Testpanelen: Här är vinterns bästa skidhandskar! Image

Testpanelen: Her er vinterens beste skidhandskar!

Skidor og stavar kan du hyra på plats, men skidhandskarna blir svårare. For å lette din shopping har Sportamores testpanel susat ned for backen i sesongens beste modeller. Så tyckte testpanelen om skidhandskarna från Helly Hansen, Peak Performance, Wear Colour, Bula och Kombi.

Når du kjøper nye skidhandskar er det aller viktigste at de føles sköna og sitter bra på, men det er også viktig at de ger bra rörelsefrihet, har schysste grepp och håller tätt. Her er testpanelets favoritter for dam og herr, finner du dine nye skihanskekar her?

Swift HT Hanske, Helly Hansen

Helly Hansen Swift Glove

Modell: Swift HT Glove

Merke: HellyHansen

Størrelse: De her skidhandskarna är åt det större hållet, men i princip true to size. Du kan kjøpe den størrelsen som du bruker ha.

Passar dig som... har ett färgglatt eller mönstrat skidställ och som gärna matchar det med lite mer stilrena accessoarer. Matcha dem til vit ram på dine goggles og du er hjemme!

Detaljer: Ved handlederna finns kardborrespännen så att du kan dra åt. På så vis kan du verken snø eller kyla leta seg inn, vilket är bra. Ved handlederna finns även ett litet spänne som gör att du kan sätta ihop handskarna när du inte använder dem, så slipper de komma bort! Ved handflatorna är de förstärkta för bättre grepp och slitstyrka.

Sammanfattning: Det her er et par klassiske, robuste skidhandskar som passer i alt fra noen minusgrader til en rejäl vargavinter. De er produsert i et slitstarkt materiale som avisar vatten mer än väl. Inuti er de fodrade med ett gosigt syntetiskt material som håller frusna fingrar varma.

UniteMitten, Peak Performance

Peak Performance unite mitten

Modell: UniteMitten

Merke: Peak Performance

Størrelse: I stort sett true to size og med en normal passform. Köp den storlek som du brukar ha, om du inte föredrar lite extra spelrum inne i skidhandsken.

Passardig som. .. är en ordentlig finsmakare. Det her er ett riktigt bra köp med fina återvunna material, hög komfort och bra vattenvisande egenskaper.

Detaljer: Forstärkning på insidan av händerna med bra grepp för stavarna. Ved handlederna finns en resår som ger tights och optimal passform. Vid handleden finns även en dragkedja, för att du ska kunna öppna upp eller stänga till efter vad du behöver just där och då.

Sammanfattning: Också det här är ett par klassiska skidhandskar, men i tumvantemodell. På insidan finns ett mysigt syntetmaterial som både andas bra och värmer. Yttermaterialet er slitstarkt, vannavvisende og produsert av gjenvunnet materiale. Testpanelen delar även ut extrapoäng för hur rörliga de är, vilket ofta är en av fördelarna med skidhandskar i den här modellen.

Unite Glove, Peak Performance

Peak Performance Unite Glove

Modell: UniteGlove

Merke: Peak Performance

Størrelse: True to size og normal passform. Kjøp din vanlige størrelse i handskar.

Passar dig som... föll för föregående modell från Peak Performance, men som trivs bättre i skidhandskar med fingrar.

Detaljer: Forstärkningar på insidan av handskarna, vilket ger ett helt överlägset bra grepp om skidstavarna. I övrigt toppen med dragkedjan och resåren vid handlederna, som ger en skräddarsydd passform.

Sammanfattning: Det her er på alla sätt och vis en bra skidhandske och det enda som testpanelen har att anmärka på är att designen möjligen är aningen tråkig. De matchas bäst tillsammans med ett färgglatt skidställ! En annen veldig bra egenskap med de her skidhandskarna er at de er väldigt rörliga. Testpanelen konstaterar direkt att det inte känns stelt när du försöker greppa stavarna.

