Test: Jackor för löpning och träning Image

Test: Jakker for løping og trening

Vi går mot ljusare tider och det är dags för utomhusträning igen. Her er tränings- och löparjackorna för herrar som är bäst i test våren 2018.

SE_NIKE_MAN.jpg

Märke: Nike

Modell: Essential Jacket

Rekommenderat pris: 749 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

Perfekt i størrelse! Om du er 185 centimeter lang og velar mellom M og L anbefaler vi størrelse L, da finnes det lagom med plats for en tröja under utan att du behöver vara rädd att jackan är för lös och fladdrig.

Vikt:

Väldigt lätt och behaglig! Stor fördel när du springer eftersom du då slipper extra vikt. Du känner inte av jackan någonting under löpturen.

Passform:

Passformen är lite loose fit, men det är skönt för då känns inte jackan tight och orörlig - men den är heller inte så stor att den blir för stor och bylsig. Den sitter bra runt kroppen och ger väldigt mycket rörelseutrymme. Sitter åt vid handlederna men är mer löshängande nedtill.

Design:

Väldigt snygg med diskreta detaljer. Designet føles rent og sporty blandet med lite street. Det her er ikke noe som faller de fleste i smaken når det gjelder farge og form.

Temperatur:

Det er en sval jacka, så skal du springa når det er kaldt ute trenger du underställ och värmande mellanlager. Den er däremot vattenavvisande, så du kan utan problem ta en löptur i duggregn. Perfekt for løprundor i vår eller under kyliga sommarkvällar!

Komfort:

Wow! Superskön tack vare av den stora rörelseförmågan, den lätta vikten och den något lösare passformen. Mjukt innertyg på ytterfickorna är trivsamt, samt en luva som sitter perfekt runt huvudet utan att störa eller skava i ansiktet.

Ventilasjon:

Her snackar vi lungor! Tydlig ventilasjon gjennom den diskreta luftfickan bak på ryggen gjør at jackan andas bra. Den blir aldri for varm, men holder samtidigt värmen relativt bra. Det något tunna materialet bidrar dessutom till att jackan andas bra.

Sammanfattning:

I den her vattenvisande träningsjackan håller du en behaglig temperatur under hela löprundan. Fungerar bra i nollgradigt väder om du bylsar på dig undertill, men gör sig bäst med några fler pinnar på plussidan av termometern. Perfekt rörlighet och passform. Inte för tight men heller inte fladdrig. Veldig behagelig og luftig. Skön, väldigt lätt och som gjord för löpning. Djupa ytterfickor med skönt innermaterial. Möjlighet att dra åt luvan, men sitter bra även utan justering. Skyddar huvudet utan att skymma sikten. Alla i testpanelen tycker att jackan är modern och sportig med diskreta detaljer. En veldig prisvärd och snygg löparjacka som fyller sin funktion med bravur. Grattis framtida ägare!

SE_BLACC_MAN.jpg

Märke: Blacc

Modell: Alloy

Rekommenderat pris: 599 kronor

Testpanelen säger:

Størrelse:

Den er lagom i størrelse og fungerer også for deg som er litt lengre. Är så pass välsydd att den sitter bra, men känns samtidigt rymlig med plats för flera lager under om kylan knackar på.

Vikt:

Oerhört lätt jacka. Skyddar väldigt bra mot vind och lite kyla, trots sitt supertunna material.

Passform:

Perfekt passform med bare t-skjorte under, men det finns också plats för en tröja. Jackan känns väldigt väldesignad och måtten har bra proportioner. Passar de flesta kroppsformer.

Design:

Snyggt mønster og detaljer på armene. Bra ficka på ryggen og smarte refleksdetaljer. Du får en ytterst snygg jacka med tanke på hva du betaler for den.

Temperatur:

Inte jättevarm, men ändå en bra jacka för uppvärmning. Funkar också för en löptur i några plusgrader, förutsatt att du får upp kroppstemperaturen någorlunda fort, annars får du klä på dig flera lager under. Den perfekte løpejakken for våren!

Komfort:

Väldigt skön, så pass skön att du gärna har på dig den ett bra tag efter träningen. Faktum er at du kommer til å ha på den ikke bare når du springer og trener, men også når du går på stan. Den lette vikten gör att den inte stör din träning det minsta.

Ventilasjon:

Känns luftig och rymlig samtidigt som den stänger ute vind och till viss del även kyla. En bra kombinasjon!

Sammanfattning:

Design, passform og funksjon gjør at den her jackan får nær full pott. Det her er en snygg och funktionell jacka som fungerar både till vardagspromenaden eller träningspasset. Er du ute etter en jacka til vårens første løprundor og vil finne en til en vettigt pris er det her riktig jacka for deg. Du kommer ikke til å bli besviken!

SE_ADIDAS.jpg

Märke: Adidas

Modell: Response Wind Jacket

Rekommenderat pris: 499 kroner

Testpanelen säger:

Størrelse:

Den er stor i størrelsen, så om du pendler mellom to storlekar rekommenderar vi at du tar den mindre av de to.

Vikt:

Fjäderlätt! Den her jackan är extremt lättvikt, så du behöver inte oroa dig för att den tynger ned dig när du springer eller tränar.

Passform:

Jackan har en veldig rak passform, så om du selv har ett kraftigare axelparti men smalare midja kan det samles ganska mycket tyg runt midjan. Om du selv däremot är rak i kroppen sitter den lite mer figurnära.

Design:

En nøytral design og look, ingenting ekstra som klistrer ut eller fremhever den. Vi saknar en wow-faktor. Testpanelen ställer sig lite frågande till att det enbart finns en enda ficka på jackan. Den sitter precis snett bakom högra höften och rymmer endast ett par nycklar.

