Våra bästa löparshorts för herr och dam Image

Våre beste löparshorts for herrer og damer

Hvilke shorts er egentlig best for løping? Testpanelet vet! Les deras omdömen om säsongens modeller för dam och herr.

Når løpartightsen får vika for shortsen vet man at det er sommar på riktigt. Våre eminente tester har sprungit i ulike modeller - löparshorts med ficka, långa löparshorts för damer och korta löparshorts för herrar bland annat! Scrolla ned for å se hvilke som ble herr- respektive dampanelens favoritter.

SHOPPA HÄR: Løparshorts for ham og henne

Mångsidiga träningsshorts för herrar (scrolla ned för damshorts)

Felfria löparshorts fra Craft

craft shortsTest: Craft, ADV Essence 5 Stretch Shorts

Det beste: At de torkar extremt snabbt!

Sammanfattning:

En par smidiga shorts for herrer som er bekväma att springa i, men också funkar för annan typ av träning. Främsta fördelen? De er perfekte under sommerens rundor som slutter intill brygga eller strandkanten.

- De torkar väldigt snabbt så det är bara att hoppa ned i sjön efter rundan! säger en testare.

Ventilationsförmågan är på topp, så väl som följsamheten. Inga rörelser är för komplicerade i de här shortsen. Inuti finns en innerbyxa, men inga korta tights.

- Sköna i midjan med resår samt snörning. Fickan i svanken är också ett stort plus.

Sammanfattningsvis är det här ett par bra shorts för löpning, utan vidare konstigheter. De er stilrene, enkle og lette å matche med valfri overdel. For att vara shorts för löpning är de ganska långa, vilket passar dig som ogärna rockar de korta löparshortsen.

Löparshorts med ficka

Nike challangerTest: Nike, Challanger 5in Shorts

Det beste: Lättheten, benlängden och fickan med dragkedja!

Sammanfattning:

Ventilasjonsformågan er på topp i de her løparshortsen som har stretchiga meshpaneler og slisser langs sidene, noe som også gir bra bevegelighet.

- De er veldig lange for løping, skulle jeg si. Tillräckligt långa för att du inte ska behöva innerbyxa, och tillräckligt korta för att de inte ska hindra dig i knäuppdraget, berättar en nöjd testare.

På sidorna av shortsen finns vanliga fickor, men tyvär utan dragkedja. I svanken hittar du däremot en stor ficka som rymmer en mobiltelefon och försluts med dragkedja. Finns det då något minus? Ja, testpanelet hadde gjerne sett de her Nike-shortsen i noen flere farger. Designet er stilig, men på grensen til tråkig med bare en swoosh-logga på siden som piggar opp.

- Jag vill dela ut plusspoäng för att de kommer till ett väldigt bra pris, både med tanke på att det är Nike och med tanke på hur sköna och bra de är! avslutar en testare.

Långa löparshorts för män

Nike flexTest: Nike, Flex Wild Run Brief

Det beste: Designen som føles veldig fräsch!

Sammanfattning:

Ett par sköna shorts for löpning och gym. Designet er det første som testpanelet fastnar for.

- De påminner nästan om ett par boxningshorts i och med den vida passformen och ränderna på bensluten, säger en testare.

De her shortsen passar dig med kralliga lår som vill hitta ett par löparshorts som inte sitter som tights. Nike-shortsen har en boxig passform og går dertill ganska långt ned på låren.

- Om du er under medellängd och därtill smal finns en risk för att de sitter lite väl fladdrigt. Da skulle jeg teste å gå ned en størrelse om du velar mellom to.

I svanken finnes en ficka som rymmer alt fra småsaker til en mobiltelefon og på siden sitter Nikes logga i reflex som gör dig synlig under sena sommarkvällar.

Et skikkelig prisklipp av bra kvalitet

blacc flyTest: Blacc, Fly Limited Shorts

Det beste: At de er billige, tross bra kvalitet!

Sammanfattning:

En enkel (og veldig prisvärd) löparshorts med innerbyxa i form av mesh. Testpanelen gillar de främst för att de är väldigt snygga, och torkar snabbt.

