TEST: Bästa löparskorna för män sommaren 2018 Image

TEST: De beste løperne for menn sommeren 2018

Vi på Sportamore elsker å løpe og vil at flere skal oppdage hvordan det er å springe. Derfor har vi testet sommerens heteste løparskor, slik at du lettere skal kunne finne paret for deg!

Hoka One One Hupana 2 Hoka One One.jpg

Merke: Hoka One One

Modell: Hupana 2

Rekommenderat pris: 1 995 kronor

Finnes i färgerna: röd/blå/vit

Passform: Lite bredare, så du kan eventuelt gå ned en halv størrelse. Utover det er passformen imponerende. Skon formar sig efter fötterna från start och sitter extremt bra både runt tårna, hälen och på översidan av foten. Her begynner man å forstå hvorfor prislappen lander der den gjør.

Komfort: Dämpningen, ventilasjonen og passformen resulterer i superkomfort. Sammen med skons "fluffighet" er den jätteskön att ha på. Otroligt lätta, vilket ger en skön känsla.

Design: Skorna är vita i grunden och höger sko har rött "sprayat" runt hälen och över halva skon medan vänster sko har blått sprayat över framdelen av skon. Det er litt kult, men også en fargekombinasjon med sterke 4. juli-vibbar. Sulan är snygg och skon har ett snyggt skimrande mönster över sig.

Sammanfattning:

Superlätt, superdämpad och superskön. Flere tester har aldri hatt så lette skor tidligere og da er det samtidig ikke en overdrivet tunn sko på noe sätt, utan en ordentlig sko med mjuk och rejäl sula. Du känner hur sulan liksom trycker ifrån i steget och att den tar emot riktigt bra. Vill du ha den till vardags och har ett jobb som innehåller mycket gå och stå kommer dina fötter tacka dig för den här skon. Det er en godbit for føttene dine! Skon har bara en nackdel, och det är designen. Det er en vanndelare och en oundviklig konversationsstartare att ha en blå och en röd sko på fötterna. Men ur alla andra aspekter är det en helt magisk sko med fenomenal passform och dämpning för mjuk och skön löpning.

Nike Downshifter 8Nike.jpg

Märke: Nike

Modell: Downshifter 8

Rekommenderat pris: 599 kronor

Finnes i farger: svart/vit og grå/vit

Passform: Relativt bred sko, men "true to Nike" når det kommer til størrelsen. En nøytral löparsko som passer särskilt bra om du har lite bredare fötter.

Komfort: Skön och mjuk sko med bra ventilasjonsförmåga tack vare en ovandel i luftig mesh. Inget skaver ens vid första löpturen, men det är inte en sko som golvar panelen i fråga om komfort.

Design: Diskret design i svartvitt som er så stilren som en løparsko kan bli. För minimalister är designen mitt i prick och det är utan tvekan en sko du kan ha länge utan att tröttna på. Funkar även utmärkt till vardags som en sneaker.

Sammanfattning:

Det her er ikke en av Nikes verdstingskor, så du med skyhøye krav til funksjonalitet og slitestyrke bør kika på andre modeller. De er gjorda för dig som joggar ett par gånger i veckan eller letar efter ett par mer basic löparskor som funkar även som sneakers. Vi uppskattar att den stilrena, klassiska designen på ett bra sätt återspeglar vad du får: En schysst löparsko til en riktigt schysst pris. Under sommerhalvåret er den luftiga meshöverdelen en klar fördel och du kan utan problem snöra på dem varma dagar. Justerbara band i hålfoten ger en anpassningsbar passform, men testpanelen tycker att skon passar särskilt bra för dig med lite bredare fötter.

Reebok Fusion FlexweaveReebok.jpg

Märke: Reebok

Modell: Fusion Flexweave

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Finnes i färgerna: röd/vit, grå/vit, svart/grå/vit og svart/röd

Passform: Flexibla och sköna utan att sitta för löst eller tight. Spesielt bra passform for deg med litt brede føtter.

Komfort: Her har du et par riktigt sköna löparskor för kortare rundor på 5-10 kilometer. Støvdempingen er ordentlig og du kjenner virkelig hvor fleksibelt det er når du springer. En god ventilasjon gir en behagelig følelse tross svettiga pass i sommarvärmen.

Design: Snygg mørkrød design som er enkel å matche med det meste i garderoben. Mönstret på sulan ger en schysst touch. Det eneste vi liker med designen er skosnørene som er litt løse.

