Våra 5 tenniskjolar som är bäst i test 2020 Image

Våre 5 tenniskjoler som er best i test 2020

Innershorts som åker upp och genomskinligt tyg är ett minne blott. Her er våre topp fem tenniskjoler som er best i test!

Når du skal kjøpe en kjol for tennis finnes det et par faktorer å se litt ekstra etter. Alla tenniskjolar har innershorts, vissa av dem har därtill fickor för bollarna men majoriteten av dem saknar fickor (ingen av modellerna i testet har exempelvis det). Da får du ta til et riktigt klassiskt drag: förvara tennisbollen under innershortsen! I övrigt är det passformen, komforten och rörelsefriheten som står i fokus. Hur lång eller kort tenniskjol du ska välja bör baseras på bekvämligheten. Når det kommer til fargeval kan det være klokt å tenke på om du skal bruke den for innendørs- eller utomhusspel. Her nedenfor finner du fem testfavoritter 2020.

SHOPPA HÄR: Vårt totala utbud av tenniskjolar

Sval sommardröm

Tenniskjolar

Test av: Mcode Skirt fra Adidas

Finns i färgen: Vit.

Sammanfattning: Somrig og sval tenniskjol som passer til alt!

Testpanelen tycker:

Er du ute etter en dressad kjol som du kan ha både på tennisplanen og den etterkommande lunchen i solen har du kommet helt riktig. I den her kjolen kjenner du deg tillräckligt klädd för att köra samma look vid båda tillfällen.

- Kjolen har en ganska låg midja med bred resår som sitter åt utan att sitta för hårt. Är du mellan två storlekar skulle jag välja den mindre då den här är något stor, säger en testare.

Längden på kjolen är längre än andra tenniskjolar är vilket ger ett något mer påklätt intryck och uppskattas av samtliga i testpanelen. Innershortsen har inga fickor, så du får stoppa bollarna under shortsen. Nämnvärt är också att shortsen synns igenom det vita kjolstyget.

- Designet og materialet er veldig spesielt, jeg har aldri sett det tidligere på en tenniskjol. Tyget er kräppat och påminner lite om ett tunt, skrynkligt papper. I övrigt är designen clean och jag gillar den orangea detaljen, säger en testare.

Matchas bäst med en stadig backhand från baslinjen!

Tenk rosa!

Nike tenniskjol

Test av: Maria Skirt fra Nike

Finns i färgerna: Rosa og gul.

Sammendrag: Vippig och flickig sommarfavoritt - matcha gärna med vit topp!

Testpanelen tycker:

Det her er en flickig kjol der kjoltyget er randigt i rosa og transparent. Kombinasjonen av den rosa glassfargen og designen gjør at den føles veldig flimrende og passer best for de yngre i testpanelet.

- Den her tenniskjolen er ekstremt elastisk og myk, det finnes ingenting som hindrer mine rörelser, säger en testare och en annan fyller i:

- Däremot är det yttre kjolstyget väldigt känsligt så håll dig långt borta från kardborreband och tvätta kjolen i tvättpåse.

Något som uppskattas är att innershortsen är lite längre än många andra innershorts, de har samma längd som kjolen och ger en lite mer påklädd känsla.

- Jeg skulle si at lengden er kort, men ikke for kort! Shortsen ger bra stöd för både rumpa och lår tack vare slim fit-passformen.

Den her tenniskjolen passar en ganska ungdomlig all round-spelare som har en lika vass forehand som kjolens fronfigur; Maria Sharapova (eller Marija Sjarapova som är den direkta översättningen av hennes Ryska namn reds.anm.).

Testfavoritt!

Björn Borg tenniskjol

Test av: Trista Skirt fra Björn Borg

Finns i färgerna: Blå, gul, rosa och vit.

Sammanfattning: Perfekt kombinasjon av funksjon og stil.

Testpanelen tycker:

Testets vinnare er en vippig og feminin tenniskjol som samtidig gir en kledelig look. Loggan er en fin detalj som får mange plusspoeng.

- Det her er garantert en komplimangsmagnet. Designet føles som en blanding av en skoleuniform og en sporty tenniskjol, sier en fornøyd testare.

Trista Skirt er produsert i et ekstremt mykt og luksuriøst materiale som føles veldig behagelig mot huden. Innershortsen har samme materiale som alle andre shorts på tenniskjolen, slik at du får det du forventer når du klikker på den her. Materialet suger snarare upp fukt än ventilerar bort det, men håller dig tillräckligt torr för att du ska kunna spela obehindrat utan skavsår.

- Kjolen utmärker sig för att den är väldigt kort, så kort att kjolkanten går i samma höjd som shortsen. Når du lutar dig framåt ser man shortsen tydligt. Det finns inga fickor utan du får stoppa bollarna under innershortsen.

Sammanfattningsvis är det här en kjol som andas fart och passar dig som går mycket på nät - en riktig vinnare helt enkelt!

Alle tiders favoritt

Nike tenniskjol

Test av: Court Victory Skirt fra Nike

Finns i färgerna: Beige, vit, svart och lila.

Sammanfattning: Passar alla åldrar, spelstilar och kroppstyper.

Testpanelen tycker:

En Nike-klassiker som finnes med en tag. Det her er en riktig bra tenniskjol som passer de fleste kroppsformer. Den plisserte modellen har en høy trendfaktor, og om du sammenligner med andre plisserte kjolar har Nike lykkes få til det i et materiale som både andas, stretchar og holder formen.

- Det er perfekt lengde på shortsen, men det som gjør at jeg ikke faller helt for kjolen er at det ytre tyget er noe kort. Kjolen går knappt under skinkorna och du ser shortsen hela tiden, säger en testare.

Kjolen er riktigt bekväm att spela i, sitter skönt i midjan och andas perfekt, trots hårt spel känner du dig fräsch. På grunnlag av färgen rekommenderar testpanelen dig att använda den inomhus. For tennisspel utomhus finns även mörkare versioner av samma kjol.

- Man kjenner seg fin i den her kjolen og den går å matcha med alt. Den heter Victory Skrit og jeg kjenner meg faktisk som en vinnare når jeg kjører en smash i den her kjolen. En proffsig känsla!

For de fargesprakande spelarna

Asics tenniskjolar

Test av: Club Skort fra Asics

Finns i färgerna: Rosa/blå og blå/rosa.

Sammanfattning: For deg som liker å synas på planen!

Testpanelen tycker:

Det her er en omlott-tenniskjol som føles litt nytänkande. Designet gjør at den passer det eldre gardet av tennisspillere som liker å stikke ut på banan. Perfekt at ge i present til sin tennisälskande mamma!

- Kjolen har ett ganska mjukt och skönt tyg som ändå har bra funktion. Innershortsen känns lite stramare än många andra shorts på tenniskjolar. Och de saknar fickor så du får stoppa bollarna under innershortsen, säger en testere.

Utseendemässigt har kjolen ett veck baktill vid svanken som testpanelen är lite frågande inför vad den har för funktion.

- Längden på kjolen är perfekt, ett snäpp längre än shortsen och inte för kort. Alla känner sig bekväma i den här längden, säger en testare och en annan fyller i:

- Tennis er en stilren sport og det er fantastisk å finne tenniskjolar som den her, med både kaxiga färger, kontrasterande sömmar och utstickande design. Den er ekstra alt, helt enkelt!

Derfor passar just den här kjolen från Asics spelaren som precis köpt ett lite lättare rack som går enklare att svinga!

SHOPPA HÄR: Alt du trenger innen tennis

LÄS MER: Hvilken tennisracket skal jeg kjøpe?