Träna Lukas Högbergs CrossFit-pass Image

Kjøp Lukas Högbergs CrossFit-pass

Lukas Högberg er en av verdens beste CrossFit-utøvere. Och den här veckan får du chansen att träna 4 exklusiva pass som han tagit fram för utmaningen "10 minuter träning"!

Lukas Högberg fra Stockholm er en av de beste i verden på CrossFit. Når han konkurrerte i CrossFit Games, VM i CrossFit der atletene gjør opp om tittelen Fittest on Earth, endte han på plass 14 av de 40 manliga atleter som kvalifiserte seg til konkurransen.

- Nå trener jeg for å komme til CrossFit Games igjen neste sommer. Och då siktar jag på att göra ett bättre resultat jämfört med i år, säger Lukas Högberg, som numera tränar på CrossFit-boxen Nox Box i Stockholm.

lukas högberg

Følg Lukas Högberg på Instagram @hogberglukas. Foto: Privat

Under den tredje uken av oktobers utmaning "10 minuter träning" kommer han bjuda på fyra stycken wod:ar (workout of the day) som enbart tar minuter att göra. Er du nyfiken på CrossFit er det her et gulltillfälle att testa på träningsformen! Og er du allerede CrossFit-frälst kan du utmana dig och dina box-kompisar att riva av dagens pass efter er vanliga wod!

- När jag har satt ihop passen har jag tänkt att de ska vara utmanande och rätt så jobbiga. Det her er øvelser som jeg selv gjør ofte og som forekommer innen CrossFit. Jag vill ge alla en möjlighet att testa på CrossFit på det sätt som jag tränar sporten. Den enda skillnaden mot när jag tränar själv är att köra med tyngre vikter och lägger in mer avancerade moment, säger Lukas Högberg.

Hvordan skal jeg utmana mig under dina pass?

- Før du begynner med wod:en ska du testa på alla övningar som du ska göra. Ha ett skalningsalternativ redo när du börjar, det vill säga att om en övning känns för svår kan du snabbt byta till den lättare övningen. Men, utmana dig så mycket du kan under varje pass! Du får ikke begynne å gå på den lettere øvelsen bare for at det blir jobbigt. Och kör passen ihop med en kompis så att ni kan tävla mot varandra!

Hvilke øvelser blir mest utfordrende tror du?

- Handstand walk, pistol squats og handstand pushups! Om du har lyckats göra de högsta repetitionsantalen rakt igenom på de övningarna kan du vara nöjd!

lukas högbergLukas Högberg er ambassadør for blant annet CLN Athletics og Nike.

LÄS MER: Gjør Lukas Högbergs første pass