- De er ganska långa för att vara löparshorts, men väldigt sköna när de sitter på plats. De känns luftiga och mjuka, så mitt steg påverkas inte de minsta, säger en testare.

Baktill på shortsen finns reflexdetaljer, som gör att du syns under sommarens kvällsrundor. I midjan finnes elastisk resår som optimerar passformen på de här löparshortsen.

- Svetten tranporterares enkelt bort og de torkade väldigt snabbt efter första passet. Jag var redan torr igen när jag stretchat klart!

I övrigt vill våra herrtestare ge tummen upp för designen, som är väldigt tidsenlig och lagom.

- Jeg tycker designen och färgen i sig är väldigt bra och snygg, perfekt i vår- och sommartider, avslutar en testare.

Löparshorts med inbyggda tights

under armourTest: Under Armour, Rush Run 2

Det beste: Mångsidigheten og kvalitéen!

Sammanfattning: Sällan har väl någon kallat ett par träningsshorts för "lyxiga", men det är faktiskt en av de första saker testpanelen öser ur sig om de här shortsen.

- Wow, de är otroligt sköna, utbrister en testare med det samma och konstaterar sedan att känslan håller i sig, runda efter runda.

Innuti finnes en innerbyxa i form av korta tights, som holder shortsen på plats medan du springer. Tightsen ser också till att du slipper känna dig för bar i spåret, då det inte gör något om utanpåbyxan glider upp, så som de lätt gör vid löpning.

- Löppass eller gym - det kvittar! De sitter perfekt under begge sortens pass.

Foruten at shortsen er så pass mångasidiga att de passar vid både löpning och träning på gym får de även plusspoäng för bra ventilationsförmåga och fuktavledning. Snyggt der, Under Armour!

Löparshorts for dam

Bekväma favoriter

under armour play upTest: Under Armour, Play Up Shorts 3.0

Det beste: Att de inte ser ut som löparshorts för damer brukar göra!

Sammanfattning:

Om du har holdt på med lagsport, til eksempel fotball, så kommer du til å kjenne deg som hjemme i de her shortsen. De sitter ganska luftigt, är inte speciellt feminina och det är precis det som gör att testpanelen gillar dem.

- Det her er høyden av komfort og bekvämlighet eftersom de sitter mjukt og er maximalt luftiga, konstaterar en i testpanelen.

I de her löparshortsen från Under Armour kan du springa mitt på sommaren utan att bli för varm. De tilbyr visserligen inget extra, så som smarta detaljer som förslutningsbara fickor eller dragsko i midjan, utan i stället har Under Armour satsat på "less i more".

- Är du mellan två storlekar kan du ta den mindre, de har gott om plats för både rumpa och mage.

Benlängden är även den perfekt. Det här är ett par medellånga löpashorts för damer och i de här tofflorna du oroa dig för att trosorna ska synas när shortsen åker upp under rundan!

Löparshorts med høy, skjønn midja

adidas run it shortsTest: Adidas, Run It Short 3S

Det beste: Refleksdetaljer og komfort i midjan, som er høyt skuret.

Sammanfattning:

Om du søker et par shorts som er lättsamma og enkle er de her perfekte for deg. Det funksjonelle materialet som finnes i shortsen er klokkerent hva gjelder å holde deg sval og tørr under sommarens varma rundor.

- Det jeg liker mest med shortsen er at de sitter tight og bra i midjan, tack vare dragskon, berättar en testare och tillägger:

- Jag gillar även det mjukare tyget som Adidas använt i midjan. Det känns väldigt bekvämt mot huden.

Utöver det är shortsen följsamma, men korta. Flera i testpanelen upplever att de hade en viss tendens att glida upp under löprundan och sedan fastna där. De har ingen innerbyxa, men en innertrosa i mesh, som gjør at selv om de åker opp kjenner du deg ikke helt naken, og trosorna syns inte.

- Det jeg gillar med designen är att shortsen är kortare på utsida lår än vad de är på insida, baksida och framsida. De smickrar, konstaterar en annan testare.

Någon ficka finns tyvärr inte men på framsidan av shortsen är Adidas-loggan tillverkad av reflextyg. Også baktill finner du små refleksdetaljer, som kan gjøre stor forskjell under kveldslöpningen.

