TEST! Vårens bästa löparjackor för henne Image

TEST! Vårens beste löparjackor for henne

Ett säkert vårtecken är att bli sugen på löpning igen. Når det fremdeles er litt kjølig i luften, kreves det en løparjacka som beskytter mot vind. Dette er testpanelets favoritter våren 2019.


Test av: Hedvig Jacket, Wyte

Wyte


Märke: Wyte

Modell: Hedvig Jacket

Rekommenderat pris: 599 kroner.

Finns i färgerna: rosa.

Passform: En tunneljakke med rak passform som varken sitter stramt eller er for vid. Perfekt bevegelsesfrihet! Noe stor i størrelsen.

Komfort: Superskön modell. Vissa jackor kan kännas lite prassliga i materialet, men den här är
mjuk och bekväm, hurra!

Design: Veldigt fin färg som låser fram vårkänslorna ordentligt. Matcha gjerne med løpartightsen Anja for en komplett look.

Sammanfattning: Er du en av dem som venter i litt varmere väder innan du beger dig ut på årets första löprunda? Da er det her vennen som gjerne venter med deg. Hedvig-jakken ligger i det tynne laget og bør derfor matches med en forståelse før solens stråler varmer ordentlig. Derimot skulle den være perfekt under en kylig sommervall med et linne under. Den mjuka insidan känns skön mot huden, glöm det där tältliknande materialet som andra vindavvisande jackor lätt kan påminna om. I gengäld är modellen inte speciellt vindtät. Ge vädret någon månad, sen är den här allt du kommer vilja springa i. Något testarna saknar är fickor att lägga telefon i. Modellen har däremot en liten ficka vid ena nyckelbenet där en nykel får plats. På plussiden finner du derimot meshpartierna på sidorna av jackan som ventilerar skönt, den högre kragen och resårerna vid ärmsluten. En riktigt rygg modell för svettiga löprundor!


Test av: PHX Jacket, Adidas

Adidas

Märke: Adidas

Modell: PHX Jacket

Rekommenderat pris: 999 kroner.

Finnes i farger: svart, rosa og lysblå.

Passform: Noe liten i størrelse, velar du mellom to bør du ta den større. Modellen når precis till midjan på dig som är runt 175 centimeter lång och har generösa ärmlängder.

Komfort: Mysig og fin modell. Derimot ikke så rørlig som vissa kanske önskar för att kunna överdriva armpendlingen när du springer. Materialet er åt det tjockare hållet, och därför gör sig jackan riktigt bra mot både blåst och lätt regn.

Design: Snygg og stilren jacka!

Sammanfattning: Till skillnad mot andra löparjackor är det här varianten inte superlätt. Selvklart er den ikke tung, men tyngre enn de andre modellerna i testet. Materialet er det mest holdbare og mer robust enn for eksempel Asics-jakken. Med det sagt, er det ikke nødvendigvis noe negativt. Denne jakken har derfor flere bruksområder. Du kan både träna och springa utomhus i modellen, men den gör sig minst lika bra som mellanlager på vandringen. Det slitstarka materialet håller i ur och skur. Noe negativt med jackan er den korte passformen, som ikke passer alle kroppar. Refleksdetaljerna och de svettskyddade fickorna hyllas. Den höga kragen och längre ärmarna likaså!


Test av: Silver Jacket, Asics

ASICS

Märke: Asics

Modell: Silver Jacket

Rekommenderat pris: 549 kroner.

Finns i färgerna: blå och svart.

Passform: Normal i størrelse, men tenk på at materialet ikke er spesielt elastisk, så velg størrelse med omsorg. Tummen opp for at modellen er noe lengre baktill og for at dragskon lengst ned gjør at du kan tilpasse passformen.

Komfort: Jackan sitter superskönt på kroppen og er skuren for å gi en fin silhuett uten å sitte for stramt.

Design: Diskret og minimalistisk: Diskret og minimalistisk. Vill du sticka ut något väljer du den blå jackan, annars finns samma modell även i helsvart.

Sammanfattning: Låt dig inte luras av det minimalistiska intrycket av jackan. Det finnes ingenting minimalt med denne modellen. Den ligger i framkant med sin lette vekt og skräddarsydda passform. Det faktum at du kan ta bort luvan om du önskar älskas av testpanelen. Her finnes ingen störningsmoment så långt ögat når. Något att tänka på är att dragkedjan framtill kan komma att bukta in och ut mot kroppen eftersom materialet runtomkring är så pass tunt. Inget som stör löprundan, men ändå märkbart. Oavsett om du ska springa långa eller korta distanser kommer du bli glada av att ha den här kompisen på dig. En sval modell som står imot vind på et effektivt sätt. Ogvik løprundor i spöregn så er du good to go!


