VÅR BLACK WEEK ER LIVE! FINN RABATTER OPP TIL 70% HER!

SE BLACK WEEK

Treeni raskaana oleville: mammamaha-valmentaja vinkkaa

Treeni myös raskaana on hyväksi - monella lasta odottavista on kuitenkin mielessä miljoonia kysymyksiä aiheeseen liittyen. PT ja sertifioitu raskausajan valmentaja Malin Möller vastaa.

Raskaana kroppasi kokee monia muutoksia. Uusi elämä kasvaa vatsassa, mikä on mahtavaa, mutta toisaalta myös todella haastavaa. Kaikki meistä ovat erilaisia ja raskauksia on monenlaisia. Muutama asia on kuitenkin hyvä pitää mielessä. Kysyimme raskaana treenaamisesta Malin Mölleriltä, joka työskentelee PT:nä ja joka on lisäksi sertifioitu raskaus-valmentaja.

Miksi treenaisin raskaana?

- Treenaamisessa on oikeastaan vain etuja, niin äidille kuin lapselle. Myös raskaana olevat hyötyvät treenistä. Tulet paremmalle mielellä, saat vahvemman kropan, sydämesi ja keuhkosi voivat paremmin ja vältät turhan painonnousun. Kaikki raskaana olevat keräävät painoa ja se kuuluu asiaan, mutta treenaaminen auttaa siihen, ettet muutu liian isoksi. Treeni auttaa myös palautumisessa raskauden jälkeen, Malin Möller vinkkaa.

Miten voin treenata "kuin tavallisesti" kun olen raskaana?

- Se vaihtelee. Det er ikke noe å snakke om, men det er en del av det. Vi tar en titt på dette. Kysy apua PT:ltä, joka on erikoistunut valmentamaan raskaana olevia. Tee sitä, mikä hyvältä tuntuu. Tarkoitus on voida joka treenin jälkeen paremmin kuin mitä ennen treeniä voit.

Er du sikker på at det ikke er noe problem?

- Jeg kan ikke se det, men jeg kan ikke se det. Det er ikke noe å snakke om. Suosittelisin välttämään kaikkia sellaisia liikkeitä, joissa on vaarana pudota korkealta, Malin Möller sanoo ja jatkaa:

- Osa välttelee kamppailulajeja ja osa kaikkea, missä on vatsakontaktia. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kamppailulajejakin voi treenata ainakin osittain myös raskaana. Älä tee kuitenkaan mitään, mikä saa sinut huolestumaan tai mikä tuntuu epämukavalta.

malin möller
Raskaana treenatessa hyötyy samalla tavalla kuin muutenkin treenaamisesta, Malin vinkkaa. Lisäksi se auttaa sinua toipumaan raskaudesta synnytyksen jälkeen.

Hva sier du til det?

- Kyllä. Osa harjoituksista on parempia kasvavalle vatsalle, osa taas haastavampia. Jeg kan ikke hjelpe deg med det. Suorien vatsalihasten suunta voi lisäksi muuttua kasvavan vatsan vuoksi. Tee harjoituksia vahvistaaksesi sisäisiä keskivartalolihaksia. Istu vaikka pilatespallon päällä ja koeta säilyttää tasapaino.

Onko olemassa jotakin treeniä, joka on erityisen hyvä raskaana olevalle?

- Haluat vahvistaa keskivartaloasi ja ennen kaikkea syviä, sisäisiä vatsalihaksia. Siksi siihen toimivat niihin purevat liikkeet. Ne ovat erityisen ratkaisevassa osassa synnytyksen jälkeen. Jos keskivartalosi ei ole tarpeeksi vahva, kroppasi kompensoi ja käyttää muita lihaksia liikaa. Moni kokee myös "menettävänsä takapuolen" synnytyksen jälkeen. Synnytys jakaa painoa eri tavalla ja takapuolen lihakset eivät aktivoidu samalla tavalla. Treenaa siis myös pakaraa ja jalkoja, mutta muista mahdollisimman monipuolinen treeni.

Miten usein treenaan?

- Se on kovin yksilöllistä. Det er ikke noe problem å få tak i en trehjulstrekker, men det er bare å sette den på plass. Kannattaa treenata eri intensiteetillä mahdollisimman monipuolisesti. Jos et ole ole treenannut ennen raskautta, riittää ehkäpä yksi kerta viikossa.

Hva er det som er så viktig at du ikke ser på det?

- Det er ikke noe å snakke om, men det er noe å snakke om. Det er ikke noe å snakke om. Det er ikke noe å snakke om i PT. Voit myös varata raskaana oleville tarkoitetun jumpan ja saada sieltä vinkkejä.

Hva er det som skjer?

- Jeg vet ikke hva jeg skal si, men det er ikke noe å snakke om. Det er ikke noe å snakke om, men det er en trikot. Mikään ei ole epämukavampaa kuin vatsaa painavat housut, Malin Möller vinkkaa.

LUE LISÄÄÄ: Vinkki: näin teistäkin tulee aktiivinen perhe

OSTA TÄÄÄLTÄ: Äitiysvaatteet