Vårens bästa träningsskor för män 2018 Image

Vårens beste treningskor for menn 2018

Vil du vite hvilke av sesongens svartvita nyheter som er best for X-fit og hvilke som gir mest støtte under tunge løft? Da er det her testet for deg!

Vil du ha de beste treningskanalene i 2020? Les vår aller siste test.

Rätt skor till rätt aktivitet är en självklarhet om du vill kunna prestera på topp när du tränar. Vårt manliga testpanel har svettats i säsongens stilrena nyheter på träningsskofronten, så att du kan få lite hjälp på traven inför nästa köp. Scrolla ned for å lese testen og få oversikt over hvilke skor som ble best i test.

La du etter damtestet av vårens treningsskonyheter? Det finner du HÄR.

Under Armour Slingflex Rise - Sjukt skönaSLINGFLEX_HERR.jpg

Märke: Under Armour

Modell: Slingflex Rise

Rekommenderat pris: 1 195 kroner

Finnes i färgerna: Svart och vitt.

Testpanelen säger:

Redan ved første anblick skiljer sig Slingflex Rise en hel del fra de skor som testpanelen tränat i tidigare. Skorna får tack vare strumpkonstuktionen en look som sticker ut på ett bra sätt, och de är ännu skönare än de ser ut att vara.

- De her treningsskorna från Under Armour känns verkligen som en strumpa på foten. De har en helt fantastisk passform som imponerade rejält på mig, säger en testare som får medhåll från en annan testperson:

- Jag blev lite chockad över hur pass sköna de är eftersom jag inte tränat i den här typen av sko tidigare, säger han.

Sockkonstruktionen och ovandelen i Threadborne gör skorna väldigt mjuka, men låt inte mjukheten lura dig. De uppfyller alla krav du kan tänkas ha på en gymsko och fungerar lika bra under tunga lyft som när du kör X-fit, ror eller cyklar.

- Skorna har däremot lite för lite dämpning för att vara sköna att springa långt i, säger en testare.

Det største plussset er helt klart hvordan otroligt skönt skorna sitter på foten och att de har en snygg design utöver det vanliga. Största nackdelen är att det kan vara lite klurigt att komma i skorna samt att de inte riktigt har tillräckligt mycket dämpning för ett konditionspass med mycket hopp och sprinter.

Adidas Crazytrain Pro 3.0 - Mye sko for pengeneCRAZYTRAIN_HERR.jpg

Märke: Adidas

Modell: Crazytrain Pro 3.0

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finnes i färgerna: Svart och blått.

Testpanelen säger:

Inte så mycket crazy, mer train! Det er intrycket fra testpanelen etter å ha trent i nye Crazytrain Pro 30 fra Adidas. En sko som oppleves som både stilren og funksjonell under hopp og pigger såvel som under skivstången.

- Med en strumpliknande konstruktion och genomtänkt snörning formas skon fint runt foten och håller den på plats. Mjuka kuddliknande delar bak i hälen ger även en del hälsstöd, men framförallt en väldigt bekväm känsla. Komforten er otrolig! säger en testare.

Den relativt lätta skon är som sagt mångsidig och passar därför dig som vill lyfta tungt med en nära markkontakt och gillar en bred och platt sula med bra fäste. Men det er et bra skoval også for deg som utfører aktiviteter som krever mer fleksibilitet, som hopp, korte sprintere eller utfallssteg.

- Hva gjelder prisen er den helt klart i nedre del av skalan vilket gör Crazytrain Pro 3.0 väldigt prisvärd! Man tackar ju inte heller nej till den enkla och stilrena designen med den diskreta Adidas-loggan insydd i skons nätovandel, säger en testare.

Värt att nämna är snörfästningen med dubbla hål som är tänkt att vara lite extra ergonomisk. Testpanelen upplevde kanske ingen markant skillnad mot "vanlig" snörning men skon har verkligen en tight, bra passform.

- Den lite speciella snörningen gjorde passformen riktigt skön. Skon kan spännas åt tight för att krama åt foten ordentligt. Det kan kännas lite ovant att snöra på sig skorna, men efter något minut är det enkelt att förstå hur de ska spännas åt, säger en testare.

SHOPPA HÄR: Spana in hela vårt utbud av träningskor

Under Armour Commit TR - Mångsidig och följsamCOMMIT_HERR.jpg

Märke: Under Armour Commit TR

Modell: Commit TR

Rekommenderat pris: 999 kronor

Finns i färgerna: Svart och grått.