Temperatur:

Det här är en sval träningsjacka, så den är perfekt för vår, sommar och höst. Når det er kaldt ute må du klä dig i flera lager under för att hålla värmen.

Komfort:

Jackans materiale gjør at den er svært behagelig å ha på seg. Den ger mycket kontakt men utan att klibba fast.

Ventilasjon:

Det er viktig at jackan er tilpasset for høyintensive aktiviteter. Den stänger inte i värme, utan andas på ett mycket bra sätt. De to ventilasjonshullene ved nøkkelbenen bidrar til ventilasjonen.

Sammanfattning:

Klart funksjonell vindjacka som lämpar sig väl till löpning, just tack vare materialet i kombination med hur lätt den är. Återhållsam design vilket gör att du inte kommer dra till dig blickar i löpspåret. Vill du ha en jacka som sticker ut samtidigt som det är viktigt med flera fickor bör man se sig efter en annan modell. Annars er den en anbefaling!

SE_NEWLINE.jpg

Märke: Newline

Modell: Black Mobility Jacket

Rekommenderat pris: 899 kronor

Testpanelen säger:

Størrelse:

Om du er litt kortere er passformen perfekt da modellen ikke er så lang. Jackan er tilstrekkelig elastisk og vid for at du kan føle deg rørlig og du har även plats för ett extra lager undertill.

Vikt:

Det her er en oerhört lätt jacka, vilket såklart är perfekt vid träning och löpning då du inte vill känna dig nedtyngd av dina kläder.

Passform:

Ganska kort og rak passform. Sitter åt längst ned i ärmarna. Finns gott om plats i tröjan, antingen för en tröja eller också för en mage som gillar dekadent leverne. Luftig og romslig, med andre ord.

Design:

Snyggt mønster og detaljer på ryggen. Känns väldesignad och genomarbetad trots det förmånliga priset och är en så pass snygg jacka att du vill ha den även när du inte tränar.

Temperatur:

Klart varmaste jackan i testet. Det gjør at den passer best for oppvarming eller etter trening. Om det er mange plussgrader ute blir den for varm for en hel löprunda, jackan er snarare perfekt under vårvintern.

Komfort:

Väldigt skön! Den lette vikten och snygga designen gör att du gärna har den på dig och på något magiskt sätt blir den mer än en träningsjacka - du kommer vilja använda den när du går och handlar och gör andra saker, vi lovar.

Ventilasjon:

Den andas på ett bra sätt samtidigt som den stänger ute vind och kyla. Visst er du litt fuktig på kroppen etter et treningspass, men den transporterar bort mycket svett. Den håller värmen trots att den är så pass ventilerad.

Sammanfattning:

Her er treningsjackan for deg som vil ha en varm variant. Med vindsäker front och skönt foder är det här en vinnare i kallare temperaturer. Testpanelet er svært fornøyd med design, passform, bevegelsesfrihet, funksjon og den lette vikten, vilket gör den här jackan köpvärd. En snygg och funktionell jacka som gör jobbet när vädret jobbar emot dig.

SE_casall_MAN.jpg

Märke: Casall

Modell: Soft Functional Jacket

Rekommenderat pris: 1595 kronor

Testpanelen säger:

Størrelse:

Precis lagom i storleken, tycker testpanelen. En kille er 180 centimeter og lar hälsa att han "blev mätt alla dagar på jullovet" og tycker att storlek L satt perfekt. Er du en fan av jackor som ikke sitter stramt er den her perfekt.

Vikt:

Väger inte mycket alls och tar heller inte stor plats i väskan, något som ger plusspoäng. Trots den lätta vikten känns den ändå rejäl och genomarbetad, inget fladder som med andra löparjackor.

Passform:

Som den berömda handen i handsken. Den sitter där den ska så att du slipper visa upp dagens skörd av navelludd. Rymlig men utan att kännas stor eller klumpig.

Design:

Lika enkel som snygg. Stilren, med en bra og rejäl luva som håller formen och inte får för sig att snärta dig på kinden i tid och otid. Två fickor med dragkedja som både nyckel och telefon får plats i. Resårband vid luvan och midjan som håller jackan på plats. Diskret reflexrand på ryggen som enbart ger utseendet ett större plus. Praktiska tumhål.

Temperatur:

En kanonjacka å värma upp i. Att ha på sig den genom hela passet är något i överkant eftersom den då blir på tok for varm, det är mer än fleecejacka än en klassisk vindjacka.

Komfort:

Skönaste jackan i hela testet! Du kommer ikke bara ha den här när du tränar, du kommer också använda den som myströja en hel dag när du sitter i soffan och äter popcorn framför din favoritserie.

Ventilasjon:

Vill du ha en högteknologisk tröja som andas bra är detta inte jackan för dig. Som frusen snåljåp med kort på stans gym som struntar i at temperaturen ligger på 11 grader, blir den her jackan däremot din räddning. Håller dig varm både innan, under och efter träningen.

Sammanfattning:

Er du den som alltid fryser kan vi ikke rekommendera den här träningsjackan ännu. Det er en mysig jacka for kyliga utomhusträningar, eller det du tar på deg når du värmer upp på ett kallt gym. Har du en favorittluvtröja hemma kommer den definitivt att få konkurrens av den här. Passar lika bra på gymmet som ett mellanlager på skogspromenaden eller bara som en vanlig tröja på stan. Kul at en kill-kolleksjon har kommet fra Casall, det var på tiden!

LÄS MER: Nikes snabbaste sko någonsin är här!

LÄS MER: Topp 3: våre bästa längdjackor för dam och herr