Test: Träningskläder för gravida Image

Test: Träningskläder för gravida

Bare for at du er gravid betyr det ikke at du må slutte å trene - tvärtom! Att röra på sig under graviditeten är bra för både dig och bebisen. Vårt havande testpanel har fått svettas i träningskläder från Blacc.

Alle gravide er forskjellige, og alle kvinner som venter barn er forskjellige. Men at träna och röra på dig - efter just dina förutsättningar - är bra, det vet vi. Vårt testpanel som går i väntans tider har fått prova olika träningsplagg från Blaccs kollektion Mama by Blacc, och så här tycker de.

Mjuk t-skjorte for rolig trening

Comfy_tshirt.jpgType av plagg: T-skjorte.

Modell: Comfy Mama T-skjorte

Passar till: Lugnare träning som yoga och styrketräning utan hög puls, men även till vardags.

Det her var ekstra bra: Passformen! Sitter som en smekk over den voksende magen. Finns dessutom i fem färger.

Sammanfattning: Det her er en perfekt basic t-skjorte for gravide, som passer både til lettere trening, men også som loungewear. Materialet er en blanding av polyester og bomull, derfor er den for visse kanskje ikke optimal ved trening der du svettas ekstremt mye, men den funkar fint til lugnare pass så som yoga. T-shirten sitter stramt og har ekstra plass til magen i form av rynkete stoff som tilpasser seg etter din kropps- og magform. Tröjan är ganska lång, vilket gör att den fortfarande kommer passa länge i takt med att magen växer. Den har dekorativa sömmar i sidorna och över ryggen, samt har en diskret Blacc-logga i nacken.

- Designet er veldig enkelt og snyggt og kan matchas til alt. Tyget er tunt, mjukt og lent - det finnes ingenting å klage på når det kommer til komforten. Super! säger en testare.

Funktionsströja som värmer

Comfort_sweater.jpgTyp av plagg: Långärmad funktionströja.

Modell: Comfort Mama Genser

Passar till: Löpning eller annan inomhusträning när du vill ha långärmat.

Det her var ekstra bra: De långa ärmarna med tumhål så att man kan värma händerna.

Sammanfattning: Det her er en tunn, langärmad tröja i funktionsmaterial med en half-zip som gör att du lätt kan anpassa värmen. Noe som testpanelen uppskattar är att ärmarna är långa och har tumhål. Det gjør at du kan värma händerna vid utomhusträning utan att tvingas ha vantar. Modellen er også perfekt å bruke som mellomlager under promenaderna.

- Jeg synes at det er rart at kunne dra opp dragkedjan på kragen så at jeg ikke har halsen bar når det er kallt utomhus, sier en i testpanelen.

Også den her tröjan är lång i modellen, så den kan hänga med när magen växer mer under graviditeten. Trøjan har også diskreta refleksdetaljer slik at du kan bruke tröjan utendørs når det er mørkt. Dessuten er den riktigt snygg!

Perfekt for svettiga pass

Active_tanktop.jpgTyp av plagg: Linne.

Modell: Active Mama Tank Top

Passer til: All type av trening.

Det her var ekstra bra: At linnet sitter så bra over ryggen.

Sammanfattning: Det her er det perfekte baslinnet for deg som er gravid og trener! Linnet sitter som en smekker, rund mage og resten av overkroppen. Det sitter tight utan att vara för tight, och är långt vilket är bra för den växande magen. Linnet har brottarrygg och sitter enligt testarna väldigt skönt och ger full rörelsefrihet.

- Hela passet satt det på plats, och kändes knappt av, säger en testare.

Dessutom torkar linnet snabbt efter ett svettigt pass. Testpanelen hyllar även att modellen är stilren med en enkel design som inte sticker ut, vilket gör att den passar alla underdelar. Ett grymt basplagg i träningsgarderoben.

Underbara gravidtights

Mama_tights.jpgTyp av plagg: Tights.

Modell: Control Mama Tights

Passar till: All träning, kanske inte löpning eftersom det inte är så mycket kompression i tyget.

Det her var ekstra bra: Att tyget över magen är väl tilltaget.

Sammanfattning: Testpanelen tränade i den lila varianten av de här fina tightsen, en färg som uppskattades av många. Også den hallonrosa fargen er så fin!

- Det er en unik lila farge, ikke for skrikig og ikke for mørk. Plommon, kanske man kan säga, säger en färgintresserad testare.

Tightsen går opp over magen og materialet er elastisk slik at tightsen kan følge med under nesten hele graviditeten når magen vokser. Tightsen er lagom lang på en kort person, noe som gjør at de blivande mammorna som har längre ben än genomsnittet får en 7/8-modell. Fukttransporten funkar bra, og tightsen sitter på plats under ett helt pass. Det er ingen kompresjon i tyget, så løping er kanskje ikke den beste aktiviteten for disse tightsene. Annars tycker testpanelen att de funkar till det mesta.

- De är mjuka och sköna, funkar toppen att träna i! Inget som har ner eller stör, säger en annan testare.

Sköna, långa shorts som stöttar

Mama_shorts.jpgTyp av plagg: Shorts.

Modell: Run Mama Shorts

Passar till: All träning: gym, löpning, you name it.

Det her var ekstra bra: At tyget går ned litt lenger over lårene.

Sammanfattning: Så skönt med ett par lite längre shorts som går ned en bit på låren, påpekar testpanelen glatt. De er snygga och bekväma, fukttransporten är också optimal. Finns gott om plats för en växande mage. Enda minuset er at de kortere personerna i panelen tycker att det var lite mycket tyg baktill.

- Det hadde alltså kunnat vara lika mycket tyg fram som det är nu, men mindre tyg i ryggen. Det knölar sig lite under skulderbladen, säger en kort testperson och tillägger:

- En person med lengre overkropp skulle antagelig ikke ha samme problem.

Shortsen sitter på plats hela träningspasset - oavsett som du kör rodd, kettlebellswingar, push ups eller back squats.

Byxorna du aldrig vill ta av dig

Mama_pants.jpgTyp av plagg: Långbyxor.

Modell: Enjoy Mama Pants

Passar till: Lugnare träning som yoga, eller hemma i soffan medan du väntar på din bebis.

Det her var ekstra bra: At de er så otroligt sköna, tyget är mjukt och lent! En riktig komfortdrøm.

Sammanfattning: De her byxorna är så sköna att testpanelen inte vill ta av sig dem! De er tunna, otroligt lena, mjuka och känns lätta på kroppen.

- Det er virkelig bra betyg når man ikke ens vil ta av seg dem!

Benen har mudd lengst ned og modellen passer mest til rolig trening eller som loungewear hjemme.

- For riktigt svettiga pass vill du antagligen ha ett par tightare byxor. Men de her er verkligen perfekta för det mesta när det kommer till lågintensiv träning. Jeg kommer til å ha dem til min hemmaträning med frie vikter, yoga og til fredagsmyset.

- Det er gott om plats för magen tack vare den breda linningen, det känns skönt. De ventilerar bra och är riktigt fina!

SHOPPA HÄR: Se alle våre mammakläder

LÄS MER: Kan jeg träna magen som gravid?

LÄSMER: Träna efter förlossning, hur gör jag?