CrossFit-skor får bara OK i stabiliteten vid tunga lyft, och det är precis det som de här Puma-skorna får, säger en testare.

Mellansulan i LQDELL ger en stabil dämpning som tillsammans med en tight ovandel håller foten på plats oavsett rörelse. Designet er veldig Puma-aktig og deler testpanelet. Noen mener at den er litt for mye og andre liker den skarpt.

- Sommerat skulle jeg säga att det är en bra träningssko för de med aningen smalare fötter och som gillar Puma. Storleken er som vanlig noe stor så gå ned i alle fall en halv størrelse. Prislappen er rimlig, så skorna får klart godkänt!

WOW! En sko for alle treningsformer!

Nike - SuperRep Go.jpg

Test av: Nike, SuperRep Go

Finnes i färgerna: Vit, gul, svart/vit, grå, grön/svart og vit/flerfärgad.

Passar: Cirkelpass, gym, HIIT og til viss del även CrossFit.

Beste egenskaperna: Den ventilerande ovandelen får höga betyg! Mange treningskor blir varma på ett svettigt gym, men inte den här modellen!

Sammanfattning:

SuperRep Go er en av Nikes nyheter for i år og er en treningsko som passer de som vil kunne kombinera medeltunga lyft med korta löpsträckor i ett och samma pass.

- De her träningsskorna är superhäftiga! Skon har en lätt rundning vid sulan (likt en rullsula reds.anm.) vilket renodlade träningsskor sällan har som gör att bytet mellan övningarna väldigt behagligt, säger en testare.

Skorna är stabila och gör att du står stadigt i stillastående övningar, trots den tjockare sulan. Den ventilerande ovandelen gör skorna både väldigt behagliga vid svettiga pass, men drar även ned vikten på skon.

- Jag känner knappt av skorna på fötterna. Nike har lyckats med kombinationen av en lätt men stabil träningssko som dessutom är sjukt snygga. Et stort pluss for fleksibilitet og komfort!

En allroundsko som er perfekt for cirkelpass og styrketräning där du kan göra flera pulshöjande övningar med hopp kombinerat med något tyngre lyft.

Prisvärd sko för lugn styrketräning

Under Armour - Surge SE.jpg

Test av: Under Armour, Surge SE

Finnes i färgen: Svart.

Passar: Lugn styrketräning med medeltunga lyft.

Beste egenskaperna: Stabil sko med god markkontakt.

Sammanfattning:

Er du en av de som ikke liker hopp og pigger når du trener kan Surge SE bli din nye beste venn. Under Armours treningsko er veldig stabil og gir en god markedskontakt. Det gjør skorna perfekte for deg som gymmer og vil slänga i ett och annat tyngre lyft i träningspasset.

- Samtidig er skorna väldigt lätta och passar mer dynamiska och rörliga övningar, säger en testare.

Skorna är något stela, på gott och ont. Stelheten gör att modellen upplevs mer stabil än om skon hade haft en mer dämpad sula, och på så sätt står du stadigt vid samtliga övningar. Däremot så passar skon inte för kortare löprundor som uppvärmning eller övningar med mycket hopp och studs.

Skorna är åt det bredare hållet men kan knytas åt även på dig med smalare fötter. Ekstra pluss for det plånboksvänliga priset.

- Jeg skulle rekommendera de här skorna till den som vill kunna använda samma sko på styrketräningspasset och gruppträningen, men som kanske lägger mest tid på just styrkan.

SHOPPA HÄR: Hela Sportamores utbud av träningsskor

LÄS MER: Högsta betyg för Nikes träningssko SuperRep