Test: Vårens bästa löparjackor för honom 2019 Image

Test: Vårens beste löparjackor for ham 2019

Innan vi kliver in i sommarmånaderna är en löparjacka din bästa vän under blåsiga löprundor. Vi har testet de beste herremodellene som både er fine og funksjonelle.

Test av: Impossible Light Jacket, Nike

Nike Impossibly light jacket


Merke: Nike

Modell: Impossible Light Jacket

Rekommenderat pris: 899 kroner.

Finns i färgerna: svart och vit.

Passform: Noe stor i størrelse med en passform som påminner om Blaccs modell. Jackan sitter varken for slimmat eller pösigt på kroppen.

Komfort: Du kan nesten tro at du springer uten noen jacka i den her modellen. Det tunna materialet känns inte alls på kroppen utan sitter bekvämt utan något som skaver eller stretar emot.

Design: Känns lika given under uppvärmningen på fotbollsplanen som i löpspåret. Ikke den mest innovative designen, men den funkar!

Sammanfattning: Det som utmärker jackan är vikten. Håller du den i handen tror du knappt att det är ett klädesplagg, än mindre en jacka. Så lett er den. Perfekt å pakke ned i väskan til träningen eller semestern. Modellen er veldig klassisk i designen med en høyere krage, fickor med trykknapper og refleksdetaljer. Mer enn så finnes ikke, vilket gör vissa testare något besvikna. Jackan står emot både kalla vindar och duggregn utan att tynga ned materialet. Förutom att modellen funkar perfekt för löpning är den härlig att ha under uppvärmningen även till annan träning, som ett överdragsplagg. Impossible Light Jacket er perfekt å slänga på seg før du har fått opp kroppstemperaturen for at den skal være så skön men också funktionell.

Test av: Bonatti Pro Wp Jkt, Salomon

Salomon


Merke: Salomon

Modell: Bonatti Pro Wp Jkt

Rekommenderat pris: 1 695 kroner.

Finnes i färgerna: svart, mörkblå, blå och röd.

Passform: Sitter uforskämt bra på kroppen. Modellen har en skräddarsydd passform som gir deg en smickrande look. Den er ytterst liten i størrelse, ellers inget att anmärka på.

Komfort: En lett og tunn jacka der du selv får tilpasse temperaturen gjennom underställ og mellomlager. Modellen ventilerer på et høyt nivå samtidig som den står imot både regn og vind.

Design: En ren look med refleksdetaljer i form av logo på brystet og tre strek på høyrearmen. Det behöver faktiskt inte vara svårare än så här, testarna är nöjda!

Sammanfattning: Salomon vet precis hur man skapar den ultimata löparjackan, och de gör det med bravur. Det første som utmärker modellen är hur lätt den är. Nettopp som Impossible Light Jacket fra Nike er det vanskelig å forstå at det er en jacka utifrån vikten. Bonatti Pro Wp Jkt er en mer påkostad modell, men du får virkelig mye for pengene. Bland annat gör de funktionella fördelarna med jackan sig påminda när vädret försöker lägga krokben för dig. Jackan accepterar inte att regn ska göra dig blöt eller att vinden ska kyla ned dig. Den står imot alt! Det eneste som testarna kan skrapa fram på den negativa sidan är avsaknaden av detaljer, så som fickor. Nu begränsas jackan till löpning eftersom du inte har någonstans att exempelvis lägga bilnycklarna. Men på den andre siden er det her en løparjakke og ingenting annet!

Test av: Supernova Jacket, Adidas

Adidas Supernova

Märke: Adidas

Modell: Supernova Jacket

Rekommenderat pris: 899 kroner.

Finns i färgen: svart.

Passform: Om du pleier å ligge mellom to storlekar kan du velge den mindre. Jackan er åt det slimmade hållet, har långa ärmlängder och en längre rygg. Sitter derfor som en smäck på dig som er lang og har en smalare kroppsform.

Komfort: WOW! Väldigt skön modell att springa i. Materialet följer kroppens rörelser utan att sitta för tight någonstans.

Design: En klassisk design uten noen utstickende detaljer. Looken er fin, men testpanelet hadde gjerne sett ha et par roligere finesser eller funksjoner for høyere betyg.

Sammanfattning: Låt inte vädret styra när och var du ska springa. Supernova Jacket er utformet med en vannavvisende ytre som klarar lättare regnskurar. Materialet, Climacool, er også spesielt innrammet for å holde deg sval og tørr når du svømmer. Derfor er den her modellen gitt for vårlöpning när temperaturen börjar närma sig tio plusgrader, över en funktionsströja. Ved kallare väderförhållanden kan du kombinera med ett underställ för optimal komfort. Modellen har et par mindre refleksdetaljer og en brystknapp som rymmer en telefon eller nøkkel. Også om materialet hyllas er det likevel komforten og passformen som får høyest betyg. En veldig bekväm jacka att ha med dig i ur och skur.

Test av: Alloy, Blacc

Blacc Alloy

Märke: Blacc

Modell: Alloy

Rekommenderat pris: 599 kroner.

Finnes i farger: blå/mönstrad, svart/mönstrad og blå.

Passform: Normal i størrelse med en romsligere passform. Ingen slimmad modell som sitter åt.

Komfort: Väldigt bekväm jacka som följer dina rörelser när du springer. Her kan du verkligen jobba upp en bra armpendling utan något som skaver eller stretar emot.