Wear Mitten, Wear Colour

Wear mitten, wear colour

Modell: Wear Mitten

Märke: Wear Colour

Størrelse: De her skidhandskarna är stora i storlekarna och har dessutom en lös passform. Om det värsta du vet är överdrivet mycket material så rekommenderar vi att gå ned en hel storlek.

Passar dig som... har köpt ett enfärgat skidställ och vill toppa din look med accessoarer som bryter mönstret. De her skidhandskarna finns att få i två snygga mönster.

Detaljer: Ved handlederna finns ett spänne så att du ska kunna dra åt för bästa passform. På så vis kan ingen snö leta sig in om du skulle råka stå på näsan i offpisten. På insidan finns små partier i silikon som ger ett supergrepp!

Sammendrag: Først og främst är de här skidhandskarna från Wear Colour väldigt prisvärda. De er snygga och bryter snyggt mot det i övrigt ganska nedtonade sortimentet. Dessuten berömmer testpanelen dem även för hur varma de är, trots ett relativt tunt material. På insidan finns ett mjukt syntettyg som känns skönt mot händerna. Det enda minuset er at innerfodret slutar vid handlederna och inte följer med hela vägen upp. Tross det er det ikke sikkert at skidhandskarna er så lange at de overlapper jackan med god marginal, så at du kan stänga om handlederna.

Basic, Kombi

kombi the basic

Modell: The Basic

Märke: Kombi

Størrelse: De her skidhandskarna är aningen små i storleken, vilket gör att du kan vilja gå upp en storlek om du velar mellan två.

Passar dig som... köpt ett enfärgat skidställ som du vill pigga upp med accessoarerna. Burgund, eller vinrött som det heter på ren svenska, är en av vinterns hetaste färger!

Detaljer: Bra valmöjligheter när det gäller passform. Vid handleden finns ett kardborrespänne som gör att du kan dra åt, och högre upp på armen finns även en dragsko, så att du ska kunna stänga till ordentligt om handen. Håndflatorene er forsterket med et slitesterkt materiale. Stort pluss også for at de er helt vanntette!

Sammanfattning: Så lenge håndklærne er både pene og trendy, er de også veldig varma. På innsiden finnes mysig fleece som verkligen gör mycket för att bevara värmen, även om skidhandsken i sig inte är särskilt tjock i materialet. Testpanelen vill även uppmärksamma oss på hur bra rörlighet du får, i och med att materialet är så mjukt också på skidhandskens utsida. I övrigt är det även uppskattat att det går att dra åt vid handleden på två ställen - ska du lyckas med konstformen att få in snö här innanför behöver du tumla runt ordentligt.

North Hansker, Bula

Bula North Glove

Modell: North Hansker

Merke: Bula

Størrelse: De her skidhandskarna är true to size. Känn dig trygg med att köpa den storlek som du brukar ha.

Passar dig som... vill ha något enkelt, men inte enfärgat. De här skidhandskarna gör sig bra både till färgglada och mer nedtonade skidjackor!

Detaljer: To resårer samt ett kortborrespänne som reglerar passform vid handleden. Skidhandskarna har også förböjda fingrar, vilket bidrar till att det inte känns stelt när du greppar skidstaven.

Sammanfattning: En av de bästa sakerna med de här skidhandskarna är hur skönt de sitter vi handleden. Tack vare de två resårerna kramar de mjukt, utan att du behöver dra åt för kung och fosterland. For dig med smala handleder finns trots det ett kardborrespänne så att du kan tights till om det behövs. Passformen är verkligen på topp, men det är däremot inte det som är mest utmärkande för de här skidhandskarna. Vid tummen finns en gummiskrapa fastsydd, så att du ska kunna torka av dina goggles av den händelse att snö stänkt upp.

LÄS MER: Guide! Hitta rätt skidjacka för dig

SHOPPA HÄR: Alle våre skidhandskar

SHOPPAHÄR: Hela vårt utbud för alpin skidåkning