Sammanfattning:

Fleksibel, nøytral farge som sitter perfekt på foten. Vi gillar att den här skon ger oss precis det vi vill ha av en löpardojja utan att se för snabb ut. Den ser mer ut som en CrossFit-sko og funkar lika bra til bootcamp-trening eller HIIT-klasser som for snabba rundor i löpspåret. Det er ikke skon for milslånga pass flera gånger i veckan, snarare det perfekta valet för dig som vill springa korta, snabba rundor och använda samma skor på CrossFit-passen.

Asics Gel-Nimbus 20Asics Gel-Nimbus 20.jpg

Märke: Asics

Modell: Gel-Nimbus 20

Rekommenderat pris: 1 900 kroner

Finnes i färgerna: blå, svart/gul, blå/vit, svart/vit, blå, svart/gul og svart/gul/blå

Passform: Sitter superbra på og opplever testpanelet som normalt i størrelsen. Svag dragning mot det mindre hållet, men det er marginellt.

Komfort: Jätteskön! Hälkappan påminner om en skönare kudde som hälen behagligt vilar mot och tar stöd av.

Design: Blått er virkelig flott når det kommer til den her skon. Snygg, stilren design i fine fargekombinasjoner som føles klassisk uten å bli tråkig.

Sammanfattning:

Asics leverer på nytt i form av en svært balansert og mogen sko. Du som er en fan av Asics siden tidligere kommer med andre ord ikke bli besviken. Gel-Nimbus 20 er ikke bare snygg, den sitter oförskämt bra också. Riktigt härlig att springa i, både korta och långa distanser. Det er den ultimate allroundkon som passer de fleste løpere. For ren asfaltslöpning skulle vi dock rekommendera en lite kraftfullare dämpning även om den absolut gör jobbet.

Saucony Hurricane Iso 4SAUCONY.jpg

Merke Saucony

Modell: Hurricane 4 (White Noise Collection)

Rekommenderat pris: 1 895 kronor

Finnes i färgerna: vit och grå/blå

Passform: Sitter som en smekk! Jämn och fin i storleken, väldesignad och skön även för breda fötter.

Komfort: Er det hög komfort du letar efter kommer den här skon inte att göra dig besviken. Mycket fodring på insidan ser till att skon inte klämmer eller trycker på några delar av foten, utan sitter skönt på plats. Sulan är mjuk och studsig, vilket ger en liten självförteroendeboost när du drar upp tempot under löprundan. Välkommet stöd för dig med höga fotvalv och vrister.

Design: Stilren sko som du gjerne låter stå framme i hallen. Fint spräckligt mönster och lite spejsad sula som ger precis det lilla extra en vit löparsko behöver för att inte bli för trist.

Sammanfattning:

Vi upplever att självförtroende får en liten boost av att springa i de här skorna, och det är inte dåligt! Du skyver deg fram på et mykt sätt och känner dig faktiskt lite snabbare. Den kostar en del, men prislappen känns motiverad när du får på dig skorna. Testare som tidigare fått problem med knäna under längre turer på asfalt kände inte av det alls med de här på fötterna. Et sammantreff, eller er Hurricane Iso 4 en superskor? Vi tror på det sistnämnda.

Asics Gel Kayano 25ASICS GEL-KAYANO 25.jpg

Märke: Asics

Modell: Gel Kayano 25

Rekommenderat pris: 1 900 kroner

Finnes i farger: vit/blå, blå/vit og svart

Passform: Hva kan vi si? De er perfekte!

Komfort: Lätta att springa med tack vare en dämpning som varken blir svampig eller stum, utan behåller stabiliteten hela löpturen. Hälkappan är otroligt mjuk och skaver varken första eller andra gången. Grymma!

Design: Snygg fargekombinasjon som kanskje ikke imponerar eller väcker omedelbara habegär, men helt klart fina.

Sammanfattning:

Wow! De testare som tidigare inte sprungit i Asics löparskor blev helt golvade. Den siste oppdateringen av populære Gel Kayano 25 er definitivt en sko verdt sin prislapp. De andas ren och skär löparglädje från stunden du snörar på dig dem. Sköna, lätta, dämpade och mjuka - funktionsmässigt finns inget att anmärka på. Om vi trenger minuspoäng blir det for design. Det er ikke de fineste løsningene vi har sett. Men når det gjelder alt annet er vi helt sålda. Tio poeng til Asics!

SHOPPA HÄR: Fler löparskor för män


LÄS MER: Bäst i test: Kompresjonstrykk

LÄS MER: 5 beste løpetips for sommeren