Test: Topp 5 bästsäljande plagg från Adidas Image

Test: Topp 5 bestsäljande plagg från Adidas

Gjennom det her testet löper Adidas tre ränder som en röd tråd. Vårt testpanel har betygsatt våre topp 5 populäraste klädesplagg från Adidas.

Det her er en test for alle som mener at orange ikke alls er det nye svarte! År etter år levererras Adidas vardagskläder och träningsplagg i sin tidlösa design med de tre ränderna på och vi får aldrig nog. Men for at du skal våga fylla din varukorg behöver du få svar på ett par frågor. Eksempelvis: Hva er Adidas i størrelsen?

Nå kan du luta deg tilbake i soffan og shoppa med koll. Her besvarar vår testpanel dina frågor om Adidas basplagg.

Klassiskt träningslinne i funktionsmaterial

adidas tank

Modell og merke: D2M Tank 3S, Adidas

Størrelse og passform: Det her treningslinnet fra Adidas er true to size, men passer best for deg med stor byst, da den er litt bredare over brystkorgen.

Fukttransport og ventilasjonsförmåga: När det gäller att hålla dig torr och bevara den fräscha känslan så presterar linnet på topp! Linnet ventilerar optimalt och leder bort svetten från huden, till och med under riktigt högintensiva träningspass som X-fit och boxning.

Komfort og design: Designet er en av de tingene som testpanelet synes er ekstra positivt. Snyggt, stilrent og klassisk med Adidas tre rekker langs sidene. Under armhålorna är linnet ganska lågt skuren, vilket minskar risken för skav från osköna sömmar. Stort pluss!

Sammanfattning: Et snyggt linne med høy komfort!Träningslinnet fra Adidas passer alle typer trening og er bekvämt att ha på sig vid övningar där du rör armarna ovanför huvudet - så som axelpress - då du vill ha full rörelsefrihet. Linnet gjør seg ekstra bra for deg med stort bryst, som ellers har vanskelig for å finne klær som sitter snyggt. Förutom att det håller hög funktion är den främsta fördelen linnets komfort och design. Mer komplicerat än så här behöver ett träningslinne inte vara.

Fick du mersmak? Se ALLA våre träningslinnen.

Bekväm sport-bh for löpning, cykling och gym

Adi stella bh

Modell og merke: Stella Dont Rest Bra, Adidas

Passar till: All form av träning, för dig med liten till medelstor byst. Den her sport-bh:n ger ett medium stöd.

Størrelse og omkrets: Normal i storleken vad gäller kupa och axelbandens längd, men möjligen är den något liten i sin omkrets. Köp därför den storlek som du brukar ha, men om du velar mellan två kan det vara klokt att satsa på den större av dem två.

Fukttransport: Sport-bh:n er tillverkad i ett funktionsmaterial som ser till att leda bort svett från kroppen. Det gjør at du slipper känna dig blöt medan du tränar.

Vridning, støtte og komfort: Komforten er høy. Til tross for at sport-bh har relativt lite vaddering så dämpar den bysten fint vid alla stötar, som till exempel medan du springer. Testpanelen ger också tummen upp för att axelbanden placerats strategiskt nära halsen, så att dina axlar avlastas. Det enda minuset er at tvättlappen hade en tendens att skava - den klippte testarna bort direkt!

Sammanfattning: En sport som møter alle krav som du med liten til middelstor byst har. Baktill stängs bh:n med spänne, så att du slipper dra den över huvudet. Axelbanden går att justera för att bh:n ska matcha höjden på din byst. Materialet på sport-bh:ns framsida ger bra med stöd och stötdämpning, trots relativt lite vaddering. Bh:n lyckas även med konststycket att samtidigt smickra bröstens naturliga former, utan att platta till. Om du har bred rygg er det en viss risiko for at du opplever at sport-bh:n er litt tight i sin omkrets, men ikke så mye at du bør gå opp i en størrelse, bortsett fra om du velar mellom to. I övrigt är det bästa med bh:n designen, som är långt ifrån tråkig. Kul å se at Adidas vågar forlate sin egen komfortsone. Er det dags for deg å forlate din også og satsa på mønster?

Vil du se flere sport-bh:ar? HÄR hittar du alla Sportamores modeller.

Ruskigt sköna mjukistights

Adi linear tights

Modell och märke: Linear Tight, Adidas

Passar till: Skönt hemmahäng, en dag på stan och lätt gymträning.

Størrelse og passform: Normal passform og lagom i størrelse. Du kan med enkelhet kjøpe den størrelsen som du pleier å ha.

Midja: Midjan är ganska hög, vilket är skönt då det gör att de hålls på plats bättre. Det er også en fordel når du slipper å oppleve at midjebandet skjærer inn i magen, noe som kan gjøre at midjan er lav og midjebandet smalt.

Komfort og design: Komforten er den store fordelen med den her modellen, som gjør seg aller best til soffhäng eller en chill dag på stan. Designet er slik at den passer til et sporty antrekk. Matchat med ett par Ultraboost og den snygga bomberjackan, som du finner lenger ned i det her testet, så fulländar du looken.