Testpanelen säger:

En skön neutral design gör den här träningsskon till något av en ny favorit designmässigt för den som letar efter en stilren look. Delar av testpanelen tycker däremot att skon ger ett lite klumpigt intryck trots sitt cleana utseende, men väl på är känslan allt annat än klumpig.

- Ovanifrån ser skon både bred och klumpig ut men den är faktiskt både smidig och lätt när du tränar du i dem, säger en testare.

Skon omsluter hälen och mellanfoten extremt bra för god stabilitet och komfort, även om den breder ut sig lite vid framfoten. Testpanelen gillar särskilt den sköna dämpningen som ger en mjuk känsla när du landar efter hopp eller skjuter ifrån.

- Den er meget följsam och känns väldigt mångsidig eftersom den är tillräckligt smidig för att passa många olika typer av aktiviteter. Det er en sko du kan slänga ned i gymväskan när du inte riktigt vet vad du ska träna, ett pålitligt val! säger en kille i testpanelen.

Greppet upplevs som väldigt bra och gör jobbet på gymmet så väl som i boxen och på pass.

Storleksmässigt kan du sikta på din vanliga storlek, eventuellt hoppa ned ett halvt nummer men det beror lite på om du har en bredare fot eller inte.

Nike Zoom Train Command - RetrokänslaZOOMTRAIN_HERR.jpg

Märke: Nike

Modell: Zoom Train Command

Rekommenderat pris: 1 195 kronor

Finnes i färgerna: Svart, blått, svartvitt och svartgrått.

Testpanelen säger:

En mångsidig träningssko i ett slitstarkt material. Zoom Train Command ger skäl för sin lite dyrare prislapp. Skon er laget for høyintensiv trening men fungerer like bra ved tunge løft ettersom markkontakten er så pass bra.

- Den er suverän för styrkelyftning. Mycket tack vare den breda sulan och tydliga markkontakten, säger en testare.

Konstruksjonen kan gjøre det litt lettere å få på seg skon fordi plösen är fastsydd i själva skon. Men det gör å andra sidan att foten verkligen hålls på plats när du gör snabba sidoförflyttningar.

- Skon ger en stabil, fastlåst känsla. Du står stadigt med de här på fötterna, säger en man i testpanelen.

Stötar från hopp och löpning är inget problem tack vare att skon har en skön dämpning. Greppet gjør ingen testare besviken och materialet på skon ger en slitstark känsla.

- Jag upplever att skon tål en hel del och inte slits av burpees eller liknande övningar. En sko som klarar många tuffa pass i veckan, skulle jag säga! menar en testare.

Komfort og stil møtes i Zoom Train Command som har et lekent retrodoftende utseende. Den litt høyere modellen, som dessutom finns i flera olika färger, gör att skon sticker ut och ger en härlig vårkänsla till träningsgarderoben.

SHOPPA HÄR: Vårens heteste joggesko for ham 2018

Nike Metcon 4 - Testfavoritt!METCON_HERR.jpg

Märke: Nike

Modell: Metcon 4

Rekommenderat pris: 1 295 kroner

Finns i färgerna: Grått/vitt, svart, blått, svart/rött.

Testpanelen säger:

Metcon 4 er en stilmässig dröm som hela testpanelen gärna klickar hem enbart på grund av just designen. Men funksjonen er minst like bra som det ytre. Det er en smidig sko med et 3D-trykk som gir en grym holdbarhet.

- Først og fremst er den en sjukt pen sko. Den väger också väldigt lite och känns riktigt bekväm och lätt på foten. For meg er det en enorm forbedring fra Metcon 3. Tummen upp! säger en testare.

Sulan är flexibel och hindrar dig överhuvudtaget inte under burpees, hopp och tunga lyft. Skon är som gjord för X-fit och det är i boxen den briljerar. Det er grymt at du både kan løfte tungt og kjøre høyintensivt cirklar med den, det gjør den mångsidig.Den stabila gummihälen ger en slitstark stadga.

- Den her nya versionen av Metcon har en häl i ett annat material som ger mer kontroll än tidigare modeller. Et stort pluss ifølge meg. Jag gillade också att skon känns mjuk mot foten och gav noll tecken till skavsår ens under första passet, säger en kille i testpanelen.

Metcon 4 er et sikkert valg for vårens treningspass, som imponerer når det kommer til både stil og funksjon. Vissa testare upplevde däremot att skon är något nätt i storleken, så om du ligger mellan två storlekar kan det finnas en poäng i att välja den större.

LÄS MER: Vi tester treningsbyxor

LÄS MER: Adidas' beste løpartights for herrer våren 2018