Design: En modell for deg som gjerne avstår fra enfärgad, svart löparjacka. En perfekt blanding av et utstickande mönster i dova kulörer. Pluss for refleksdetaljer som gjør deg synlig i mörkret.

Sammanfattning: Blaccs prisvärda löparjacka i ett nytt, härligt mönster är en riktig hit! Det tunna materialet och lätta vikten gör att du knappt märker att du har någon jacka på dig. Så bekvämt sitter modellen på kroppen. Testarna gillar de uttänkta detaljerna i form av fickor framtill, en ficka i svanken, muddar med tumhål vid ärmsluten samt avtagbar huva. Varje detalj gör allt för att du ska få en så härlig löpupplevelse som möjligt. Jackan står ikke emot större regnskurar men kan klara en och annan droppe. De vindavvisende effektene er desto bedre! En perfekt modell for vårlöpning i kombinasjon med en funktionsströja, bra löparskor och strålande sol.

Test av: Tech Pack Sphere Transform Top, Nike

Nike Tech Pack Sphere

Märke: Nike

Modell: Tech Pack Sphere Transform Top

Rekommenderat pris: 1 395 kroner.

Finnes i fargerna: blå, grå/vit og beige.

Passform: Noe stor i størrelse med generösa ärmlängder. Perfekt for deg med lange armer.

Komfort: Siden det er en kombinasjon av en tröja og jacka er deler av modellen produsert i polyester og spandex. Som du allerede listet ut gjør det jackan både myk og fleksibel. Den sitter som en smekk på kroppen.

Design: Looken är en tia! Kulören, detaljerna, snitten och materialen känns noga uttänkta och passar extremt bra ihop.

Sammanfattning: Tech Pack Sphere Transform Top er, som navnet antyder, en hybrid mellom en løpartröja og en löparjacka. Det er en tröja med en ultralätt, vindavvisande skal ovanpå, som du kan välja om du vill ha på dig och täcka halva kroppen, eller packa in i en ficka på magen. Selv om designen er veldig vass og retter seg mot trendsättarna i löpspåret, er det funktionerna som hyllas mest av testpanelen. Den her jackan har presisert alle detaljer du ønsker. Fickor, refleksdetaljer, luva og høy hals som beskytter mot vind. Det ytre materialet er både vann- og vindavvisende og kan maskintvättas ved behov. En riktig vinner for alle som vil kombinere design og funksjon!

Test av: Silver Jacket, Asics

Asics Silver Jacket

Merke: Asics

Modell: Silver Jacket

Rekommenderat pris: 549 kroner.

Finns i färgerna: svart och blå.

Passform: Normal i størrelse. Modellen går ned en bit på rumpan og har generösa ärmlängder, men en något tight passform över armbågarna när de är i böjt läge.

Komfort: Superskön modell! Perfekt som et ekstra lager med vindbeskyttelse, du kan også ha den når det er noen minusgrader om du kombinerer med noe varmare under.

Design: En ekstremt stilren look men en liten refleksdetalj i form av loggan. Om märket varit ännu mindre hade modellen kunnat passera för en streetjacka.

Sammanfattning: En jakke med brede bruksområder. Du kan ha Silver Jacket under vårens løprundor når du vil ha en ekstra vindbeskyttelse eller som en sporty hverdagsjakke, om du ikke allerede svettas ned den på løprundan vill säga. Jackan er väldigt vindavvisande utan att för den delen göra avkall på andningsförmågan. Modellen har ikke spesielt mange funksjonelle detaljer, men det trenger ikke nødvendigvis være negativt. De detaljer jackan har, som fickor med dragkedja och en dragsko nedtill, är de mest nödvändiga och de fungerar bra. Rekommenderad till dig som söker en bra, snygg och diskret allround-jacka som funkar större delen av året.

Test av: Windrunner Jacket Tech Pack, Nike

Nike Windrunner

Märke: Nike

Modell: Windrunner Jacket Tech Pack

Rekommenderat pris: 1 945 kroner.

Finns i färgerna: svart och vit.

Passform: True to size med en passform som varken uppfattas som slimmad eller pösig. Ligger noenstans mittemellan.

Komfort: Jackan er veldig skön och följsam när du springer i den, vilket gör att modellen sitter bekvämt på kroppen. Däremot uppfattas insidan av jackan som lite instängd och den har inte den mjukaste insidan mot huden. Se derfor til at matcha den med en langärmad tröja for perfekt komfort.

Design: At modellen har så mange refleksdetaljer er både en fin og sikker detalj. I övrigt en neutral look som uppskattas av vissa testare.

Sammanfattning: En synlig jacka for kveldsrundor. Refleksdetaljer er det første du ser når du plukker fram modellen. Väl på kroppen är jackan väldigt skön att springa i och har en praktisk ficka i ländryggen. Det modellen faller på er ventilasjonen. Självklart släpper materialet igenom en del överskottsvärme, men det är inte rätt val för svettiga sommarrundor. Ytskicket står desto bedre imot både duggregn og vind, så den optimale løprundan for Windrunner Jacket Tech Pack er kylig og blåsig. Med andre ord en räddare i dåligt väder! Den tunna modellen passar perfekt i kombination med underställ och funktionsströja när det är minusgrader och med en funktionsströja längre in på våren.

SHOPPA HÄR: Löpar- och träningsjackor för honom

LÄS MER: Stortest! Säsongens nya löparskor

LÄSMER: Reeboks nye löparsko Forever Floatride Energy er her