Snyggast i testet

nike flexTestet: Nike, Flex 2in1 Short Woven Essential

Det beste: Design, ventilasjonsmåte og fukttransport.

Sammanfattning:

Et par 2 i 1-shorts som sitter veldig komfortabelt på kroppen. Shortsen er ekstremt bekväma, de är följsamma och stretchiga så du kan ta ut löpsteget obehindrat.

- Jag som är mellan S och M valde M i de här eftersom jag hatar små shorts. Men jeg må si at de er noe store. De tighta benlängderna sitter inte åt på det sätt jag önskar, så med facit i hand borde jag valt S, säger en testare.

Om du klikker hem en for stor storlek händer det lätt att innershortsen glider upp när du springer. Testpanelen hade därför önskat att det funnits en silikonrand längst ned, som förhindrat det.

- Jeg tycker de är väldigt snygga och man kan dra upp de ordentligt till naveln, vilket jag älskar. Men det beste med dem er fukttransporten.

Testpanelen ger tummen upp för att de är svala och sköna trots bra väder under testrundorna, samt att materialet aldrig blir blött, ens efter en timmes löpning utomhus.

Tips! Shortsen finnes også med en annen type midja og mobilficka. Du finner Flex 2in1 Short Woven her.

Prisvärd, snyggt och praktiskt

blacc feather limited shortsTest: Blacc, Feather Limited Shorts

Det beste: Fickan på låret!

Sammanfattning:

Det her er en par snygga löparshorts med korta tights på insidan. Testpanelen älskar dem direkt vid uppackning.

- Det beste er passformen, tightsen inuti sitter tight och skönt, ganska långt ned på låren. Shortsen som er utanpå sitter däremot rätt löst med ett nästan kjolformat snitt, säger en testare.

Shortsen er true to size, så kjøp den størrelsen du pleier å ha. Designen i övrigt är väldigt clean, men på något vis ändå inte tråkig tack vare en liten loga i reflex, en slits i sidan samt den breda midjeresåren. Testpanelen ger faktiskt hela 10 poäng för utseendet på de här shortsen med innerbyxa.

- Sedan vill jag så klart även nämna fickan på låret. Den rymmer enkelt en mobiltelefon uten problem.

Vissa i testpanelen hade önskat att fickan kunde stängas med dragkedja, då mobiltelefonen riskerar att trilla ur vid till exempel intensiva intervaller. Sist men ikke minst får shortsen pluss for det mjuka materialet som gir høy komfort, bra ventilasjon og framförallt priset!

Korta löparshorts for damer

reebok runningTest: Reebok, Running Essential 3in Shorts

Det beste: Design og ventilasjonsmåte.

Oppsummering:

Ett par jättesnygga löparshorts, men värt att notera är att de är väldigt korta, speciellt framtill. Baktill går de ned en bit, vilket är tacksamt. På så vis slipper du känna dig alldeles för bar när du böjer dig framåt för att stretchcha dina hamstringmuskler.

- De er väldigt korta, men jag föredrar det framför halvlånga shorts alla dagar i veckan. På så sätt slipper du den där känslan av att de åker upp medan du springer, eftersom de är uppe hela tiden, berättar en i testpanelen.

Midjan på de här löparshortsen är ganska låg, vilket gör att de passar dig med rak passform snarare än timglasformad. De i testpanelen som er over medellängd upplevde de som aningen för låga, medan de av normallängd inte hade samma problem.

- Man behöver nog vara rätt trygg med sina lår om man ska välja de här. De sitter ganska slimmat och eftersom de dessutom är korta är de nästan som booty-shorts, skrattar en testare, men tillägger:

- Trots det gillar jag dem. De är väldigt sköna och inga rörelser hindras!

De har ingen tights på innsiden, men en liten trosa i mesh. Sist men ikke minst leder de bort svett optimalt og ventilerar (så klart, med tanke på lengden) klockrent.

SHOPPA HÄR: Löparshorts för honom och henne

LÄS MER: Hur ofta ska jag byta löparskor?