Test av: Run Tech Pack Jacket Wind, Nike

NIKE

Märke: Nike

Modell: Run Tech Pack Jacket Wind

Rekommenderat pris: 1 695 kroner.

Finnes i fargen: sølv.

Passform: Noe løsere passform som sitter komfortabelt på kroppen. Att jackan går ned en bit på rumpan uppskattas, samt den generösa huva med lite hårdare tyg i kanten som gör att den ligger på plats när du springer.

Komfort: Superskön jacka du inte känner av på kroppen. Alt er perfekt - den lette vikten, följsamma materialet och mjuka känslan.

Design: Kom igjen, også de som har färgstarka plagg bara måste älska den här modellen. Mer er mer! Tech Pack er alltid kolleksjonen der Nike tester de aller nyeste materialene og trendigste lookene, og her har de virkelig lykkes.

Sammanfattning: En silvrig komfortdrøm med ekstra alt! Ta en kikk på den her jackan og du blir förälskad på en gång. Bara designen är ett statement i sig. Når du tar en nærmere titt på jackan merker du alle spesielle funksjoner, så som nårpartiet baktill og på sidorna av jackan for optimal ventilasjon, en ficka framtill med en mindre ficka inuti, avtagbar luva, ventilasjonsdel med blixtlås ved skuldrorna samt slitsar på sidorna av jackan for ekstra bevegelsesfrihet. Modellen ger ett bra motstånd för kalla vindar, men klarar inte regn på samma nivå. I övrigt en funktionell jacka som är lätt och har en perfekt andningsförmåga. Reflexmaterialet runt hela jackan gör den här modellen till en given vinnare sena vår- och sommarkvällar.


Test av: Essential Jacket, Nike

NIKE

Merke: Nike

Modell: Essential Jacket

Rekommenderat pris: 849 kroner.

Finns i färgerna: svart och rosa.

Passform: Figursydd passform i en normal storleksskala fra Nike. Kör på din vanliga storlek för perfekt passform.

Komfort: Det er nesten noe "magisk" med den her jackan! Oavsett hur många lager du har under modellen sitter den riktigt bekvämt och har en perfekt ventilation. Tunt materiale som sitter bra på kroppen.

Design: Diskret löparjacka i helsvart modell med en liten reflekslogga på bröstet. Stilren og snygg, en modell som faller alla i smaken och passar till allt.

Sammanfattning: Bland flere grymma modeller sticker Essential Jacket fra Nike helt klart ut. Det finns inte ett löppass som testpanelen tagit sig igenom som inte har varit till deras belåtenhet. Under regniga rundor känner du dig varken blöt eller fuktig och den vattenavvisande finishen gör sitt jobb. Også om du vanligvis ikke er en fan av kjærlighet på løparjackor kommer du til å glede deg over det faktum at den her er fastsydd på en måte som gjør at den ikke er i veien eller føles knölig når du springer. Du kan også tilpasse den og dra åt med en dragsko så den sitter på plats. Ytterligare en sak som hyllas är de smarta slitsarna i svanken som gör det möjligt att få plats med flera klädlager under samt släppa ut överskottsvärme. En sak som däremot hamnar på minussidan är avsaknaden av en liten ficka för en nyckel. Utover det er Nike-jackan testets vinnare. Løp og kjøp!


Test av: Supernova Jacket, Adidas

Adidas Supernova

Märke: Adidas

Modell: Supernova Jacket

Rekommenderat pris: 899 kroner.

Finnes i färgerna: svart, mörkröd, rosa och grå.

Passform: Slimfit-modell som former seg etter kroppen uten å sitte altfor stramt. Modellen er derimot noe kort i midjan for lange tester.

Komfort: En skön jacka att ha på sig och minst lika skön att springa i. Inga sömmar som skaver eller stela material som stretar emot.

Design: Svart löparjacka med fina snitt och diskreta reflexerna i form av prickar på överarmarna samt streck vid skuldrorna och på fickorna på framsidan.

Sammanfattning: Smidig og lett löparjacka som du enkelt kan pakke med dig på resan. Du kjenner knappt av modellen på kroppen, vilket är en stor fördel i löpspåret när fokus ligger på distansen. Några av de detaljer som testarna gillar lite extra är den högre kragen som står emot vind, den öppna ventilationsdelen på ryggpartiet och fickorna med blixtlås som rymmer både telefon och nyckel. Angående ventilasjonsdelen på ryggen bør du däremot vara försiktig när du tar på dig jackan eftersom den delen endast hänger ihop med en tråd och anses lite skör. Funksjoner med ventilasjonsdeler er imidlertid en av fordelene med jackan, spesielt om du springer med en løparryggsekk.

SHOPPA HÄR: Alla våra löparjackor

LÄS MER: Bäst i test! Nye joggesko for kvinner 2019

LÄS MER: Nye Adidas UltraBoost 19 er her