Test! Prisvärda sport-bh:ar från Blacc Image

Test! Prisvärda sport-bh:ar från Blacc

Det er ikke bare tycke och smak som styr införskaffandet av nya träningskläder. Plånboken ska också få säga sitt! Her er fem prisvärda sport-bh:ar från Blacc.

Test av: Blacc , Power X TopBlacc POWERX.jpg

Modell: Power X Top

Rekommenderat pris: 279 kronor

Justerbart band? Nei.

Passar till: Lågintensiv träning för dig med större byst. Du med mindre byst som ikke krever så mye støtte kan også kjøre tuffare styrketräning, spinning og cirkelpass.

Passform: Väldigt stor i storleken. Gå gjerne ned i størrelse for optimal og tett passform. Modellen er ikke vadderad og tilbyr et lett støtte.

+ Det beste med modellen er at du ikke kjenner av den når du trener. Ekstra pluss for at modellen transporterer bort fukt på en effektiv måte.

- På minussiden havner passformen og at modellen er stor i størrelse. Om du ikke går ned i størrelse kommer bh:n til å få en romsligere passform enn ønsket.

Sammanfattning: Säg hej till din nya vinnare på gymmet. Med en clean look og et kult bånd nedtill kan du ikke annet enn å føle deg snygg i den her modellen. Power X Top fungerer minst like bra som crop top og gjør seg riktigt bra sammen med en par høye tights. Modellen håller dig torr och sval, du känner inte att svetten rinner även om du kör ett tufft spinningpass. Bh:n er otroligt skön att ha på sig och du känner knappt av den. Men tänk på att modellen erbjuder ett lättare stöd och gör sig bäst till lugn styrketräning och pass där du inte hoppar så mycket.

Test av: Blacc, SteadyBlacc STEADY.jpg


Modell: Steady

Rekommenderat pris: 279 kroner

Finns även i färgen: Grå

Justerbara band? Nei.

Passar till: Låg- till medelintensiv träning. Får lite støtte for löpning.

Passform: Pyttelite stor i størrelsen. Modellen har uttagbar vaddering som ger ett medelhögt stöd.

+ Det rasktorkande materialet i kombination med det ventilerande partiet i mesh på ryggen håller dig torr och sval under svettiga pass.

- Den uttagbara vadderingen glider runt lite efter ett träningspass.

Sammanfattning: En sport-bh som sitter skönt och täcker lite mer än en vanlig sport-bh gör. Ryggpartiet har en meshdel som ser til at du ikke blir tokvarm når du svettas. Ryggen er ganske bar, vilket gör den här suverän för pilates och yoga där du står i olika positioner och vill få full rörelsefrihet. Modellen funkar faktiskt att bära som en topp till tights med hög midja. Ryggpartiet har også en ficka där du kan förvara telefonen så att du kan lyssna på musik utan att behöva ha mobilen i fickan på tightsen. Smart om du for eksempel kör höftlyft eller tunga knäböj.

Test av: Blacc, LeadBlacc LEAD.jpg

Modell: Lead

Rekommenderat pris: 199 kronor

Finnes også i färgerna: Blå, lila och turkos.

Justerbara band? Nei.

Passar till: Styrketräning, inomhus- och utomhussporter samt gruppträning. Ikke löpning eftersom modellen ger ett medelhögt stöd.

Passform: Snudd på stor i størrelsen. Modellen er ikke vadderad utan tillverkad i dubbla lager. Se til at bh:n sitter stramt for optimal passform.

+ Den klassiska passformen med brottarrygg passar de flesta kroppsformer.

- Modellen føles ikke spesielt ventilerende. Materialet suger opp svetten men drar mer åt det tunga och blöta hållet, än torra och ventilerande.

Sammendrag: En klassisk og prisverdig modell som passer de fleste. Modellen är något stor i storleken, så ligger du mellan två och har en byst som drar åt det mindre hållet kan du välja den mindre storleken. Bh:n suger opp svett men har lite svårare att absorbera det utan att bh:n blir blöt. Se därför till att använda den här modellen under våren snarare än sommarmånaderna. Lead sitter i övrigt riktigt bra och är väldigt mjuk och skön. Det finnes det ingenting som skaver eller irriterer. En modell alla bör ha i sin träningsgarderob!

Test av: Blacc, CherylBlacc CHERYL.jpg

Modell: Cheryl

Rekommenderat pris: 249 kronor

Finns även i färgerna: Grå, rosa og mönstrad.

Justerbara band? Ja.

Passer til: Styrketrening, gruppetrening, pilates og spinning. I stort sett all type trening utom löpning och pass med många hopp.

Passform: True to size med uttagbar vaddering og dobbelt stoff som gir et lavt til middelhøyt støtte.

+ Modellen är mjuk och skön, normal i storleken och har en perfekt vaddering.

- På minussiden hamnar de tunna axelbanden. De personer i testpanelen med större byst önskar bredare axelband som ger en bredare tryckpunkt på axlarna.

Sammanfattning: En skön och bekväm sport-bh som har smala, justerbara axelband. Bh:n riktar sig till dig med liten till medelstor byst eftersom axelbanden är för smala för att, på ett bekvämt sätt, stabilisera upp en större och tyngre byst. Pluss for at akselbåndene er justerbare. Mesh-partier på ryggen øker ventilasjonen og gir deg en luftig følelse når du trener. En grunnmodell som helt klart oppfyller dine forventninger utifrån bild och beskrivning.

Test av: Blacc, PauseBlacc PAUSE.jpg

Modell: Pause

Rekommenderat pris: 299 kronor

Finnes også i färgen: Rosa.

Justerbara band? Nei.

Passar till: Yoga, gym och pilates.

Passform: Ovadderad modell som er normal i størrelsen og gir et lett støtte.

+ Det beste med modellen er at den er myk, skjønn og följsam. Du kjenner deg som en med bh:n.

- Noe kort i passformen, vilket gör att brösten är på gränsen att titta ut under resåren när du sträcker upp armarna.

Sammanfattning: En yogatopp som funkar lika bra till lugn styrketräning och pilates. Modellen er väldigt mjuk och följsam, vilket är A och O under yogaklasserna. Den passar bäst för dig med liten till medelstor byst eftersom den inte ger så mycket stöd och har ganska lite tyg på över brösten. Är du lång och gör många rörelser med armarna ovanför huvudet kan modellen åka upp något eftersom resåren under brösten inte sitter så tight som testpanelen önskar. Pluss for at modellen varken syns eller føles under en tröja. En fin bh som kan matchas med tightsen Poise i samme mønster, snyggt!

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av sport-bh:ar

LÄS MER: Vi testar tights med hög midja

LÄS MER: Bäst i test! Sport-bh:ar med høy støtte