Sammanfattning: Om du vil ha et par tights for å erstatte de pösiga mjukisbyxorna med er det här rätt val. De er faktiskt hur sköna som helst tack vare materialet som är i 92 procent bomull och 8 procent elastan. Designen är tidlös och inte överdrivet sportig. Det gjør at tightsen passer like bra når du vil være bekväm både på og utenfor gymmet. Ettersom de er produsert i en obomull er det her ikke et par tights som du vil trene i, siden materialet ikke andas og absorberer svett som funksjonsmaterialet gjør. Derimot kan du givetvis ha dem ved veldig lågintensiv trening om du önskar. Men det er det til vardags de gör sig som bäst.

Låter det som noe for deg? Spana in HELA vårt utbud av tights!

Strømpebukser med høy midje for deg som er lang

adidas tights ny

Modell og merke: D2M HR L 3S, Adidas

Passer til: Vanlig gymträning med middels intensitet.

Størrelse og passform: De her tightsen sitter ekstremt bra tack vare en høy midja. De er noe stora i storlek så om du gillar när tightsen sitter riktigt slimmat bör du fundera på att gå ned ett snäpp. De er dessutom lite längre i benen än vad de flesta tights är. Superbra for deg som er over middels lang, litt dårligere for deg som er kort.

Fukttransport og ventilasjonsförmåga: När det gäller att hålla dig sval och torr så gör de här tightsen precis vad som kan förväntas av ett par träningstights. Kanskje er de ikke helt optimale for høyintensiv trening, men for styrketrening, sirkelpass og middel- til lågintensiv trening er de klockrena.

Komfort og design: Klockrent! Det er faktisk umulig å trette på de klassiske tre randen på tightsen fra Adidas, som visserligen er enkle, men ikke så snygga. Komforten er også en faktor som lyfter helhetsbetyget for den her modellen.

Sammanfattning: Otroligt bekväma träningstights, i ett material som galet mjukt och känns lite lyxigt. Retrokänslan som de klassiske tre ränderna längs tightsens sidor ger är en klar fördel. Om du vil ha en partight som virkelig aldri går ur tiden så er det de her du skal satsa på. Punkt! Testpanelen anmärker även att de faktiskt är snyggare i verkligheten än vad de är på produktbilden. Ved midjan finnes en praktisk ficka hvor du kan legge nycklar eller andra småsaker. En annen sak som testpanelet vil poengtere er hvor skjønn den høye midjan er. Alla behöver ett par svarta träningstights med hög midja i sin garderob.

Strømpebukser med høy midje er det beste vi vet! HÄR är alla våra modeller.

Snygg vårjacka i bomberstil

adi st bomber

Modell og merke: ST Bomber, Adidas

Størrelse og passform: Den her svinsnygga bomberjackan är true to size och du kan enkelt köpa den storlek du normalt har. Till passformen är den loose fit, precis som de flesta bomberjackor är. Ekstra pluss at jakken er ved i ermarna, slik at du kan få plass med en tykk tröja under.

Følsomhet og komfort: Materialet i den her jackan, sammen med en ledig passform, gjør at ingen bevegelser er umulige. Noen i testpanelen menar att de säkert skulle kunna göra burpees i den utan problem, men då det trots allt är en vardagsjacka är det inget vi rekommenderar.

Design: Det her er en riktigt snygg och trendigvårjacka som passar till allt från ett par jeans till ett par tights. Med et par chunky sneakers eller Ultraboost til det så er din look fulländad. Testpanelen gillar den lila färgen som känns väldigt säsongsenlig, och tillför ett extra element till designen, utan att göra jackan för skrikig.

Sammanfattning: En jättefin vårjacka i trendigt snitt. Den er true to size og loose fit. Fargen er en av de tingene som testpanelen liker best, både som komfort. Det her er en ruggigt skön jacka som du kan ha hela våren, under de somriga kvällarna och en bit in på hösten. Stort pluss for at fåorna på jackans sidor stängs med dragkedjor, så att nycklar och andra tillbehör kan ligga tryggt. Det enda minuset är att det inte finns några innerfickor. Sist men ikke minst vil testpanelen uppmärksamma oss på at muddarna i ärmsluten och längst ned på jackan. De forbedrer passformen markant!

SHOPPA HÄR: Alle våre jakker

Tre raske spørsmål og svar om Adidas:

Hva står Adidas for og hva betyr Adidas?

Varumärkets namn betyder egentligen ingenting, utan är en ihopslagning av för- och efternamnet på märkets grundare - Adolf (Adi) Dassler.

Hvilket land kommer Adidas fra?

Adidas er et tyskt varumärke som från början tillverkade fotbollsskor. Nå for tiden er sortimentet breddat, men stora delar av produktionen inritar sig fortfarande på just fotboll.

Kan har man tvätta skor från Adidas i tvättmaskinen?

Nja, liksom med alle skor kan det være litt vansklig å tvätta dem i tvättmaskinen. Da kan limmet mellom skons ovandel och sula lätt lossna. Testa i stället att lägga dem i frysen för att motverka dålig lukt.

Ser du det her?

Samtidig som Adi Dassler grunnla Adidas, grunnla hans bror Rudolf også et eget sportsvarumärke. I kontrast til hva man hadde kunnat tro heter Rudolf Dasslers varumärke inte alls Ruddas. I stället för att slå ihop sitt för och efternamn så som brodern gjort valde han att döpa märket efter en stor, svart katt. Da bildades Puma!

SHOPPA HÄR: Fullända din look med fler snygga plagg från Adidas!

LÄS MER: Test! Så bra er nye Ultraboost 20