Test! Våra bästa inomhusskor för innebandy Image

Test! Våre beste innendørsskor for innebandy

Vårt manliga testpanel har spurtat och gjort snabba vändningar i våra nya träningskor för inomhussport. Her er innebandyskorna som är bäst just nu!

Grym sko med høy stabilitet

Herr - Salming - Kobra 3.jpgTest av: Salming, Kobra 3

Finnes i färgen: Gul

Størrelse og passform: Till skillnad från många andra Salming-skor är den här modellen något stor i storlek, gå gärna ned en halv storlek för perfekt passform. I övrigt är skon som bredast framtill vid tårna.

Beste egenskaperna:

  • Stabilitet er A og O på innebandyplanen og de her skorna får högsta betyg på den punkten.
  • Skorna sluter om hälen och mellanfoten på ett väldigt bekvämt sätt.
  • Designen! Den gula nyansen lyser like brett som testarnas leenden når de ser Kobra 3.
Hva hadde kunnet vært bedre? Eftersom den här innebandyskon är något bred framtill passar den bäst till dig med breda fötter. Har du smala fötter kan den komma att bli lite stor vid tåpartiet.

Sammanfattning: En grym sko som ikke gjør noen besviken. Den höga stabiliteten gör skon lite långsam i sidledsförflyttningar, men framåt kan du få upp en riktigt hög fart! Tross det får du optimal bevegelsesfrihet uansett retning. Kort og gott en sko som passar alla spelstilar.

Kvick och lätt testvinnare

Herr - adidas - Adizero FastCourt.jpgTest av: Adidas, Adizero FastCourt

Finnes i färgerna: Vit/svart, rosa og gul/blå.

Størrelse og passform: Normal i størrelse, velg den du pleier å ha hos Adidas. Passformen er noe smal.

Beste egenskaperna:

  • En virkelig komfortabelt skön innebandysko som omsluter foten perfekt fra häl till tå.
  • Passformen er åt det smalare hållet, vilket gör att skon anses väldigt smidig, rörlig och snabb. Testarna känner sig riktigt kvicka med de här skorna på fötterna.
  • Till sist vill de hylla designen. "Klass rakt av" og "10 av 10" er kommentarer som flyger rundt når de her skorna deles ut til testpanelen.

Hva hadde kunnet være bedre? Den smala passformen är inget för dig med en bred fot.

Sammendrag: En perfekt sko for den snabba och kvicka spelaren med fötter som är åt det smalare hållet. Den her skon skiljer sig lite från de andra i testet eftersom plösen är fastsydd, vilket ger en tight känsla utan en massa onödigt material. Lätt, smidig och skön, en vinnare på plan, oavsett vilken inomhusaktivitet du kör.

Mjuk og ventilerad sko

Herr - Hummel - Aerocharge Supremeknit.jpgTest av: Hummel, Aerockarge Supremeknit Uni

Finnes i färgerna: Beige och blå.

Størrelse og passform: Normal i størrelse med en noe smalare, strumpliknande passform. Inuti skorna finns även en upphöjning vid hålfoten som ger stabilitet.

Beste egenskaperna:

  • Passformen. Det er litt klønete å komme i skon siden den er så stram, men vel på foten sitter den fantastisk!
  • Wow! Till skillnad från andra innebandyskor har de här en hög ventilationsförmåga. Det er ikke så vanlig når det gjelder innendørsskor.
  • Yttersulans fäste är på topp!
Hva hadde kunnet vært bedre? Designet. Looken känns lite retro, vilket inte faller alla i smaken. Testpanelen önskar mer färg och detaljer, vilket kan vara energigivande på planen, inte minst för att vardagsskor ofta har en dovare look.

Sammanfattning: Okej, det här är egentligen en handbollssko, men funkar lika bra på innebandyplanen, enligt våra testare. Det er en fleksibel innendørssko som passer deg som ikke trenger supermycket støtte ved sidledsförflyttningar samt önskar en sko som andas väldigt mycket. Skon sitter mjukt kring ankeln så att du kan gå ned och täcka skott utan att få blåmärken av en hård plös eller hälkappa.

Rejsäl sko för de tyngre spelarna

Herr - Salming - Hawk 2.jpgTest av: Salming, Hawk 2

Finns i färgerna: Gul och vit.

Størrelse og passform Salming er ofte noe små i størrelse sammenlignet med eksempelvis Adidas innendørsskor. Gå gjerne opp minst en halv størrelse mot hva du vanligvis har. Passformen anses normalbred.

Bästa egenskaperna:

  • En av de bästa sakerna med de här innebandyskorna är att de är otroligt stabila. Testarna märker direkt att det är en rejäl sko som har alla komponenter du behöver på planen.
  • Greppet er perfekt. Tross at du spiller i en dammig gammal rackethall i Sollentuna funkar greppet perfekt.
  • Till sist vill testarna även lyfta designen. Det her er en riktigt snygg och cool sko!

Hva hadde kunnet vært bedre? Vikten er åt det tyngre hållet, så det här är kanske inte en sko för den rangliga junioren. De er även något varma, precis som många andra innebandyskor är.

Sammanfattning: En rejäl innebandysko som har hög stabilitet, fäste och komfort. Du kjenner verkligen att foten är ordentligt ombonad i skon. Tross det tycker testarna att den både är och ser ut att vara smidig. Den tyngre vikten gör att de passar de tyngre spelarna bäst.

Oppbyggd hullfot

Herr - Mizuno - Wave Stealth V.jpgTest av: Mizuno, Wave Stealth V

Finnes i färgerna: Svart, röd och vit.

Størrelse og passform: True to size med normal bredde. Sitter bra på føttene.

Beste egenskaperna:

  • Stora och stabila skor, vilket gör att du springer säkert. Tack vare den uppbyggda innersulan som stödjer hålfoten och den stabila passformen är den här skon klockren för spelaren som behöver det extra stödet samt lägger mycket tyngd i steget.
  • Skorna väger väldigt lite, så du känner dig lätt när du springer trots den stabila känslan.
  • Komforten er 10 av 10. Etter en trening har du med andre ord inget behov av att snabbt få av skorna, de sitter riktigt skönt på fötterna.

Hva hadde kunnet være bedre? Det er ikke den snyggaste skon på marknaden, vilket är synd eftersom de är klockrena på alla andra punkter.

Sammanfattning: En helt suverän sko som används flitigt. Du kjenner deg både rask og stabil!

SHOPPA HÄR: Skor for inomhussporter

LES MER: Test! Asics Gel-Rocket 6 - innendørssporternas vinnare