Tretorns nya regnjacka är snäll mot miljön Image

Tretorns nye regnjakke er snill mot miljøet

Nu gör Tretorn sitt för miljön genom att ta vara på de hundratusentals ton av fiskenät som dumpats i haven. Resultatet: En riktigt bra regnjacka.

Möt regnet iklädd fisknät med Tretorns nya jacka! Gjennom The Ghost Net Project samles uttjänta och dumpade fisknät upp ur havet. Sedan återvänds nylonet i näten till att skapa ett nytt material, som du till exempel hittar i Tretorns senaste regnjacka, The Rain Jacket From The Sea.

Den nye regnjakken er klassisk stilren og har alle funksjoner du kan tenke deg å ha: Helt vanntett (såklart!), fri for PVC og fluorkarboner og har en dyp huva og tovägsblixtlås. Dessuten er den riktigt snygg!

- Det her er bare begynnelsen. Vi kommer til å jobbe med materialet framover og i et lengre perspektiv, men vi ville få inn det gjenvunne nylonet til den her sesongen og se hvordan vi allerede nå kunne bruke det i vårt vanlige utbud, sier Johanna Gartmyr på Tretorn Sverige, en av de designerne som har tatt fram regnjackan.

SHOPPA HÄR: Hele vårt utbud av Tretorns plagg

tretornThe Rain Jacket From The Sea er helt og hållet gjord på regenererad nylon från uttjänta fiskenät som har lämnats kvar i haven.

Själva materialet kommer fra fiskenäten som ofta är gjorda på högkvalitativt och slitstarkt nylon. Gjennom å gjenbruke materialet får næringen et nytt bruksområde samtidig som de forsyner seg fra havnen, der de ødelegger jordens økosystem.

- Også fast de gjort sitt som fiskenät är materialet fortfarande otroligt bra och slitstarkt, vilket gör att det är perfekt att använda till regnplagg. Vi har fundert mye på hvordan vi kan designe produkter med slitesterkt materiale. Att plocka upp spöknät för att sedan återanvända det i våra plagg ger en större värde i den slutliga produkten, säger hon.

Positiva nyheter för alla miljöfantaster och Tretorn-älskare där ute är att de även siktar på att inkludera allt fler hållbara plagg och produkter i sitt utbud.

- Tanken er definitivt å kunne tilby et bredare hållbart utbud. Vi holder på å skissa upp olika produkter och modeller för långt fram i tiden, där vi vill bredda vår Ghost Net-kollektion just på grund av att det är ett så fantastiskt bra material.

tretornDen A-linjeformede regnjakken finnes for damer i svart og rødt. Den kan upplevas som lite stor i storleken så om du velar mellan två storlekar kan du välja den mindre.

LÄS MER: Framtidens badkläder är här (och vi älskar dem!)
LÄS MER: Hållbara basfavoriter i Wyte Sustainable Collection